DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
BOŽIDAR ŠIKIĆ ZA SN

‘Naši suci nisu lopovi! Međutim, ili slabo vide ili im je kvocijent inteligencije na vrlo niskoj razini‘

‘Grešaka će uvijek biti, ali ne ide mi u glavu da baš toliko griješe, to ima utjecaja na regularnost HNL-a‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. listopad 2022. 20:01

Lokomotiva je uvjerljivo (0:3) poražena na Rujevici, Rijeka je preskočila društvo s Kajzerice koje je sada na devetom mjestu ljestvice, iza njih je samo Gorica. Pale li se u zg-klubu lampice za uzbunu, postoji li strah od grčevite borbe za ostanak u prvoligaškom društvu? Lokosi nisu navikli na ovakve situacije, na ovakve pozicije na ljestvici, porazi nisu dio njihovog nogometnog DNK. A kamoli ovakav negativan niz koji traje li traje... U posljednjih pet utakmica društvo Silvija Čabraje je četiri puta poraženo (Varaždin 1:2, Dinamo 1:2, Osijek 1:4, Rijeka 0:3), osvojen je tek bod u Kranjčevićevoj protiv Šibenika (1:1). Porazgovarali smo jučer s glavnim čovjekom kluba, Božidarom Šikićem. Ali sam je nametnuo za početak neku drugu temu...

- Nažalost, u HNL-u imamo suce koji ne mogu niti na VAR pregledu prepoznati situaciju, vidjeti što se dogodilo - rekao nam je na startu Šikić.

Odmah smo ga pitali ima li Lokomotiva kakve primjedbe na suđenje protiv Rijeke na Rujevici?

- Ma, primjedbe imam na sve. VAR bi nam trebao pomoći, on je za pametne ljude zaista velika pomoć. No, kod nas je počeo komplicirati ljudima život. Meni zaista nije jasno kako našu suci ne vide neke stvari. Moram naglasiti i to tvrdim, nema više pokvarenih stvari u HNL-u, naši suci nisu lopovi. Međutim, očito imaju drugi problem. Ili slabo vide ili im je kvocijent inteligencije na vrlo niskoj razini. Ako cijela nogometna Hrvatska ništa ne vidi u nekim situacijama, kako oni to vide i donose krive odluke? Pa ako nisu sigurni u neke svoje odluke, zašto potežu za zviždaljkom? Grešaka će uvijek biti, ali ne ide mi u glavu da suci baš toliko griješe, to ima utjecaja na regularnost HNL-a. Ne govorim dakle to o svom klubu, nego o cijeloj našoj ligi. Ali dobro, recimo naš De Haas na Rujevici izmiče ruku da ga ne pogodi lopta, a dobije žuti karton... Pa zar namjera ne bi trebala biti žuti karton, a ne obratno? Ili kao što je igrač Gorice dobio crveni karton protiv Hajduka? Kako, zašto? Pa ljudi, niste normalni.

image

Božidar Šikić

DAMIR KRAJAC Cropix

Nakon priče o sucima potegli smo temu o njegovom klubu, o lošem rezultatskom dosegu Lokomotive.

- Ne izgleda dobro... Ali da recimo imamo šest bodova više, s Varaždinom bismo dijelili peto mjesto. To su dvije utakmice koje smo mogli dobiti, a izgubili smo. Zbog gluposti ili zbog neke greške. Tako da ne mislim da smo u dramatičnoj situaciji, bez obzira na poziciju koju držimo na ljestvici. I dalje mislim da imamo dobru momčad. Naš osnovni problem jest što golove zaista primamo na gluposti. Dokle ćemo? Pa mislim da i to jednom mora stati.

Naravno, kad je Lokomotiva u takvoj situaciji, moramo pitati šefa Lokosa je li trener Silvijo Čabraja siguran na svojoj trenerskoj poziciji?

- Moramo izdržati do kraja. I on i ja. Ne vidim da će u promjeni trenera biti bolje. Što mislite da bi se preko noći nešto promijeniti da se promijeni trener? Trenera mijenjaš onda kad vidiš da ga momčad ne doživljava, da ga kako se to kaže "ne šljivi". Ili ako vidiš da ne valjaju treninzi. To kad nas nije slučaj, makar naravno situacija nije dobra. No nema panike. Pola lige je u problemu, u malom bodovnom razmaku i sve se može stići.

Onda kaže ovo...

- Pogledajte Hajduk... Dvije utakmice je dobio u zadnjim sekundama i uzeo je šest bodova, a mogao je samo dva. Da mi nismo primili pogodak od Šibenika u zadnjim trenucima, imali bismo dva boda više. Da od Dinama nismo primili u zadnjoj minuti, imali bismo još jedan bod više. I slika bi bila drukčija, sve su to detalji koje te gurnu gore ili dolje. A bilo je još utakmica gdje smo trebali uzeti bodove, a nismo. Ili vidite tu priču oko Varaždina. Priča je da čudo igraju, a imaju samo šest bodova više od nas. Sve je to tu negdje...

Sljedeća utakmica za Lokomotivu je iznimno bitna, igra se derbi začelja, suparnik je posljednja Gorica.

- Da, naravno da je bitna. Ali Gorica ima veći problem od nas. Mi imamo četiri boda više. Da nas i pobijede, ne mogu nas prestići. Ako mi pobijedimo, onda smo im odmaglili na sedam bodova razlike. Ako završi neodlučeno, opet smo ostali na tih četiri boda razlike. Ne, ne treba raditi paniku. Nama se dogodilo puno loših stvari, tu mislim na ozljede. Kačavenda, Bošković, Vasilj, Bubanja, Maleš... Kad uzmemo i ove koji su otišli, Soldu, Cokaja, Nevistića, najednom nemaš dosta igrača. Pa pogledajte Dinamo u Ligi prvaka? Pa niti Dinamo nema dosta igrača za tu razinu. Ademi se jako troši, Mišić također jer igra stalno. Neka njih dvojica ne mogu, Čačić više nema igrača koji ih na adekvatan način mogu zamijeniti.

Šikić zaključuje...

- Lokomotiva ima dobru momčad. S malo više drukčijih sudačkih odluka i s malo više sreće, mogli smo biti lagano četvrti. To se i očekivalo s obzirom na način kako smo igrali. Ljestvica za nas mnogo gore izgleda nego što izgleda naša igra, naši odnosi, kompletna atmosfera u klubu. Zato kažem da nema panike, niti bilo kakve dramatike kod nas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 15:20