RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
NOVI OKRŠAJ

Lokosi dočekuju Bijele: ‘Znamo da će u Kranjčevićevoj biti 99% navijača Hajduka, ali Livaja neće zabiti‘

‘Držim da se možemo iskupiti za onih 3:6 u Kupu. Uostalom, u tom prvom poluvremenu bilo je 1:1‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. prosinac 2021. 14:46

Lokosi u subotu u Kranjčevićevoj ulici na programu opet imaju - Hajduk! Nabrijani, napaljeni, euforični i prepuni samopouzdanja Majstor s mora sigurno dolazi po nova tri boda. Momčad Silvija Čabraje teško je stradala u Kupu (3:6), Splićani su ih baš totalno nadigrali. Nakon toga Dambrauskasovi dečki razbili su i Dinamo u Maksimiru, gode im očito gostovanja u metropoli. Ima li Lokomotiva znanja i moći zaustaviti ovakav jaki Hajduk koji cilja titulu? Što su Čabrajini dečki naučili iz one kup-utakmice?

- Nadam se da će sve drukčije izgledati nego što je izgledalo u Kupu. Na toj utakmici nismo bili dovoljno agresivni, premalo trčali, predaleko stajali od suparničkih igrača. Imao sam osjećaj da smo malo previše respektirali Hajduk. No, dvije dosadašnje prvenstvene utakmice smo protiv njih odigrali jako dobro, ona u Kranjčevićevoj je završila 2:2, na Poljudu smo minimalno poraženi s 0:1. Jest, Hajduk se u međuvremenu jako podigao. Ipak, mislim da će u subotu imati problema s nama - kaže nam trener Lokosa Silvijo Čabraja.

Kakva je ideja? Kako zaustaviti ovakav Hajduk koji je u velikom naletu?

- Držim da se možemo iskupiti za onih 3:6 u Kupu. Uostalom, u tom prvom poluvremenu bilo je 1:1. U šest-sedam minuta drugog poluvremena primili smo tri pogotka i onda smo se definitivno raspali. Bile su to tri katastrofalne pogreške, stvarno loše reakcije. Bez obzira na njihov nalet, mislim da ćemo u subotu odigrati dobru utakmicu. Siguran sam da će utakmica biti "egal".

Lokomotiva će imati jedan problem. U subotu će opet u ulici pjesnika igrati pred - gostujućim navijačima. Na toj kup-utakmici gotovo su svi na tribinama navijali za Hajduk. Kako je igrati u takvom okružju?

- Pa, nije to tako samo u Zagrebu, nije to tako samo kad igra Lokomotiva. To je slučaj manje-više u svim gradovima kad gostuje Hajduk. Splićani svuda imaju svoje navijače, mi smo svjesni da će u subotu vjerojatno Kranjčevićeva biti dobro ispunjena, a da će 99 posto navijača biti hajdukovci.

Kad se radi o Hajduku, glavna priča je Marko Livaja. Ima li Čabraja ideju kako ga zaustaviti? Može li se u ovom trenutku najbolji igrač HNL-a uopće zaustaviti? U Kupu se poigravao s Lokosima, onda i s Dinamom u Maksimiru...

- Prošla su vremena "čovjek-čovjeka"... Nitko za njim neće trčati po cijelom terenu, to je zaista prošlo svršeno vrijeme. Ukoliko ćemo održavati našu formaciju i raditi prepokrivanja, te biti čvrsti u duelu, zašto ga ne bi zaustavili? Ovog trenutka u HNL-u je Livaja vjerojatno najbolji igrač, najviše pokazuje. Ali, i mi imamo dosta toga za pokazati. Konačno, onda nitko ne bi mogao igrati protiv Hajduka ako bi se rezoniralo da će Livaja sve riješiti.

Čabraja će zaključiti...

- Mislim da možemo zastaviti Livaju. Neće u subotu protiv nas zabiti pogodak ili ga namjestiti!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 06:12