RONALD GORSIC Cropix
NENADOKNADIV HENDIKEP

Lokosi ispaštaju zbog lošeg posla klupskog ‘gazde‘. Od svih prošlosezonskih brzanaca ostao tek jedan

Lokomotiva je, što je zapravo najgore u svemu, promijenila svoju fizionomiju
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. rujan 2024. 09:46

Potištenost je nadvila Kajzericu nakon nedjeljnog 0:1 poraza s Osijekom. Nogometaši Lokomotive ostali su praznih ruku, nisu uspjeli na svom travnjaku u Kranjčevićevoj svladati Osijek i tako čvrsto potvrditi bodove iz Pule. Nije to bila predstava za pamćenje, ni Osijek ni Lokomotiva nisu prikazali igru za pljesak, a gosti su znali iskoristiti jednu zgodu (nakon velike pogreške Karačića i Živkovića) i vratili su se radosni doma.

U Lokomotivi su ogorčeni zbog poništenog pogotka Mudražije u 65. minuti, smatraju da Kolinger nije utjecao na igru prilikom centaršuta Leovca uoči Mudražijina zgoditka. Dugo se ta situacija pregledavala i na kraju je sudac Duje Strukan uvažio reakciju iz VAR-sobe i označio je Kolingerovo zaleđe...

- Nema tu previše razgovora. Pogodak nam je poništen, takva je bila sudačka odluka koju smo morali prihvatiti. Ne znam je li opravdano poništen, ali ništa se više ne može promijeniti. Izgubili smo utakmicu i trebamo se okrenuti sljedećem dvoboju, subotnjem gostovanju kod Dinama na Maksimiru - govorio je poslije dvoboja strateg Lokosa, Silvijo Čabraja.

image

Silvijo Čabraja

RONALD GORSIC Cropix

Pola sata nisu postojali

I nije to bio jedini poništeni zgoditak Lokomotive, VAR je i u 37. minuti spasio Osječane. Vranjković je, naime, zabio pogodak, ali oglasila se VAR soba i nakon pregledavanja video-zapisa utvrđeno je da je dodavač Čop bio u zaleđu...

- Osijek je bolje ušao u utakmicu, bio je bolji u prvih pola sata, kad mi nismo postojali na travnjaku. Počeli smo igrati tek nakon primljenog pogotka. Do kraja smo stvorili nekoliko prilika, imao je i Osijek svoje prigode, ali mreže se više nisu tresle i ostali smo bez bodova. Željeli smo to izjednačenje, ali nismo ga mogli dohvatiti - govorio je Čabraja.

I ova je utakmica, eto, pokazala kvalitativnu limitiranost momčadi s Kajzerice, svlačionica je opustošena u prijelaznom roku, adekvatne zamjene nisu dovedene. Lokomotiva je, što je zapravo najgore u svemu, promijenila svoju fizionomiju u odnosu na prošle sezone. Naime, Lokose je krasila brzina i silna energija, a toga danas nema. Kako bi, uostalom, i moglo biti, kad nema brzih igrača kao prošle sezone. Otišli su Bartolec (bez odštete!) i Šotiček, ozlijeđen je Krivak, a sva su trojica lani bili među desetoricom najbržih igrača SHNL-a.

image

Silvio Goričan, Emin Hasić

RONALD GORSIC Cropix

Ogroman hendikep

Od brzih igrača, ostao je tek Goričan, udarna igla Lokosa. Ali, to dobro znaju i suparnici, pa tako Osječanin Hasić ni jedne jedine sekunde nije Goričana ispuštao iz vida, nije Hasiću palo na pamet da krene prema naprijed i barem se nakratko odvoji od napadača Lokosa. I kad je bio zaustavljen Goričan, Lokomotiva je odmah bila kudikamo jalovija.

K tome, Lokosi nemaju čovjeka u sredini travnjaka oko kojeg se “vrti igra”. Lani je to bio kapetan Mateo Marić i njegov je odlazak (bez odštete!) nenadoknadiv hendikep. Malo se toga, naime, može zamjeriti zadnjim veznim igračima Smakaju i Fetaiju na borbenosti i količini trke, ali oni ipak, barem zasad, nemaju tu kvalitetu da se nametnu kao lideri sastava, te da donesu sigurnost, stabilnost i ravnotežu momčadi.

Uz Marića su i Smakaj i Fetai (kao i Bubanja, koji je također otišao bez odštete, iako je imao važeći ugovor poput Bartoleca i Marića) osjetno bolje izgledali. No, tako je - kako je, plaća se danak lošem poslu klupskoga “gazde” u ljetnom prijelaznom roku. Lošem za klub...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 09:47