GORAN MEHKEK Cropix
U RAZGOVORU ZA SN

‘On ne može u Dinamo bez našeg pristanka, muči me da se ne dogodi ono najgore - ubit ćemo tele zbog šnicle‘

Direktor Lokomotive o ranijem povratku Morena Živkovića s posudbe u Dinamo
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. siječanj 2024. 09:24

Božidar Šikić, direktor Lokomotive, kazao nam je kako bi za Morena Živkovića najbolje bilo da ostane u Lokomotivi barem do kraja tekuće sezone. Dogovor Dinama i kluba u kojem je na posudbi talentirani stoper, do srijede poslijepodne nije postignut.

- Ništa još definitivno nismo odlučili. Barem ja nisam - kazao nam je Šikić i pitao zašto smo uopće pisali da se Živković sigurno vraća u Dinamo kad to nije gotova stvar.

- Živković ima ugovor o posudbi s nama do kraja ove sezone. Ništa nije sigurno jer Dinamo ga ne može vratiti bez našeg pristanka. Ako je on pojačanje za Dinamo, uopće nije problem da se to dogodi odmah, međutim imam samo jedan problem, a to je obveza prema Živkoviću i hrvatskom nogometu - hoćemo li zaustaviti njegov razvoj ili nećemo? Puno se puta znalo dogoditi da je zaustavljen razvoj igrača koji je prerano vraćen s posudbe te nije postao što je trebao postati. Primjeri su Fiolić i Pavičić koji su morali biti vrhunski. Samo je to u pitanju, ništa drugo - tvrdi Šikić.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Živkovića je u Dinamu najavio trener Sergej Jakirović.

- Jakirović je trener prve momčadi i gleda isključivo svoj interes. Njegov uspjeh je uspjeh Dinama, oko toga nema zamjerke. Međutim, muči me da se ne dogodi ono najgore - ubit ćemo tele zbog šnicle.

Nikola Čavlina, o kojem je također bilo riječi, igrač je Lokomotive pod ugovorom koji vrijedi još četiri godine, ali Dinamu ima fiksnu cifru za koju ga može otkupiti. Vjerojatno će se to dogoditi na ljeto.

- Mislim da će Čavlina biti vrhunski golman i reprezentativac, boljeg nikad nisam imao u Lokomotivi, ali za sve treba pravi trenutak. Kad dođe lipanj, Dinamo ima opciju dogovoriti uvjete s Čavlinom.

Šikić je dodao:

- Cijeli sam život u hrvatskom nogometu i imam obvezu prema njemu. Nemamo previše igrača i ne smijemo ih gubiti. Junior koji je vrhunski mora igrati seniorski nogomet. I to mora igrati, ako ga želimo razviti. Igraču ne smiješ zaustaviti razvoj. Živković ima tek deset utakmica u prvoj ligi.

Dinamo treba platiti ako ga sada uzme...

- To je najmanja zapreka, nešto sitno smo dogovorili - kazao je.
Spominje se 100.000 eura...

- Brinem se o igraču. Ako je Živković taj koji će odmah igrati u prvoj postavi i biti faktor Dinamovog uspjeha, neka ide odmah, ali mislim da ćemo ubiti tele zbog šnicle - ponovio je pa konstatirao:

- Moramo odlučiti. Trenira s Lokomotivom, uvijek mu je lakše otići od nas u Dinamo, nego da se zbog toga što nešto tamo nije dobro vrati natrag. To je onda kraj priče. Moja je želja da ne upropastimo igrača. Žao bi mi bilo, on je perspektiva za reprezentaciju. Neću se svađati ni s kime, napravit ću sve kako treba. Ne brinite se za to.

No, Lokomotiva bi voljela dovesti neke od igrača Dinama koji su pripremljeni za posudbu - Drmić, Menalo, Marin, Vrbančić, Jurić... Stoga ipak dajemo velike šanse da će složiti paket koji će sve zadovoljiti, te da će Živković doći u Dinamo jer čim je Jakirović toliko zagrizao, ne bi imalo smisla da se povuče. Šikić je u pravu kad govori da je za igrača rođenog 22. svibnja 2004. najvažnije igrati te da mu se ne uzimaju pogreške za zlo, no i Jakirović sve to zna jako dobro....

O napadačima iz Dinama direktor Lokomotive je rekao:

- Htio bih da nekoga dovedemo, vidjet ćemo što ćemo napraviti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 21:23