Vladan Bubanja

 VOJKO BASIC Cropix
KLJUČAN SUSRET

‘Osijek je kvalitetna momčad, ali kada smo mi na nivou, i oni iznad njih nas se trebaju plašiti‘

‘Pobjedu nad Rijekom proslavili smo tu noć, a sada je bitan samo Osijek‘, rekao je Bubanja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. svibanj 2024. 12:40

Lokomotiva u subotu u 19.30 gostuje kod Osijeka u vrlo bitnoj utakmici izravnih suparnika za četvrto mjesto na ljestvici. Lokosi trenutačno imaju bod manje.

- Pobjedu nad Rijekom proslavili smo tu noć, a sada je bitan samo Osijek. Idemo u Slavoniju s dobrim raspoloženjem i s ciljem da se kući vratimo s tri boda - kazao nam je Vladan Bubanja, 194 centimetra visoki Crnogorac.

Što igračima Lokomotive znači Europa koje donosi četvrto mjesto?

- To je veliki motiv, puno znači igračima predstavljati klub na međunarodnoj sceni. Još jednom ulazimo u susret s velikim motivom koji ćemo imati do kraja, jer bez obzira na to kako završilo u Osijeku ostat će nam šanse za četvrto mjesto.

U posljednje vrijeme igrao je na poziciji stopera, bude li tako na Opus Areni mogao bi to biti veliki dvoboj snažnih mladića, njega i Ramona Miereza.

- Vidjet ćemo što će trener odlučiti. Ne mogu tvrditi da ću sigurno igrati stopera, ali ako se dogodi bit će to dobar dvoboj. Mierez igra u odličnoj formi, pogotovo u proljetnom dijelu. Bit će težak zadatak, ali nadam se da ćemo ga zaustaviti. Bio to ja ili netko drugi.

Imate li rješenje kako mu stati na kraj?

- Nismo o tome pričali, ali tijekom ova dva-tri dana napravit ćemo analizu, do detalja ćemo to utvrditi.

Tko je kvalitetniji, Lokomotiva ili Osijek? Od tri dosadašnje utakmice u sezoni dvije su završile 1:1, a jednom ste vi dobili doma 1:0. Malo je golova palo.

- Osijek je kvalitetna momčad, ali kada smo mi na nivou, te igramo kao u većini utakmica u drugom dijelu sezone, i ekipe koje su iznad Osijeka trebaju nas se pomalo plašiti. Što smo pokazali i rezultatima u posljednje vrijeme.

Hoćete reći - trebaju vas se bojati i bolji od Osijeka, a kamoli ne Osijek?

- Ha, ha, pa kad igramo kao dosad - da.

image

Vladan Bubanja

VOJKO BASIC Cropix

Bijelo-plavi imaju imperativ da moraju ući u Konferencijsku ligu.

- Igrao sam na Opus Areni u prvom dijelu, mogli smo tu utakmicu riješiti u svoju korist, ali pred kraj smo primili gol, te je završilo 1:1.

Jest li zadovoljni u Lokomotivi?

- Da, naravno. Drago mi je prije svega što sam se vratio nakon teže ozljede. Ušao sam u ritam, polako dižem formu i nadam se da će do kraja sezone sve biti još bolje.

Kakva su očekivanja za sljedeću sezonu? Jesu li vezana za Lokomotivu?

- Ugovorom sam vezan još dvije godine. Sad mi je najbitnije završiti sezonu na pravi način, potom ćemo sjesti ako dođe ponuda koja bi zadovoljila i klub i mene.

Bubanja je 25-godišnjak iz Nikšića. Igrao je za Sutjesku. Kakvu ste u Crnoj Gori imali percepciju Lokomotive prije nego što se stigli u Zagreb?

- Vidio sam da rade dosta transfera i da su prava odskočna daska za mlađe igrače. Išao sam tim putem i najviše sam zbog toga i došao. Uvjerio sam se da to i jest tako.

Jednom je nastupio za A reprezentaciju Crne Gore, a izbornik mu sad živi u Zagrebu - Robert Prosinečki. Očekujete li da će biti u njegovim planovima?

- Na meni je odigrati najbolje što mogu. Siguran sam da prati svaku utakmicu, da zna tko sam, iako dosad nismo imali kontakt. Kad je imao prvo okupljanje bio sam ozlijeđen, a sada ćemo vidjeti. Kako god bude, uvijek sam spreman za nacionalnu momčad i vrlo sam ponosan kad stigne poziv.

Igrali ste veznog i stopera, koja vam je idealan pozicija?

- Najviše sam igrao zadnjeg veznoga, iako sam iz Crne Gore u Lokomotivu došao kao stoper. Mislim da mi mjesto zadnjeg veznog više leži.

Kako vam je u Zagrebu?

- Zagreb je predivan gad, godi mi život ovdje, znam izaći, društvo mi je pretežno iz kluba, a kad mogu volim popiti Nikšićko pivo - lokalpatriotski će Bubanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 12:40