Pivarić, Vida i Mandžukić nakon pobjede nad Engleskom

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
OPROŠTAJ VEĆ U PETAK

Odluka je pala: Još jedan bivši Vatreni i član slavnih ‘Srebrnih‘ iz Rusije završava igračku karijeru!

Kapetan Lokomotive i Srebrni sa SP-a u Rusiji u petak će odigrati posljednju utakmicu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. svibanj 2023. 08:07

Kapetan Lokomotive, Josip Pivarić (34), u petak će odigrati zadnju utakmicu u karijeri! U Varaždinu će se, eto, bivši hrvatski reprezentativac (26 utakmica) i osvajač srebra na SP u Rusiji oprostiti od nogometa, jedno će životno putovanje privesti kraju i okrenut će novu stranicu.

Pivarić je u Dinamo došao 1999. godine kao desetogodišnjak i za prvu momčad Plavih odigrao je 174 utakmice. U kijevskom je Dynamu ovaj lijevi branič proveo tri sezone, odigravši 49 utakmica, a prije dvije i pol godine vratio se u Hrvatsku i po drugi je put odjenuo dres Lokomotive, prvi je put bio na posudbi iz Dinama od 2008. do 2012. godine. Za klub s Kajzerice ukupno je nastupio 138 puta.

image


DAMIR KRAJAC Cropix

Iako je postojala opcija produžetka ugovora s Lokosima za još jednu sezonu, Pivarić je ipak odlučio okončati igračku karijeru i više vremena posvetiti obitelji. S Dinamom je Pivarić osvojio ukupno osam trofeja (pet naslova prvaka i tri Kupa), a u Kijevu je s Dynamom obogatio trofejnu vitrinu s dva pokala – osvojio je ukrajinski Kup i Superkup.

Imao je Pivarić u karijeri dosta problema s ozljedama, dvaput je operirao križne ligamente na oba koljena, jednom u Zagrebu, drugi put u Kijevu. Osim tih teških ozljeda, još je pet puta bio na operacijskom stolu i da nije bilo tih nedaća, ionako bogata i uspješna karijera neprijeporno bi bila još i bolja.

Osvajanje srebra na SP u Rusiji 2018. godine svakako je Pivarićev najveći i najdraži uspjeh. Nastupio je na tom natjecanju na četiri utakmice - protiv Islanda u 3. kolu skupine D odigrao je svih 90 minuta, a u osmini finala s Danskom, u četvrtfinalu s Rusijom i u polufinalu protiv Engleske, ulazio je u igru s klupe umjesto Strinića...

- Nisam ovu odluku donio preko noći. Kad sam dolazio u Lokomotivu prije dvije i pol godine planirao sam da ću se oprostiti ovoga ljeta. I stvari su mi se u životu, jedna za drugom, tako posložile i vrijeme je za prestanak igračke karijere. Iako sam i sad maksimalno posvećen obitelji, želim još više vremena provoditi u obiteljskom krugu i odlučio sam da je ovo pravi trenutak za rastanak s nogometnom loptom - rekao nam je Pivarić.

Istaknuo je sljedeće

- Imao sam u karijeri i previše problema s ozljedama, čak sedam operacija kočilo mi je karijeru i sve se to sad osjeti na tijelu. Ne želim više baš svaki dio tijela pokloniti nogometu, dovoljno sam mu dao i vrijeme je za novi životni iskorak. Zdravlje me baš i nije mazilo svih ovih godina i te su me operacije strahovito potrošile. Iako sam se i sad kvalitetno pripremao za utakmice i osjećao sam se dobro, ipak sam se znatno teže oporavljao nakon napora. Sve je to, onako izvana, izgledalo u redu, ali nitko ne zna kako je meni svakoga jutra kad ustanem iz kreveta. Baš se osjećam potrošeno i ne želim više opterećivati tijelo.

Planirate li ostati u nogometu ili ćete se posvetiti nečemu drugom?

- Nikad ne reci nikad, ali zasad nemam nikakvih planova o ostanku u nogometu! Potreban mi je odmor i otklon od nogometa, kojemu sam posvetio cijeli život. Sad mi je najvažnije provoditi vrijeme u obiteljskom krugu - rekao nam je Josip Pivarić.

Prethodili su mu Mandžukić, Ćorluka, Strinić i Vrsaljko

Josip Pivarić je peti nogometaš iz "srebrne" generacije sa SP u Rusiji, koji će prestati s aktivnim igranjem - prije njega zeleni su travnjak napustili Mario Mandžukić, Vedran Ćorluka, Ivan Strinić i Šime Vrsaljko. (pju)

PIVARIĆEVI KLUBOVI

Dinamo Zagreb

Lokomotiva Zagreb

Dynamo Kijev

34 godine navršio je Josip Pivarić u siječnju

26 utakmica odigrao je Pivarić u dresu Hrvatske

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. travanj 2024 09:00