Sandro Kulenović u skoku s Bartolom Franjićem (veljača 2022.)

 DAMIR KRAJAC Cropix
MLADI NAPADAČ

‘Najveći mi je san odjenuti Dinamovu devetku, ali trenutačno su sve moje misli vezane uz ovaj klub‘

Bezbolno bi mogao ‘pokriti‘ ozlijeđenog Petkovića, ali Ante Čačić nema ga u planovima
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. siječanj 2023. 08:00

Jesenas je napadač Sandro Kulenović (23) bio jedan od najboljih igrača Lokomotive, postigao je ukupno devet zgoditaka (šest u prvenstvu, tri u kupu) i upisao je pet asistencija na 19 odigranih utakmica.

Zabijao je dvaput Dinamu (po jednom u Maksimiru i u Kranjčevićevoj), te Šibeniku, Hajduku, Gorici i Istri, a u Kupu je tresao mreže Bistre (dvaput) i Bjelovara, pa se tako ovaj napadač na posudbi iz Dinama prometnuo u jednoga od ključnih Lokomotivinih nogometaša...

- Iako uvijek može i mora biti bolje, zadovoljan sam jesenskim učinkom. Najsretniji sam kad mogu pomoći momčadi, kad ti moji golovi i asistencije donose bodove i radost u svlačionicu. Uvijek mi je momčad na prvom mjestu, najvažnije je da idemo korak po korak prema naprijed, te da iz utakmice u utakmicu izgledamo sve bolje - kaže Kulenović.

Na proljetnom startu u nedjelju gostujete u Varaždinu, jeste li spremni za nastavak prvenstvene utrke?

- Vjerujem da jesmo. Odradili smo dobre, intenzivne pripreme, odigrali smo sedam test-utakmica i nismo osjetili gorčinu poraza, a napokon smo, u devetom pokušaju, osvojili i Arena kup u Medulinu. Protegnuo se taj naš pozitivni niz, zadnji smo put pokleknuli 16. listopada na Rujevici protiv Rijeke i jasno je da nam ta serija od 13 utakmica bez poraza daje dodatno samopouzdanje uoči drugoga dijela prvenstva.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Kakvu Lokomotivu možemo očekivati na proljeće?

- U svakom slučaju, bolju nego jesenas! Nije bilo promjena u sastavu, napustio nas je samo iskusni Maleš, prestao je igrati, a došao je Kalaica, srednji branič koji bi nas trebao pojačati. A svakako će nam najveće pojačanje biti povratak Kačavende, naša će igra s njim dobiti novu dimenziju i vjerujem da ćemo biti bolji nego jesenas. Ne smijemo ponoviti onu lošu jesensku seriju u kojoj smo na devet utakmica osvojili samo četiri boda, i dan-danas mi je neobjašnjiv taj naš pad u “crnu rupu”, iz koje smo krajem jeseni ipak pronašli izlaz.

Bez kontakta

Na posudbi ste iz Dinama do ljeta, ovih se dana, nakon Petkovićeve ozljede, špekuliralo da bi vas Dinamo mogao već sad povući s posudbe, međutim, trener Plavih, Ante Čačić, ipak je u petak otklonio tu mogućnost...

- Iskreno, nisam uopće razmišljao o tome, niti imam neke informacije, nisam baš ni pratio medije ovih dana. Nitko me iz Dinama ovih dana nije kontaktirao. Igrač sam Lokomotive i maksimalno sam koncentriran na uspjeh momčadi s Kajzerice, razmišljam isključivo o nedjeljnom gostovanju u Varaždinu.

Ipak, dogodi li se nešto, budu li okolnosti takve da vas Dinamo ranije povuče u svoje redove, osjećate li se spremni za taj izazov?

- Uvijek sam spreman! To uopće nije prijeporno, dobro treniram, na svakom vježbanju dajem svoj maksimum kako bih utakmicu dočekao u najboljem stanju. Najveći mi je san odjenuti Dinamovu devetku, ali trenutačno su sve moje misli vezane uz Lokomotivu. Vidjet ćemo što će biti, Dinamo praktički odlučuje o mojoj sudbini i karijeri, a na meni je da svaku situaciju dočekam spreman. Moram, dakle, nastaviti dobro igrati i postizati pogotke, nadam se da će tako i biti, te da ću na proljeće još više pomoći Lokomotivi u ostvarenju dobrih rezultata - kaže Kulenović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 23:50