Silvijo Čabraja

 PAUN PAUNOVIC Cropix
STROGO KUĆNO LIJEČENJE

Lokosi na tjedan dana ostali bez kormilara koji ima upalu pluća: ‘Nedostajat će nam, on je čvrsta ruka i šef‘

Treninge će, kao i nedjeljnu utakmicu protiv Istre, voditi njegovi pomoćnici
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 14. ožujak 2023. 22:27

Nogometaši Lokomotive ostali su barem tjedan dana bez trenera Silvija Čabraje (54). Izvrsni strateg Lokosa, naime, ima upalu pluća i mora mirovati.

Iako je Čabraja prije subotnje utakmice sa Slavenom Belupom dobio visoku temperaturu i mučio ga je kašalj, ipak je sjeo na klupu i vodio je svoju momčad do 1:0 pobjede.

Nije bezazleno

No, nije bio u stanju dati izjavu za medije i odmah nakon utakmice otišao je u bolnicu na liječničke preglede. Ustanovljeno je da ima jaku upalu pluća, nije hospitaliziran, ali je dobio stroge upute za kućno liječenje. I Čabraja se mora pridržavati tih liječničkih uputa, upala pluća nije nimalo bezazlena. Štoviše....

Trenera Lokosa, eto, neće biti na treninzima tijekom tjedna, a neće ni voditi momčad u nedjeljnom dvoboju s Istrom u Puli. Stoga su Čabrajinu ulogu privremeno preuzeli njegovi pouzdani pomoćnici, Damir Ferenčina i Jasmin Agić...

- Jasno je da će nam Silvijo nedostajati, ipak je on čvrsta ruka u svlačionici i pravi šef! U stalnom smo kontaktu i na terenu ćemo i dalje odrađivati njegove zamisli, svaki će trening biti napravljen po njegovom programu. Siguran sam da igrači neće u negativnom smislu iskorištavati Čabrajino bolovanje, to su karakterni dečki i maksimalno će odrađivati svoj posao - rekao nam je Ferenčina.

Pobjedom protiv Koprivničanaca momčad Lokomotive je definitivno uskočila u utrku za plasman u Europu. Jesu li ambicije narasle?

- Naravno! Dobre igre i rezultati uvijek donose i rast ambicija. Međutim, čvrsto smo na zemlji, nećemo poletjeti. Plasman u Europu nije nikakav imperativ, ali ukaže li se prilika - a ukazala se! - pokušat ćemo je iskoristiti. Naše dobre igre, kao i ove dvije uzastopne pobjede, unijele su i dodatni optimizam u svlačionicu, pa taj možebitni plasman u Europu ovoga trenutka zvuči vrlo zanimljivo i učinit ćemo sve što možemo da bismo se na kraju radovali. No, još je dosta bodova u igri i moglo bi se svašta događati u toj utrci.

Zanimljiv okršaj

U nedjelju gostujete u Puli, Istra ima također 31 bod kao i vi, Puljanima je u ovom trenutku također dopušteno maštati o plasmanu u Europu?

- Svakako. Istra je dobra momčad, dobro je posložena i ima prepoznatljivu igru. Bit će to neprijeporno zanimljiv okršaj, respektiramo domaćina, ali vjerujem da možemo nastaviti pozitivni niz - kaže Ferenčina.

Dodajmo da će i utakmicu s Istrom preskočiti kapetan Josip Pivarić, nije ga bilo ni protiv Slavena Belupa, oporavlja se od loma nosne kosti.

Ozljedu je, podsjetimo, zaradio prošloga tjedna na treningu, u duelu s De Haasom. Pivarić bi se trebao vratiti nakon dvotjedne reprezentativne stanke, koja će uslijediti poslije dolazećeg prvenstvenog kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 21:21