MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
VELIKI OKRŠAJ NA POLJUDU

‘Ne može ovako dalje, vjerujem u dobar rezultat protiv Hajduka! Imali smo dosad puno nesreće, a želimo vrh‘

Iskusni Lokomotivin nogometaš vjeruje da će zaigrati sutra u gostima kod Hajduka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. kolovoz 2022. 13:45

Lokomotivin veteran Josip Pivarić (33) ima nekih problema sa zadnjom ložom, na utakmici s Goricom morao je izaći iz igre u stanci između dva poluvremena. Nije ništa strašno, nada se da bi mogao zaigrati u nedjeljnom okršaju s Hajdukom na Poljudu, ali još nije definitivno siguran hoće li se to dogoditi.

- Kad se radi o utakmici s Hajdukom na Poljudu, još mi u glavi zvoni onaj posljednji okršaj kad smo u Splitu dobili četiri “komada”, a nakon toga smo svi pričali da ne znamo što nam se dogodilo. Bila nam je to jedna od najlošijih utakmica u sezoni, a Hajduku je bila jedna od najboljih. U nedjelju ćemo pokušati napraviti sve da se tako nešto opet ne dogodi, ne ponovi - kaže nam u uvodu Pivarić.

Nije se poklopilo

Priča nam da Lokomotiva do sada u prvenstvu ima mnogo manje bodova nego što je trebala imati.

- Naš bodovni saldo uopće nije realan. Zaslužili smo puno više. No, nije nam se poklopilo. Ali kad vidite kako igramo, onda je jasno da smo dobri, baš dobro izgledamo. Ukupan dojam naše igre može nam ponuditi optimizam pred gostovanje protiv Hajduka. Vidite, dobili smo Osijek, Rijeku, imali smo Dinamo, izgubili smo u prvoj minuti sudačke nadoknade. U Šibeniku nam je poništen pogodak u zadnjoj minuti, da ne pričam o Gorici, vodili smo 1:0 na poluvremenu, imali smo sve pod kontrolom, onda smo imali par zicera u drugom dijelu, a na kraju smo poraženi. Sad imamo šest bodova, a po meni smo trebali imati barem deset. Jer mi se želimo boriti za vrh.

Vratili smo se na sudar na Poljudu. Možda će Hajduk biti umoran od utakmice s Villarrealom? Dobili su “četvorku”, možda su poljuljani?

- Da, ali su zabili dva! Nije to baš preloš rezultat Hajduka na gostovanju. Villarreal je Top momčad. Španjolci u svojoj momčadi imaju “brutalne” igrače. Gledao sam utakmicu Villarreal - Hajduk, nisu Splićani baš bili toliko loši. Da, dobili su od Dinama četiri “komada”, ali nije to još tako negativan niz da se Hajduk ne bi iščupao iz svega toga. Iako, naravno, kad tako krene, kad u dvije utakmice uzastopno inkasiraš ukupno osam golova nije ugodno za Hajduk.

Piva priča da Lokomotiva u prvom redu gleda sebe, svoje igre.

- Imamo jako mladu, potentnu momčad. Svi su mladi osim mene, ha, ha, ha... Prije utakmice na Poljudu, rekao bih ovako; imamo se za nešto primiti. Mislim da smo u boljoj igračkoj situaciji, u boljoj formi nego što smo bili u posljednjoj utakmici na Poljudu. To nam daje nadu pred nedjeljnu utakmicu.

Znamo da možemo

Pivarić će zaključiti...

- Uvijek sam optimist, iskreno, zaista vjerujem u pozitivan rezultat na Poljudu. Jer, znate, u svim ovim utakmicama koje smo izgubili, baš nam je uzelo u zadnjim trenucima. Negdje se to uvijek mora vratiti, tako je to u nogometu. Dinamo, Šibenik, sve što smo promašili u Gorici. Mora nam se negdje vratiti, jednostavno mora, ne može dalje tako. Neka nam se sve vrati u nedjelju u Splitu, neka sreća ovoga puta bude na našoj strani. Mislim da smo to zaslužili nakon svih ovih dobrih igara do sada koje nam nisu donijele adekvatan broj bodova. Idemo hrabro na Poljud, idemo po uspjeh, znamo da možemo.

Pivarić kao gost na Poljudu u HNL-u

5 pobjeda

1 remi

4 poraza

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 13:05