DAMIR KRAJAČ/Cropix
ZAGRIJAVANJE ZA SEZONU

Lokosi briljiraju na pripremama: Slavili protiv grčkog prvaka, pridošlice ostavile odličan dojam

Niz od četiri utakmice otvorili su pobjedom, a trener Čabraja će u preostalim utakmicama rotirati momčad
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 07. srpanj 2023. 11:54

Ako se po jutru dan poznaje, Lokomotiva bi početak nove sezone mogla dočekati s povećom dozom optimizma na svom kontu. Zagrebačka družina je niz od četiri utakmice na pripremama u Nizozemskoj započela pobjedom nad prvakom Grčke AEK-om, a u sljedeća dva dana izabranici trenera Silvija Čabraje odigrat će još dvije jake utakmice.

Idući će im ispit biti danas protiv Anderlechta, a dvoboj će se odigrati u trening kampu belgijskog velikana. Nema sumnje da je pred Lokosima još jedan zahtjevan test, ali i prigoda za novo dokazivanje, pogotovo za mlade igrače koji tek traže prigodu da se probiju do naslovnih uloga. Anderlecht je 34 puta bio prvak Belgije, ali već šest godina nije osvojio titulu što je popriličan period suše s obzirom na tradiciju i renome današnjeg suparnika Lokomotive.

S obzirom da je odavno poznato da se zagrebački sastav posebno dobro osjeća u situacijama kada nema status papirnatog favorita, za očekivati je vrlo zanimljiv sraz bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici u kojoj rezultat nije u prvom planu. Od novopridošlih igrača najbolji dojam protiv AEK-a ostavio je Mudražija, a vrlo je vjerojatno da će trener Čabraja nastaviti rotirati sastav i ravnomjerno rasporediti minutažu.

Osim Mudražije i strijelca pobjedonosnog pogotka Mersinaja, svakako treba apostrofirati i vratara Šubarića koji se istaknuo s nekoliko odličnih intervencija. Ekspedicija Lokomotive u Nizozemskoj je u kompletnom sastavu uz idealne uvjete za trening, a treba spomenuti i susretljivog tehničkog direktora Lokomotive Igora Cvetkovića, koji je svakodnevno na raspolaganju predstavnicima sedme sile.

Nakon dvoboja s Anderlechtom, Lokomotiva će već sutra igrati protiv Genta te će nakon dvostrukog belgijskog programa trener Čabraja imati još bolji uvid u trenutnu formu svojih izabranika dva tjedna prije početka nove sezone.

Linker
30. travanj 2024 13:35