DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NAPADAČ LOKOMOTIVE

‘Moja jedina želja je - Dinamo! To je emocija, ljubav, ali nije sve u životu kao u bajci...‘

‘Dinamo ima fenomenalne napadače, a ove sezone se potrefilo kako se potrefilo...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. svibanj 2022. 06:44

Sandro Kulenović zabio je u 85. minuti, Lokomotiva je s tim golom imala vodstvo u Velikoj Gorici 3:2, ali domaćin je izborio bod (3:3). Lokosi tako nisu uspjeli teoretski osigurati peto mjesto na kraju prvenstva, međutim jako su mu blizu jer šesta Gorica je i dalje na pet bodova zaostatka (46:41).

Kulenović je stigao do devet pogodaka u HNL sezoni, jedan je dao i u Kupu, no prvenstvo je glavno i za njega kao centarfora bila bi odlična stvar kad bi do kraja u njemu postao dvoznamenkast. Kaže da uživa u Lokomotivi, odigrao je najbolju sezonu u seniorskom nogometu. Pogocima je dodao i dvije asistencije…

image

Sandro Kulenović i Lukas Kačavenda

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- U završne dvije utakmice sve je u našim rukama da osiguramo peto mjesto. To je klupski cilj i realan domet. Nadam se da ćemo ga ostvariti - kazao nam je Kulenović koji je prokomentirao susret s Goricom.

- Taj dvoboj je savršena slika naše sezone. Igramo atraktivan nogomet, kažnjavamo protivničke pogreške, ali dosta i sami griješimo. Mladi smo i prilično neiskusni. Lijepo nas je za gledati, ali moramo paziti u budućnosti da ne ponavljamo kikseve.

Doživio nešto posebno

Točno je da Lokosi imaju i defenzivnih i napadačkih loših odluka, u jednom trenutku lupao je rukama o tlo kad mu suigrač nije dodao loptu nego pucao sam, iako je bio u poziciji da je lagano pošalje u mrežu.

- Gledam to po sebi. Ekipa mi je uvijek iznad svega. I Cokaj, kad mi je dodao na prazan gol za taj pogodak, također je mogao pucati. No, on je odlučio asistirati i to je gospodski potez. Svaka mu čast, na tome mu mogu samo reći - hvala!

Peto mjesto je maksimum Lokomotive.

- Trenutačno je tako, ali kad bi ova ekipa ostala na okupu u kontinuitetu godinu-dvije, imala bi potencijal da iskoči kao momčad od prije dvije godine koja je igrala finale Kupa i bila doprvak. No, ne znam koliko će se to moći dogoditi.

Na vašem kontu je devet golova u HNL-u…

- Zadovoljan sam. Najvažnije stvar kojoj težim je da idem korak dalje svake godine. Zato sam odabrao Lokomotivu kako ne bih preskakao stepenice. Ova sezone je za mene napredak u odnosu na prethodnu. Statistički, po igri, mentalno i po svemu. U Lokomotivi sam doživio nešto posebno, nevjerojatno, od suigrača i ljudi u klubu. Sa svima mi je super, to je fantastično iskustvo.

Ostaju vam gostovanje u Osijeku i domaći susret sa Šibenikom, dvije šanse za taj deseti gol.

- Uvijek sam govorio da si ništa ne želim nametati. Naravno da bih htio biti dvoznamenkast, ali ne pod svaku cijenu. Najvažnije je da ekipa osigura peto mjesto. Ako još i ja zabijem deset, nitko sretniji od mene.

Napadač ste koji puno radi za momčad, nije fokusiran samo kako zabiti gol. Koliko je to dobro?

- Ovisno što trener traži. Sjećam se razgovora s trenerom Silvijom Čabrajom još iz rujna kad sam tek stigao. Rekao mi je kako se ne moram samo koncentrirati na golove, da je moga snaga kao centarfora da puno pomažem ekipi ofenzivno i defenzivno. Ako budem radio kao što radim na treninzima da će pogoci doći. Vjerovao sam u to, bio sam strpljiv… Stigli su, mogu reći da se to isplati.

Od rođenja dinamovac

Što vam je u Lokomotivi bolje nego u Rijeci gdje ste igrali protekle sezone?

- Najveća je razlika zapravo u mojoj glavi. Prošao sam neke stvari, iskusniji sam, pojedine situacije koji bi me u Rijeci iznervirale i totalno izbacile iz kolosijeka ovdje nisu jer više si to nisam dopuštao. Ostao sam maksimalno koncentriran i kad mi je išlo i kad nije. To mi se vratilo u većem broju golova i boljim igrama.

Što bi još bilo da Lokomotiva ima navijački huk s tribina.

- Normalno da je najljepše igrati u naelektriziranoj atmosferi kao što je bilo s Dinamom na Rujevici, na Poljudu… To u utakmice koje te više nose, ali nije nam problem. Igramo dobro i s puno navijača na stadionu i kad ih je manje.

Lokomotiva je imala jaku konkurenciju u napadu jer do transfera u Kinu tu je bio i Marko Dabro koji je dao 13 golova. Zato je jedan od njih morao igrati i povučenije…

- Ostalo je dovoljno energije do kraja. Kad smo istrpjeli cijelu sezonu, normalno da ćemo i te dvije utakmice.

Na posudbi ste iz Dinama, što kad završi prvenstvo? Vraćate se u Maksimir ili…

- Trenutačno ne znam. Moja želja se zna, od rođenja sam veliki dinamovac i u tom dijelu samo ostao jako neispunjen. Zato mi je jedina želja - Dinamo. Nadam se da ću se jednom ostvariti u plavom dresu. To mi je najveći san u životu što se tiče karijere. Dinamo je emocija, Dinamo je najveća ljubav. Kao što je Mislav Oršić rekao da za njega nema većeg kluba od Dinama, tako nema niti za mene, od malih nogu. Međutim, ne može u životu uvijek sve biti kao u bajkama, da sve uspije… Nadam da ću proživjeti svoju modru bajku, a ako ne, bože dragi, to je nogomet. U Lokomotivi mi je prekrasno pa ne bih imao ništa protiv da ostanem. Puno su mi dali.

Modri nemaju zabetoniranog čovjeka na mjestu centarfor. Daje li vam to veće šanse?

- Dinamo ima fenomenalne napadače, ove sezone se potrefilo kako se potrefilo, ali dogodi se jedna takva etapa. Ne može uvijek biti sve kako hoćemo - zaključio je Kulenović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 00:51