DAMIR KRAJAC Cropix
SLIJEDE BOLJI DANI?

‘Nadam se da nam se sad otvorilo, udahnuli smo samopouzdanje i siguran sam da se nećemo boriti za ostanak‘

Napadač Silvio Goričan s dva je krasna pogotka bio junak pobjede u Puli
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. rujan 2024. 06:02

Dva krasna pogotka Silvija Goričana (24) u Puli protiv Istre 1961, donijela su nogometašima Lokomotive prvu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu (2:0). Lakše se sad diše na Kajzerici, a junak subotnjeg okršaja kaže:

- Najvažnija su ta tri boda, prekinuli smo niz bez pobjede i sad smo udahnuli samopouzdanje, ozračje je u svlačionici bolje nego što je bilo prije utakmice s Istrom. Sretan sam što sam presudio pobjednika i nadam se da ću ove sezone još zabijati. U Puli sam ja iskočio, sljedeći će put to biti netko drugi, najvažnije je da pobjeđujemo - rekao je Goričan.

Prisjetio se pogodaka postignutih na Aldu Drosini...

- “Lažnjakom” sam se uoči prvoga gola oslobodio svog čuvara, stvorio sam prostor za udarac i lijepo sam pogodio. Kod drugoga zgoditka osjetio sam da će Istrin branič pogriješiti u dodavanju, presjekao sam tu loptu, povukao sam je i do zadnjeg sam trenutka čekao hoću li dodati Čopu ili sam riješiti situaciju. U djeliću sekunde odlučio sam sve sam riješiti i dobro je ispalo.

Nadam se da nam se sad otvorilo i da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima.

Je li bilo nervoze u svlačionici prije utakmice? Nakon pet kola imali ste samo dva boda, bez pobjede...

- Bilo je nervoze, logično je to i normalno. Međutim, bio sam siguran da nam se mora otvoriti, da i nama mora krenuti. Jer, u tih smo pet kola odigrali tri-četiri dobre, čak i odlične utakmice, ali rezultat nas nije nagradio. I znao sam da se to mora promijeniti, vjerovao sam da će doći prekretnica. Tako je i bilo, u Puli nam je baš sve išlo kako treba, odigrali smo dobru utakmicu, a na kraju je domaćin promašio i kazneni udarac. Sve je, dakle, išlo na naš mlin.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U odnosu na prošlu sezonu, otišla su šestorica važnih igrača (Čavlina, Bartolec, Kalaica, Marić, Bubanja i Šotiček), a Krivak je ozlijeđen i izgubljen do proljeća. Momčad je slabija nego lani...

- Da, tako to izgleda na papiru. Ali, tako je to gotovo svake godine u Lokomotivi, odlazi mnogo igrača i na početku svake sezone potrebno nam je vrijeme za uigravanje. Tako je i sad, moramo ići korak po korak, utakmicu po utakmicu i ne sumnjam da ćemo opet imati dobru sezonu, siguran sam da se nećemo boriti za ostanak. Objektivno nam je domet u sredini ljestvice, dakle, plasman na peto ili šesto mjesto, iako uvijek želimo ući u borbu za Europu. Ukaže li se prilika, nadam se da ćemo je iskoristiti.

Do nove prvenstvene stanke pred vama su tri iskušenja – domaćinstvo Osijeku, gostovanje kod Dinama, pa ćete onda na stadionu u Kranjčevićevoj ugostiti Goricu?

- Raspored je težak, ali znate kako je s nama - u pravilu bolje igramo protiv momčadi koje su papirnati favoriti. Nema, dakle, nikakvoga straha, u svakoj ćemo utakmici, kao i uvijek, ići na pobjedu, nadam se osvajanju sva tri boda već u nedjelju protiv Osijeka.

Proljetos ste odbili konkretnu ponudu iz Rusije, je li ovoga ljeta bilo još nekih ponuda za odlazak s Kajzerice?

- Bile su dvije-tri ponude, ali nije to bilo konkretno u smislu da bi me zadovoljilo, niti pretjerano zanimalo. Nisam opterećen inozemnim transferom, svjestan sam da moram što bolje igrati u Lokomotivi i zabijati golove, a onda će, nadam se, doći i prave ponude - rekao je na kraju razgovora Goričan.

Lokosi bez Antolića barem mjesec dana

Tek što je došao u Lokomotivu, 34-godišnji veznjak Domagoj Antolić mora pauzirati. Naime, na treningu nakon kup-utakmice u Samoboru osjetio je "peckanje" u gluteusu i detaljnim je pregledom utvrđena ruptura mišića. A to znači da će Antolić, koji je dosad odigrao samo 56 minuta s Varaždinom i drugo poluvrijeme u Samoboru, pauzirati nekoliko tjedana. Najranije bi u drugoj polovici listopada, nakon prvenstvene stanke, opet mogao početi normalno trenirati i pripremati se za povratak na teren.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 06:03