Nikola Čavlina

 RANKO SUVAR Cropix
‘MOGU I PUNO BOLJE‘

Mladi Vatreni bit će zadnja prepreka Hajduku: ‘Livaja? Već sam ga zaustavio, ali ‘lajati‘ mi nije pametno‘

Na pitanje može li kupiti kartu za Dinamo odgovorio je u šaljivom tonu: ‘Možda za neki koncert, ha-ha‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. prosinac 2023. 11:03

Hajduk u petak dolazi u Kranjčevićevu ulicu, momčad trenera poljudskoga kluba Mislava Karoglana želi nastaviti svoju pobjedničku seriju i Lokomotivu izbaciti iz tračnica.

Zadnja prepreka za ostvarenje tog nauma bit će mladi vratar Lokosa, Nikola Čavlina (21), prvi vratar U-21 hrvatske nogometne reprezentacije, veliki talent koji se spominje kao mogući novi vratar Dinama. Štoviše, čak se dosta glasno šaputalo o tome da bi u zimskom mercatu mogao preseliti u plavu svlačionicu, odnosno, vratiti se doma, budući da je upravo iz druge momčadi Modrih stigao u redove sastava s Kajzerice.

‘Kao i svaka druga‘

- Na utakmicu s Hajdukom gledam kao i na svaku drugu. Ozbiljno se spremaš i za Hajduk, Dinamo, Rudeš... Nema razlike. Meni uopće dolazak Splićana u Kranjčevićevu ne igra neku posebnu ulogu u samoj pripremi. Jer, uvijek moraš biti na razini, protiv niže rangiranih klubova i onih najboljih - kaže nam Čavlina u uvodu.

Lokomotiva je ove sezone uspjela samo tri puta pobijediti u HNL-u. U šesnaest odigranih utakmica. Izgleda malo, imamo osjećaj da Lokosi igraju bolje nego što to pokazuje rezultat, odnosno, bodovni saldo na ljestvici.

- Vidite, sad kad ste mi to rekli, nekako sam razmišljao... Meni se činilo da imamo malo više pobjeda, ha, ha, ha. Ali, dobro, nemamo niti puno poraza. Najviše je neodlučenih. Bilo bi, naravno, puno ljepše da imamo više pobjeda, ali Bože moj, tako se poklopilo. Kriza se dogodi i najboljima, mi smo, eto, sad dva mjeseca bez trijumfa. Ne sumnjam u nas, dižemo se mi sigurno. Samo je pitanje protiv koga. Možda već u petak protiv Hajduka. Vjerujte, sve ćemo napraviti da pobijedimo Hajduk!

image

Nikola Čavlina

VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Kako je zadovoljan sa svojim obranama ove natjecateljske sezone? Koju bi si, primjerice, dao ocjenu u rasponu od 1 do 10?

- Htio bih zaboraviti one prve tri-četiri utakmice. Bez njih bi si kao ocjenu upisao - čvrstu osmicu. Mnogima moje obrane izgledaju jako dobro, ali znam da mogu još puno bolje. Ali, dobro, sveukupno, s početkom i nastavkom HNL-a, mogu kazati da bi ocjena bila - sedmica!

Majstori u zamahu

Majstor s mora je u velikoj formi, pobjednička serija je u punom zamahu. Znamo da želite pobjedu, znamo da imate ogroman motiv srušiti jesenske prvake, utišati tribine koje će biti popunjene Hajdukovim navijačima. Možete li to?

- Neću puno “lajati” da poslije ne bi bilo “vidi što je ovaj napričao”. Ali, sigurno ćemo dati sve od sebe da “skinemo” Hajduk. Idemo po tri boda, idemo se potruditi osvojiti ih. Bilo bi idealno baš protiv vodeće momčadi zaustaviti tu našu krizu rezultata, krizu u kojoj nismo pobijedili dva mjeseca.

A možete li vi zaustaviti glavnu facu u Hajduku, Marka Livaju? Ili će opet u Kranjčevićevoj zabiti?

- Pa, zaustavio sam ga prošli put. Dat ću sve od sebe da i u petak zaustavim Livaju!

image

Aleksandar Trajkovski i Nikola Čavlina.

TOM DUBRAVEC Cropix

Dobro, kad smo već na temi Hajduk, tko je po vama bolji, Dinamo ili Hajduk?

- Trenutačno se Dinamo diže, to je jasno vidljivo, zaredali su s pobjedama. Hajduk je također u velikoj seriji pobjeda. Zato bih kazao da su Dinamo i Hajduk u ovom trenutku na istoj razini. Mislim da će Dinamo, kako će sezona odmicati, biti sve bolji i bolji.

A može li Čavlina u petak “kupiti” kartu za Dinamo? Velike obrane u sudaru sa Splićanima vjerojatno bi mu uvelike unaprijedile šanse da možda već ove zime uđe u plavu svlačionicu, O tome se, uostalom, šuška u metropoli...

- Branim najbolje što znam za Lokomotivu i najviše u ovom trenutku želim pomoći klubu za koji branim. To je moj posao. A sad, hoću li kupiti kartu? Možda ću kupiti kartu za neki koncert, ha, ha, ha... Malo šale na škodi, zar ne? Ovo drugo ne znam... Sve je na meni. Moram se pokazati u najboljem svjetlu, moram napraviti sve najbolje na vratima, radim ono što volim i što znam, vjerujem u sebe - zaključio je Nikola Čavlina.

Meni je gušt braniti kad su svi protiv nas

U petak se, kao što obično biva u Kranjčevićevoj ulici, očekuje ogromna navala Hajdukovih navijača, kad su tribine u pitanju Lokomotiva će zapravo biti gost. Kako je igrati kad je na domaćem travnjaku gotovo sva publika na strani Hajduka?

- Osobno je to za mene ogromni motiv. Meni je to ljepše i izazovnije. Kranjčevićeva je omanji stadiončić, a meni je gušt braniti kad su svi protiv nas. Nekako sam još motiviraniji, fokusiraniji, imam ogromnu želju za pobjedom. Isto tako razmišljaju i moji suigrači. Volimo mi takve utakmice. Sami protiv svih, to baš intrigira! (do)

ČAVLINA PROTIV HAJDUKA

5 utakmica na vratima

1 upisana pobjeda

1 ostvareni remi

3 izgubljena ogleda

11 primljenih pogodaka

0 dvoboja čiste mreže

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 02:45