MATIJA DJANJESIC/CROPIX
BIVŠI VATRENI

‘Nisam u kontaktu s Dalićem, ali povratak u reprezentaciju bila bi najveća nagrada. Uvijek ću se odazvati‘

Desni branič jedan je od najiskusnijih igrača kluba s Kajzerice
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 09. ožujak 2024. 07:04

Desni branič Lokomotive, Karlo Bartolec (28), ljetos se nakon sedmogodišnjeg izbivanja vratio na Kajzericu.

U tih je sedam godina svašta prošao, upisao je i pet nastupa za našu najbolju reprezentaciju, igrao je pet godina u Danskoj (Nordsjaelland, Kopenhagen), pa se vratio u Hrvatsku (Osijek), da bi u siječnju prošle godine preselio u Mađarsku (Puskas Akademia). No, zadržao se samo pola godine i u kolovozu je potpisao dvogodišnji ugovor s Lokosima...

- Nakon povratka iz Danske “napale” su me ozljede, pa ni u Osijeku, a ni u Puskasu, nisam mogao igrati na željenoj razini. I ljetos sam odlučio vratiti se u Lokomotivu, znao sam da ću ovdje dobiti potporu i priliku da se vratim u formu. Priliku i minutažu sam dobio, dobro se osjećam, a nadam se da su i u klubu zadovoljni mojim igrama - kaže Bartolec.

Neuobičajena situacija

Iako ste, u odnosu na jesen, ostali bez četvorice važnih igrača (Živković, Milićević, Tuci, Bubanja), vrlo dobro ste ušli u nastavak sezone, borite se za plasman u Europu u prvenstvu, a i u Kupu ste dohvatili polufinale, suparnik će vam biti Rijeka. Momčad je oslabljena, a rezultati su bolji nego što su bili - kako to objašnjavate?

- Da, nije to baš uobičajena situacija. Napravili smo odlične zimske pripreme, imamo sjajnog trenera Silvija Čabraju koji je znalački ukomponirao mladost s našim iskustvom, Leovac, Čop i ja kao najstariji igrači držimo tu okosnicu svlačionice. I dobro guramo, rezultati to pokazuju. Imali smo samo jedan loš dan, onaj u Rijeci, ali na svim smo ostalim utakmicama pokazali koliko smo dobri i opasni. I nadam se da ćemo do kraja ostati u utrci za Europu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Slušaju li vas ti “klinci” u svlačionici?

- Moraju! Šalim se, izvrsni su dečki, veliki su talenti i nadam se da će napraviti lijepe karijere.

Prati vas glas da ste u svlačionici zaduženi za dobro ozračje?

- Da, točno je to. Moramo biti prava “klapa”, to je neophodno. Kad smo prava “klapa”, onda će i svatko na terenu davati više jedan za drugoga. Bez zdrave sredine nema ni dobrih igara, ni dobroga rezultata, a naša je sredina zdrava i vesela.

Od povratka na Kajzericu odigrali ste ukupno 19 utakmica, upisali ste pritom jednu asistenciju, još čekate na prvi ovosezonski pogodak?

- Ne samo ovosezonski! Igrao sam za pet klubova, ali samo u dresu Lokomotive u karijeri nisam zatresao suparničku mrežu! Nadam se da ću možda već u subotu protiv Rudeša biti strijelac, silno želim taj zgoditak. Rudeš se, istina, diže u formi, igrat će rasterećeno, nema što izgubiti, pojačao se zvučnim imenima i pokušat će do kraja prvenstva napraviti što više može. Rudeš zaslužuje respekt, ali nama su tri boda imperativ, želimo i dalje “pritiskati” Osijek u toj utrci za četvrto mjesto.

Neizvjesno do kraja

A kako vidite bitku za naslov, tko je favorit?

- Rijeka trenutačno igra najbolji napadački nogomet. Bit će neizvjesno do kraja, ali kao Zagrepčanin vjerujem da će ipak Dinamo biti prvak. Najiskusniji je u ovakvim situacijama, ima odlične igrače i dao bih mu najviše izgleda za osvajanje naslova. Ali, bit će to uzbudljivo i neizvjesno do samoga kraja.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Dinamu dajete najviše šansi, a praktički ste Plavima ovosezonska “crna mačka”, imaju najviše problema igrajući protiv vas! Kad u Maksimiru čuju za Lokomotivu, diže im se kosa na glavi...

- Ha, ha... Očito im “ne ležimo”, tako je to u nogometu, neke ti momčadi odgovaraju, a neke ne. A nama je lijepo igrati s Dinamom, volimo kad se suparnik želi nadigravati. I onda nam ostavi dosta prostora za “kontre”. A tu smo najjači i najopasniji... - istaknuo je iskusni Karlo Bartolec.

S hrvatskim izbornikom više nisam u kontaktu

Odigrali ste i pet utakmica za Hrvatsku, izbornik Zlatko Dalić promovirao vas je prije pet i pol godina u reprezentativca. Nadate li se novom pozivu, jeste li razgovarali s Dalićem?

- Ne, nismo u kontaktu. A povratak u reprezentaciju bila bi mi najveća nagrada, svjestan sam da do toga mogu doći samo dobrim igrama. To je jedino mjerilo. Najvažnije je da dobro igram u Lokomotivi, a onda će sve drugo doći samo po sebi. Budem li potreban nacionalnoj vrsti, uvijek ću se odazvati pozivu - rekao je Bartolec.

SVI NJEGOVI KLUBOVI

Dinamo Zagreb (Hrvatska)

Lokomotiva Zagreb (Hrvatska)

Nordsjaelland (Danska)

FC Kopenhagen (Danska)

Osijek (Hrvatska)

Puskas Akademia (Mađarska)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 09:02