GORAN MEHKEK Cropix
POGLED UNATRAG

Lokosi su već znali ‘skratiti‘ Dinamo za bodove, ali sada Plavi više nemaju pravo na pogrešku

Momčad s Kajzerice prestala je biti lak plijen najtrofejnijem hrvatskom klubu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. travanj 2024. 12:57

Ove su sezone nogometaši Lokomotive već “skratili” Dinamo za pet bodova. U tri međusobne utakmice, naime, po jednom su pobijedili, remizirali i bili poraženi, od mogućih devet bodova, na kontu svakoga kluba završila su po četiri boda.

Trener Lokosa Silvijo Čabraja nedavno nam je rekao:

- Možemo raspravljati o tome tko je kome “uzeo” pet bodova, mi Dinamu ili Dinamo nama...

image

Silvijo Čabraja

DAMIR KRAJAC Cropix

I na temelju viđenoga u tri međusobna ovosezonska okršaja definitivno je u pravu. Podsjetimo samo da su Lokosi, u jesenskom 1:2 maksimirskom porazu, vodili 1:0, a Žilinski je imao u 89. minuti “zicer” za 2:0, nije ga iskoristio i onda je Dinamo, u sudačkoj nadoknadi, zgodicima Baturine i Kaneka preokrenuo rezultat i dohvatio 2:1 pobjedu. Nadalje, u nedavnom okršaju u Kranjčevićevoj, Lokomotiva je dvaput vodila, no završilo je 2:2 remijem.

Bez prava na pogrešku

A Čabraja je u svojoj prvoj sezoni na klupi Lokosa (2021./22.) imao sličan učinak protiv Dinama kao i u ovome prvenstvu. Tada su, naime, Dinamo i Lokomotiva ostvarili u međusobnim okršajima po jednu pobjedu, a dva su dvoboja okončana remijima, pa je tako svaki klub osvojio po pet bodova, “u vjetar” je svakome otišlo po sedam bodova! Bio je to najlošiji Dinamov omjer s Lokosima u posljednjih 15 sezona otkad je klub s Kajzerice prvoligaš, no Dinamo je na kraju osvojio naslov.

image
GORAN MEHKEK Cropix

U sezoni 2017./18. i Dinamo i Lokomotiva po dvaput su pobjeđivali u izravnim sučeljavanjima, osvojili su, dakle, po šest bodova, isto su toliko i izgubili. Te je sezone Dinamo opet bio prvak, kao i sezonu kasnije, u kojoj je Lokose u međusobnim okršajima svladao u tri navrata, dok je klub s Kajzerice jednom pobijedio.

Za razliku od tih sezona, u kojima gubici bodova protiv Lokosa nisu Dinamu naudili u utrci za naslov, nedjeljni bi posrtaj u Kranjčevićevoj mogao Plave skupo stajati. U završnici sezone Plavi više nemaju pravo na pogrešku, Rijeka ima dva boda više i svaki bi kiks mogao biti koban, stoga je jasno da je Dinamo pred imperativom pobjede u Kranjčevićevoj. Ali, i Lokosima trebaju bodovi za plasman u Europu, a dosadašnje su tri ovosezonske međusobne utakmice pokazale kako je optimizam momčadi s Kajzerice uoči nedjeljnog sučeljavanja još kako utemeljen...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 12:57