DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PUN OPTIMIZMA

Lokomotivin dragulj oporavlja se brže od očekivanja: ‘Liječnici su prezadovoljni. Dinamo? Da, bilo je nešto...‘

U beogradskom sam fitness centru desetak sati dnevno u ‘punom pogonu‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 03. listopad 2022. 11:31

Prošlo je više od dva i pol mjeseca otkad su nadarenom Lokomotivinom dragulju, Lukasu Kačavendi (19), u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sveti duh operirani križni ligamenti desnog koljena. Operativni su zahvat 20. srpnja uspješno napravili liječnici dr. Saša Janković i dr. Frane Bukvić, a onda je, nakon nekoliko dana, mladi nogometaš otišao na oporavak u Beograd, u Fitness centar Femur, kod dr. Andreja Milutinovića.

Dodatni poticaj

U tom su se centru, uz ostale poznate sportaše, oporavljali i Luka Modrić, Ivan Perišić, Mo Salah, Douglas Costa, Gianluigi Buffon, Edin Džeko, kao i reprezentativci Srbije, Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Adem Ljajić, Aleksandar Kolarov...

- Došao sam prije nekoliko dana u Zagreb nakon što sam u Beogradu bio posljednjih 40 dana i sad ću nekoliko dana provesti doma. I onda se opet vraćam na rehabilitaciju u Beograd, bit ću tamo još barem 20-ak dana - kaže Kačavenda.

U kakvom ste stanju, ide li oporavak prema planu?

- Sve je odlično, kažu liječnici da je čak i bolje od očekivanog! Baš sam u petak bio na kontrolnom pregledu na Svetom duhu i liječnici su se ugodno iznenadili, iznimno su zadovoljni. Rekli su mi čak da su neki igrači nakon takve operacije tek nakon pola godine u ovakvom stanju u kakvom sam ja sad! To me razveselilo, dalo mi je i dodatni poticaj uoči nastavka oporavka - rekao je Kačavenda i nastavio:

- U beogradskom sam fitness centru desetak sati dnevno u “punom pogonu”! Radim raznovrsne vježbe nekih pet-šest sati, potom vozim bicikl, šećem, plivam, idem na terapiju... A u utorak bih trebao početi pravocrtno trčati. Jedva čekam...

Mogli biste možda biti spremni za najveće napore čak i prije siječnja, to je, naime, bio predviđeni termin za povratak nogometu?

- Vidjet ćemo, ima još vremena, daleko je siječanj. Sigurno je tek da neću žuriti, želim se posve oporaviti, kako kasnije ne bi bilo nekih neočekivanih problema. Zasad, se, eto, odlično oporavljami i trebao bih biti spreman za proljetni dio sezone.

Lokomotiva bez vas “kašljuca”, muči se...

- Dečki dobro igraju, ali imaju premalo bodova, zaslužili su nekoliko bodova više na svom kontu. Nadam se da će se uskoro rezultatski podignuti i u ovoj drugoj četvrtini prvenstva nadoknaditi manjak bodova iz prve četvrtine.

Dinamo na čekanju

Iako ste ozlijeđeni, na nogometnom ste tržištu i dalje atraktivno ime. Je li bilo nekih konkretnih ponuda u ova dva i pol mjeseca?

- Bilo je nešto, ali ne bih ja o tome previše govorio. Moj menadžer Marko Naletilić vodi taj posao u dogovoru s klubom i mojim roditeljima.

Dinamo je nedavno ponudio tri milijuna eura za vas, ali taj posao nije bio realiziran...

- Da, bilo je tako nešto, ali doista vam ne mogu ništa detaljnije reći jer ni ne znam sve potankosti. Imam samo informaciju da me Dinamo želio dovesti - rekao nam je Kačavenda tijekom kratkog boravka u svom gradu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. listopad 2022 11:32