Marko Livaja

 TOM DUBRAVEC Cropix
TEŽAK UDARAC NA POLJUDU

Navijači pronašli krivca: ‘Livaja, ajme majko. Bahatost i nonšalancija učinili su klub smiješnim‘

Mnogi smatraju da će Rijeka uzeti titulu, a u Karoglanu ne vide čovjeka koji bi mogao popraviti stvari
Piše: SNObjavljeno: 16. ožujak 2024. 22:22

Vrhunskom predstavom na gostovanju u Splitu, Lokomotiva je uvelike "zaparila" Hajdukovu sezonu. U određenim scenarijima na kraju sezone, moglo bi se o ovom porazu (1:2) govoriti u kontekstu utakmice koja je usmjerila utrku za naslov.

Rijeka je prva s 59 bodova, Hajduk ima 55, a Dinamo 51 s dvije utakmice manje od vodećih. Lako je moguće da je Mislav Karoglan mnogo toga "uprskao" u subotnjem ogledu na Poljudu. Sudeći po komentarima ispod objava Sportskih novosti na društvenim mrežama, misle to i mnogi pratitelji SuperSport HNL-a... Mnogi glavnog krivca pronalaze u Marku Livaji, koji je u 55. minuti pri rezultatu 0:1 mogao vratiti Hajduk u život. Odlučio je "panenkom" gađati s bijele točke, što je Nikola Čavlina obranio, a pet minuta kasnije stigla je kazna u obliku drugog pogotka sjajnog Roberta Mudražije.

"To je završena priča o tituli. Livaja mora znati da ne ide panenka u najbitnijoj utakmici sezone, poslije ovoga neka se potrude završiti drugi, to im je domet", misli korisnik Đani Tanović.

Drugi pratitelj Srećko Klarić malo je slikovitiji...

"Lokomotiva protutanjala i Maksimirom i Poljudom, a Rijeka teče ka naslovu prvaka", kaže on.

"Jedan detalj utakmicu skrene skroz u drugi smjer, a to je penal Livaje, koji je izveden ajmeee majko. Nakon toga momci padaju psihološki i odmah kazna danas sjajnih mladih igrača Lokomotive. Livaja mi se čini bez snage, to je vidljivo", reći će Željko Perica, dok Stjepan Pergarić kaže da je "Čavlina odličan vratar, a Livajina bahatost i omalovažavanje protivnik rezultira ovime što sada imaju".

image

Marko Livaja

TOM DUBRAVEC Cropix

I u donjim recima nižu se komentari na Livaju, Zoran Ivan Biuk kaže da je "nonšalantnim pucanjem kaznenog udarca napravio sebe i klub smiješnim. To se ne radi u situaciji kad imaš igrača manje, a bodovi su ti nasušno potrebni".

Korisnik Tomislav Fila Filipović tvrdi da je "Lokomotiva očitala nogometnu lekciju, Hajdukova igra čista je katastrofa i Karoglan nije trener za Hajduka", dok Dalibor Glavurdi-Dali, po konstrukciji rečenica očito navijač Bijelih, također ima nešto reći za trenera.

"Naš fanatizam i želje su jedno, a realnost nešto sasvim drugom... A treće Karoglan, Diallo... 40 godina gledam balun i ne vidim ništa trenersko u postavi igre, taktici, a koliko čitam niti ostali stručnjaci, novinari, bivši igrači isto ne znaju niti vide ama baš ništa u trenerovoj viziji", kaže on.

Očito je, dakle, većini glavnu pozornost uzeo Livaja neuspješnim udarcem iz kaznenom udarca. Dijelom se iskupio u završnici zabivši jedan od najljepših golova u aktualnoj sezoni SHNL-a, ali klasni potez stigao je prekasno za Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 08:50