Lokomotiva-Istra (svibanj 2023.)
 

 DAMIR KRAJAC Cropix
KRAJ PRIPREMA

Lokomotiva vodila protiv belgijskog prvoligaša pa u 90. minuti ostala bez pozitivnog rezultata

Nogometaši Lokomotive vraćaju se iz Nizozemske u Zagreb u četvrtak u večernjim satima
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 12. srpanj 2023. 22:06

LOKOMOTIVA - CHARLEROI 1:2

BURGH-HAAMSTEDE Stadion Sportpark van Zuijen. Gledatelja 100. Sudac: Wink (Nizozemska).

STRIJELCI: 1:0 - Marić (65), 1:1 - Marcq (75), 1:2 - Štulić (90).

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Čavlina (od 70. Šubarić) - Vranjković, Mersinaj (od 75. Matić), Kalaica (od 60. Mašić), Milićević (od 60. Leovac) - Bubanja (od 60. Smakaj), Marić - Šotiček (od 85. Išlić), Mudražija (od 70. Fettai), Kanižaj (od 70. Canjuga) - Tuci.

Trener: Silvijo Čabraja.

CHARLEROI (4-2-3-1): Koffi (od 46. Delavalee) - Andreou, Knežević, Marcq, Monticelli (od 46. Ilaimaharitra) - Zorgane, Maggiotti (od 46. Rogelj) - Heymans (od 46. Ntelo), Badji (od 46. Štulić), Bernier (od 46. Mbenza) - Dabbagh (od 46. Hosseinzadeh).

Trener: Felice Mazzu.


U posljednjoj, četvrtoj utakmici na pripremama u Nizozemskoj, nogometaši Lokomotive pretrpjeli su i drugi poraz. Ovaj je put rezultatski bolji od Lokosa bio belgijski prvoligaš Charleroi, svladao je Zagrepčane 2:1, preokrenuvši omjer u svoju korist u posljednjih 15-ak minuta igre.

Poveli su Lokosi pogotkom kapetana Matea Marića u 65. minuti, no nisu uspjeli sačuvati vodstvo. Deset minuta kasnije izjednačio je Damien Marcq, a pobjedonosni gol za belgijsku momčad postigao je Nikola Štulić u 90. minuti.

Jaki vjetar ometao je igrače obje momčadi tijekom ove test-utakmice, Lokosi su u prvih 45 minuta imali pomoć prirode, no u nastavku je belgijski sastav igrao niz vjetar. Charleroi je bolje ušao u dvoboj, no Zagrepčani su se nakon 20-ak minuta posložili i odigrali su dobru utakmicu, većim su dijelom bili bolji suparnik. Istaknimo da je nekoliko minuta nakon Marićeva pogotka za 1:0 vodstvo, napadač Lokosa, Indrit Tuci, pogodio gredu.

U završnici dvoboja, nakon što je trener Lokomotive, Silvijo Čabraja, napravio osam izmjena i na travnjaku su većinom bili mladi igrači, Charleroi je uspio iskoristiti dvije pogreške zagrebačke momčadi i s dva je pogotka preokrenuo rezultat i dohvatio pobjedu...

- Unatoč porazu, nemamo razloga za nezadovoljstvo. Naravno da svaki poraz peče, ali dečki su doista dali sve od sebe, nisu se štedjeli, bili su borbeni, puni želje i odigrali su dobru utakmicu. Bilo je i malo peha, pa smo pretrpjeli poraz, iako smo po igri i stvorenim prilikama svakako zavrijedili pozitivan rezultat - rekao je trener Čabraja, u čijoj su momčadi na kraju utakmice bili tinejdžeri Matić, Smakaj, Išlić, Fettai i Canjuga.

Ovu su utakmicu zbog ozljeda preskočili Goričan i Bulatović. Čini se da je Goričanova ozljeda lakše prirode i trebao bi biti spreman za prvenstveni start. A u petak će se, nakon liječničkih pregleda u Zagrebu, znati kakva je težina Bulatovićeve ozljede. Napadač koji je ovoga ljeta došao iz crnogorskog Arsenala (Tivat) odradio je dobre pripreme i na njega Čabraja ozbiljno računa.

Bila je ovo posljednja provjera Lokomotive uoči početka nove sezone i domaćinstva Istri (23. srpnja). Je li momčad koja je počela utakmicu protiv Charleroia ujedno i momčad koja će se sučeliti Puljanima?

- Vidjet ćemo, ima još više od tjedan dana do te utakmice, ali, to bi mogao biti "kostur" momčadi, uz dvije-tri možebitne promjene - rekao nam je Čabraja.

Nogometaši Lokomotive vraćaju se iz Nizozemske u Zagreb u četvrtak u večernjim satima.

Linker
19. svibanj 2024 07:20