Luka Stojković

 Damir Krajač/Cropix
NA PLAVOM RADARU

Novi transferi između Kajzerice i Maksimira? Dinamu zanimljiva dvojica 19-godišnjaka iz Lokomotive

Sigurno je da će mlađahni dvojac napustiti Lokomotivu, i to za unosne odštete
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. ožujak 2023. 12:54

U posljednje četiri godine, ostvareno je pet velikih transfera na relaciji Kajzerica - Maksimir. Iz Lokomotive su, podsjetimo, u Dinamo preselili Ivanušec, Kastrati, Majer, Jakić i Tolić, na tim je transferima Lokomotiva zaradila oko devet milijuna eura. A Dinamo je, kasnijom prodajom Kastratija, Majera i Jakića u inozemstvo, svoju blagajnu obogatio za 17 milijuna eura. I Fran Karačić je potpisao u tom razdoblju za Dinamo, ali ni jednom nije odjenuo plavi dres, ostao je najprije na posudbi u Lokomotivi, a onda ga je Dinamo, prije dvije godine, za milijun eura prodao Bresciji.

Otkad su Lokosi u prvoligaškom društvu, izražena je bila fluktuacija igrača na relaciji Kajzerica - Maksimir, najzvučnija su imena igrača koji su do Dinama došli preko Lokomotive svakako Brozović, Pjaca, Šunjić i Tomečak.

A koji su sadašnji Lokomotivini igrači zanimljivi Dinamu? Ističu se 19-godišnjaci, Lukas Kačavenda i Luka Stojković, mlađahni dvojac od kojeg se na Kajzerici očekuje da će svojim unosnim transferima produžiti klupsku egzistenciju. E sad, hoće li ih na ljeto Lokomotiva prodati u Dinamo, ili u inozemstvo, to će se tek vidjeti. Uglavnom, male su, gotovo nikakve šanse da će i u sljedećoj sezoni Kačavenda i Stojković biti na Kajzerici.

image

Lukas Kačavenda

Goran Mehkek/CROPIX

Kačavenda je već trebao biti u Maksimiru, prije 14 mjeseci Dinamo je ponudio 4,5 milijuna eura odštete, ali inokosni poslovodni organ Lokomotive, Božidar Šikić tražio je pola milijuna više i transfer se nije dogodio. A nakon Kačavendine ozljede na početku ljetnih priprema u Nizozemskoj, Lokomotiva ga je želja prodati Dinamu, ovaj put, zanimljivo, za tri milijuna eura, međutim tada je taj transfer bio stopiran u Maksimiru. I to je bio jedan od katalizatora za kasniju eskalaciju unutrašnje borbu za vlast u Dinamu, kulminacija koje će biti sljedećeg tjedna na Skupštini.

Uglavnom, jedno je maksimirsko oko uvijek usmjereno prema Kajzerici i mladim Lokomotivinim igračima. A osim Kačavende i Stojkovića, Dinamu bi mogao biti zanimljiv i tandem zadnjih veznih Lokosa, Bubanja i Marić, posebno u slučaju Ademijeva najavljenog odlaska u Kinu. Kad već ljetos Plavi nisu uspjeli dovesti veznjaka Cokaja, kojeg je Lokomotiva prodala Panathinaikosu za gotovo dvostruko manju odštetu od one koju je Dinamo ponudio mjesec dana prije Cokajeva odlaska u Atenu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 10:53