GORAN MEHKEK Cropix
TRAŽI SE IZLAZ IZ KRIZE

Pali se alarm na Kajzerici: Čabraja je bio objektivan do boli, Lokosi su izgubili prepoznatljivost

Tek dva boda u uvodnih pet kola potvrđuju problem u kojem se našao zagrebački sastav
Piše: Toni RoićObjavljeno: 03. rujan 2024. 15:33

Iako je i ranijih sezona bilo sličnih problema, Lokomotivin start s dva boda u pet uvodnih utakmica donio je ozbiljnu dozu zabrinutosti na Kajzerici. Izvedba protiv Varaždina bila je toliko loša i neinventivna da je i trener Silvijo Čabraja nakon nje priznao:

- Teško mi je to reći, ali poraz 0:1 je još i dobar za nas. Bili smo loši svih 90 minuta i nismo stvorili ni jednu šansu, dopustili smo Varaždinu da dominira.

Čabraja je bio objektivan do boli, svjestan da to nije Lokomotiva koju bi želio i kakvu je dosad odgajao kao najdugovječniji trener na HNL travnjacima (startao u svoju četvrtu sezonu). I ovoga ljeta suočio se s istim problemom odlaska nekolicine ključnih igrača (Šotiček, Čavlina, Marić, Bubanja...), a adekvatne zamjene nije lako pronaći. Stvaranje nove vrijednosti u nogometu i sportu nije vađenje zeca iz šešira, a podatak da je protiv Varaždina početna jedanaestorica zagrebačkog kluba u prosjeku bila stara čak 28,2 godine (najstarija Lokosa u povijesti HNL-a), sugerira da to više nije ni mlada, ni brza, ni talentirana momčad, što je bio “trade-mark” Lokomotivine prepoznatljivosti zadnjih nekoliko godina.

Veteran ispred talenta

Kada je početkom drugog poluvremena iz igre izašao 34-godišnji povratnik u klub Domagoj Antolić, a ulazio 19-godišnji Feta Fetai, jedan gledatelj na stadionu u Kranjčevićevoj je ponudio sljedeći komentar:

- Veteran starta ispred mladog talenta, je li to pametno? Još neki dan sreo sam Antolića kako trči na savskom nasipu i nisam ni znao gdje igra.

Upitan od novinara nakon utakmice planira li dovođenje još kojeg igrača, trener Čabraja je slegnuo ramenima i rekao:

- Ne znam imamo li više vremena za to, iako bi bilo dobro.

Svjestan je Čabraja problema u kojem se našao i premda on s tim ima iskustva kao rijetko tko drugi, ostaje pitanje može li se čarolija stalno ponavljati, a on pronalaziti način kako biti bliže vrhu lige, a ne boriti se za ostanak?

Definitivno će mu dobro doći dvotjedna pauza, prvo da sabere dojmove lošeg starta, a onda pokuša naći izlaz iz krize, ne samo rezultatske, već i psihološke jer kada se ne pobjeđuje, ozračje nikada nije ni dobro, ni poticajno. Činjenica je da velika većina igrača nije ni u približnoj formi u odnosu na kvalitetu koju ima, dok se nove potencijalne zvijezde ne naziru ili tek čekaju priliku za ozbiljnu minutažu i dokazivanje. Pred Čabrajom je vrlo zahtjevni zadatak u nastavku sezone...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:36