Božidar Šikić, direktor Lokomotive

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NOVI HRVAT U LIGAMA 5

‘Nazvao me Vincenzo, sve smo dogovorili baš u zadnji trenutak, 600.000 eura, i odmah u udarni sastav!‘

Direktor Lokomotive Božidar Šikić opisao je za SN kako je u zadnji čas dogovoren veliki transfer
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. rujan 2022. 13:36

Zadnjeg dana prijelaznog roka, Lokomotiva je bogatija za 600.000 eura. Mladi stoper Nikola Soldo (21), sin legendarnog Zvonimira, postao je igrač bundesligaša Kolna. Sjajna je to zapravo priča koja je ispričana na Kajzerici. Nikola je kao i otac krenuo u Dinamu, završio u Zagrebu, HAŠK-u, Tekstilcu, da bi u Interu došao do toga da je igrao u Drugoj ligi. Lokomotiva ga je prepoznala i dovela prošlog ljeta, odmah se pokazao kao odličan igrač i evo ga nakon samo godinu dana u Kölnu. U ligi Petice!

image

Nikola Soldo u dresu Kölna

Fc Köln

Rijetko se pričaju takve nogometne priče, podsjećaju na one klasične o ‘američkom snu‘, vječitoj insipracija za mnoge holivudske filmove, kazališta, knjige i tv emisije. Još prošlog ljeta u Drugoj ligi, Interu klubu koji je nestao, a sad u Bundesligi, protiv zvijezda Bayerna, Borussije, Leipziga.... Kako je došlo do transfera Solde u Koln ispričao nam je prvi čovjek Lokomotive Božidar Šikić.

- Sve se zbilo zadnjeg dana prijelaznog roka. Kolnu su se ozlijedila dva stopera, a tata Soldo je ostavio ogroman trag u Njemačkoj. Prezime Soldo itekako jako zvuči na njemačkim nogometnim meridijanima. Dakle, nazvao me Nikolin menadžer Vincenzo Cavaliere, rekao mi je ima varijantu s Kolnom. Sve smo napravili u zadnji trenutak. Transfer iznosi 600.000 eura koji odmah stiže u naš klub. Nikola je odmah otputovao i ostao u Kolnu, vjerujem da će i odmah u udarni sastav, jer je baš neophodan Kolnu. Eto, sve se odigralo jako brzo, sve je dogovoreno u kratkom vremenu. To je cijela priča - kazao nam je Šikić.

image

Nikola Soldo u dresu Lokosa (desno)

RONALD GORSIC Cropix

Prvi čovjek klub s Kajzerice nam kaže da u rosteru ima zamjenu za Soldu.

- Planirao sam prodati još nekog od stopera, ne samo Soldu. Mislili smo transferirati i Mersinaja, ali nismo uspjeli. Uzeli smo Brauna iz Dinama koji je stoper u perspektivi, imamo Salihua, vratio se Justin de Haas, stigao je Bubanja koji također može igrati na stoperskoj poziciji. Tako da odlaskom Solde za nas neće biti problema.

image

Zvonimir Soldo i Nikola Jurčević

JOSIP MOLER Cropix

Pitamo Šikića hoće li Nikola uspjeti u Bundesligi?

- Nadam se da hoće. On je igrač koji stalno napreduje. Vrlo je inteligentan dečko, mlad je... U Kolnu će još više napredovati. Nisu svi kao Josip Šutalo ili Joško Gvardiol. Ima igrača koji napreduju s vremenom. Takav je Nikola. Njegov tata je u kasnijim nogometnim godinama otišao u Njemačku, postao je legenda Stuttgarta, ostavio je duboki, ogroman trag. Nikola može dostići svog tatu Zvonimira, može ostaviti također dubok trag u Bundesligi. Za to ima sve kvalitete - zaključio je Šikić

Koln je trenutačno na petom mjestu Bundeslige nakon pet odigranih kola. Do sada nije izgubio niti jednu utakmicu, odigrao je neodlučeno s Stuttgartom (0:0), Eintrachtom (1:1) i Leipzigom (2:2), pobijedio je Schalke (3:1) i Kovačev Wolfsburg u gostima (4:2).

Dakle, Nikola dolazi u dobru, posloženu, ozbiljnu momčad koja ima jasne velike ambicije, veliku tradiciju i izvrsne navijače. Veliki je to izazov, ali i ogromna pozornica za dokazivanje. Zanima nas kako će se snaći na njoj, hoće li njegova priča zasad nalik spomenutom ‘američkom snu‘ biti nastavljena. Možemo mu samo poželjeti sreću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:00