GORAN SEBELIC Cropix
Prekinuta crna serija

Pogledajte veliki gaf vratara Lokosa! Radio je čuda, branio maestralno, a onda poklonio gol domaćinima

U sadržajnoj utakmici na Aldo Drosini Lokomotiva je uspjela s 2:1 svladati Istru 1961
Piše: SN/Robert MatteoniObjavljeno: 04. rujan 2022. 20:53

ISTRA - LOKOMOTIVA 1:2 (Pivarić 24‘, Goričan 66‘, Erceg 80‘)

Pula - Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 1450.Sudac: Dario Bel (Osijek) 5,5, Pomoćnici: Tomas i Pataki. 4. sudac: Škobić. VAR: Lovrić. AVAR Novosel. Delegat: Podnar

Istra 1961: Majkić, Hujber, Galilea, Perković, Rovis (od 77‘ Lisica-), Petrušenko (od 74. Blaž-Lauš-), Mlinar (od 64‘ Mumba), Caceres, Kadušić (od 77‘ Marešić-), Erceg, Petković (od 74. Bakrar-). Trener Gonzalo Garcia.

Lokomotiva: Čavlina, Cipetić (od 46‘ Vranjković), Salihu, De Haas, Miličević (od 46‘ Goričan), Marić (od 74‘ Smakaj-), Cokaj (od 67‘ Bubanja-), Aliyu, Vasilj (od 90+1‘ Groznica-), Pivarić, Kulenović. Trener Silvio Čabraja.

Žuti kartoni: Cipetić (33‘ preoštra igra), Perković (56‘ preoštra igra), Cokaj (63‘ preoštra igra), Marić (70‘ preoštra igra)

Igrač utakmice: Jakov-Anton Vasilj (Lokomotiva)


U vrlo pozitivnoj atmosferi i uz optimalno vrijeme za igru (22‘ stupnja) istrčali su nogometaši Istre i Lokomotive. Puljani nakon 4 pozitivna ishoda (2 pobjede), Lokosi nakon tri uzastopna poraza, obje momčadi s jasnim ciljem da ostvare 3 boda.

Gonzalo Garcia je iznenadio postavom jer je na klupi ostavio Alžirca Bakrara, Rovis je zamijenio ozlijeđenog Marina, a na klupi je i drugu utakmicu ostao Dario Marešić. Austrijski stoper je očito još nedovoljno oporavljen od rotavirusa, jer je upravo on bio među onima koji su imali najteže simptome. S druge strane Čabraja je promovirao stoperski tandem Salihu - De Haas, na lijevom boku Miličevića, a Pivarića je gurnuo u prednju bočnu poziciju. Iza isturenog Kulenovića ordinirao je Vasilj. Pokazat će se u prvom dijelu da je trener gostiju imao dobar osjećaj u slaganju postave...

image
GORAN SEBELIC Cropix

U prvih 20-ak minuta bolji takmac je definitivno bila domaća momčad. Djelovali su zeleno-žuti sigurno, samopouzdano i gradili su svoje napade preko bokova. U par navrata bile su to vrlo dobre akcije koje su ipak bile bez konkretne završnice. Lokomotiva se povukla u niski blok, dijelom i zbog pritiska Puljana, ali je nakon početnog opreza oko 20.minute postala opasnija u protunapadu. Upravo je na taj način Lokomotiva povela u 24.minuti. Vasilj je izvrsno prošao kroz srednje linije domaćih, stvorio višak i ona gurnuo na bok, gdje je Cipetić odlično centrirao pred gol domaćih, a iskusni Pivarić još bolje poentirao za vodstvo.

Poremetilo je par minuta to vodstvo domaće nogometaše. No, ubrzo su reagirali. Kadušić je odlično prošao po desnoj strani i ušao do peterca, a onda je pucao lijevom nogom. Netko od gostiju je uspio skrenuti loptu u korner prije nego je Petković uspio reagirati. Dvije minute kasnije lopta je, po mišljenju Puljana, pogodila Pivarića u ruku, ali je Bel uz pomoć VAR-a presudio da kaznenog udarca nema. Isto je postupio Bel i kod traženja Lokosa za navodnu ruku u šesnaestercu,. Puljanima je u međuvremenu poništen gol Petkovića u 36. minuti, zbog zaleđa. To je peti gol u osam kola koji su poništeni Istri.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Odličnu priliku da kopira gol iz Gorice imao je Erceg u 34.minuti, ali je njegov slobodnjak majstorski obranio Čavlina.

Gosti su također prijetili. U 40.minuti prvo je Pivarić pucao s 5-6 metara, ali u blok, da bi odbijenu loptu Kulenović snažno opalio ali je Majkić izvrsno odbio u korner...

U nastavku je Čabraja odmah izmijenio dva igrača. Izvukao je dva beka, od kojih je Cipetić bio opterećen žutim kartonom, dok je Miličević djelovao indisponiran u brojnim napadima domaćih po njegovoj strani. Pivarić je vraćen na beka, dok je hitri Goričan zauzeto prednju bočnu poziciju. No, opet je Istra imala veliku priliku. U 50.minuti je Erceg glavom sjajno pucao ali je lopta završila na stativi. Odbijenu je prihvatio Petković ali je njegov šut iz blizine obranio Čavlina.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Utakmica se u drugom dijelu odvijala po drugoj dinamici jer su linije momčadi bile raširene. Bilo je šansi na obje strane, dobrih šutova i golmanskih obrana, te kardinalnih grešaka. Prvo je Perković poklonio gostima pogodak, a onda mu je ubrzo uzvratio gostujući vratar Čavlina. Smanjenje vodstva Istre je podiglo temperaturu na tribinama, nadu za izjednačenje,ali bilo je puno povika na suca jer je tolerirao podosta otezanja vremena gostiju. Svakako je zaslužio kritike za samo 4 minute sudačke nadoknade, kao potvrda da za sve u ovoj ligi nema istih kriterija...

POGLEDAJTE VELIKI GAF VRATARA LOKOMOTIVE

Istra nije, unatoč izmjenama, podići ubojitost pred Čavlinom, ali je zato Lokomotiva vrlo opasno prijetila iz kontre preko Kulenovića, Aliyua i Vasilja. Naposljetku Lokosi su se obranili i uzeli nakon tri uzastopna poraza velikih tri boda za mirniji nastavak sezone. Puljani su nakon 4 utakmice pozitivnog ishoda, teren napustili pognutih glava....


PRIJENOS UŽIVO:

ZAVRŠILA JE UTAKMICA

90‘ - Pokušali su u zadnjem napadu domaćini poravnati rezultat. Lauš je ubacio iz kornera na prvu vratnicu, pokušao je prebaciti Galilea, ali su sve očistili igrači Lokomotive.

89‘- Iz igre je izašao Vasilj, a na teren je ušao Groznica

82‘ - U Belovoj bilježnici završio je i Galilea.

80‘ - GOOOOOL! Istra je smanjila na 1:2 preko Ante Ercega! Čavlina je do sada izvrsno branio, ali mu je lopta ispala iz ruke, a najbliže je bio Ante Erceg koji je drugu utakmicu za redom postigao pogodak koji je prije samog kraja ulio nade u redove domaćina.

POGLEDAJTE VELIKI GAF VRATARA LOKOMOTIVE

80‘ - Opet dupla promjena kod Istre. Marušić i Lisica ušli su u igru, a Rovis i Kadušić su iz iste izašli.

78‘ - Goričan si je lijepo napravio prostor na lijevoj strani, oslobodio se svog čuvara, a onda od bloka njegov udarac odlazi u korner.

77‘ - Još jedna šansa za Istru! Najprije je pucao Erceg, a zatim Galilea no njegov je pokušaj izvrsnom paradom zaustavio Čavlina. Međutim, da je pogotka bilo, on ne bi bio priznat jer je označeno zaleđe.

74‘ - Petrusenko i Petković izašli su kod Istre, a Bakrar i Blaž Lauš ušli, a kod Lokomotive Marić van, Art Smakaj unutra.

67‘ - Iz igre je izašao Cokaj, a priliku je dobio Bubanja. U međuvremenu je požutio Marić.

66‘ - GOOOOOOOL! Goričan diže prednost na 2:0. Prošao je Aliyju po desnoj strani i poslao povratnu loptu Goričanu koji nije imao težak zadatak poslati loptu u praznu mrežu.

65‘ - Još jedna izmjena kod Istre. Mlinar je izašao, a Prince Mumba ušao u igru.

63‘ - Zaiskrilo je između Ercega i nogometaša Lokomotive. Napadač Istre najprije je dobacio nekome s Loksine klupe, a kasnije je bilokakav dašak nove svađe spriječio glavni sudac.

image
GORAN SEBELIC Cropix

60‘ - Najprije Erceg, pa Rovis, a zatim opet Erceg redom su rušili Aliyjua, ali nije to Bel nagradio kartonima.

59‘ - Kombinirali su Rovis i Petković koji je zatim ciljao u sredinu, ali na povratnu loptu nije stigao Kadušić.

55‘ - Evo žutog kartona i za igrače Istre. Perković je u zračnom duelu bio pregrub pa je završio u Belovoj bilježnici.

50‘ - Trese se vratnica!! Nakon prekida Erceg je na pet metara od gola, glavom pogodio u vratnicu, a u nastavku akcije je Caseres pucao pored gola.

46‘ - Na startu drugog poluvremena trener Lokomotive napravio je duplu promjenu, ušli su Goričan i Vranjković, a igru su napustili Cipetić i Milićević.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45‘ - Četvrti sudac pokazao je da će se igrati još dodatne tri minute u prvom poluvremenu.

42‘ - Pokušao je Cipetić silovitim udarcem nakon udarca iz kuta, ali lopta je prošla pored vratnice.

40‘ - Najprije Pivarić, a zatim se Kulenović i Aliyju nisu mogli dogovoriti te su obojica u isto vrijeme udarili loptu koju je Majkić blokirao u korner.

36‘ - Zabio je Petković pogodak, ali je poništen zbog zaleđa, zanimljivo peti put ove sezone da je zeleno-žutima poništen pogodak iz istog razloga.

34‘ - Čavlina odlično brani! Pucao je Erceg iz prekida svom snagom, ali pročitao je njegovu namjeru vratar Lokomotive

32‘ - Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Cipetić nakon što je srušio Petkovića na rubu šesnaesterca.

30‘ - Po drugi put na susretu su domaćini tražili kazneni udarac. Nakon kornera su smatrali da je Marić igrao rukom u nedozvoljenoj poziciji, ali ni ovoga puta se Bel nije oglasio.

29‘ - Krasno je prošao Kadušić po desnoj strani, gađao je protivnički gol, a Milićević je taman malo taknuo loptu i skrenuo je u korner.

27‘ - Ponovno je došla lopta do Pivarića koji ovoga puta gađa pored vrata.

24‘ - GOOOL! Nakon što je Istra uputila udarac u okvir gola, gosti su krenuli u kontru, Cipetić je pronašao Pivarića na kontra strani koji je pogodio kroz noge Majkiću.

18‘ - Nakon nekoliko kombinacija lopta je došla do Pivarića koji je gađao Aliyjua, ali na kraju nije završilo opasno po Istrinu mrežu.

14‘ - Ante Erceg pao je u kaznenom prostoru Lokomotive, a nakon kratke provjere glavni sudac nije tu situaciju okarakterizirao dovoljnom da dosudi jedanaesterac.

10‘ - Još uvijek niti jedna ekipa nije uputila udarac u okvir.

8‘ - Nakon početnih osam minuta susreta Istra ima više loptu u nogama dok igrači Silvija Čabraje čekaju priliku iz kontre.

3‘ - Lokomotiva je privremeno s igračem manje dok se Aliyju pruža liječnička pomoć.

1‘ - Glavni sudac Dario Bel označio je početak susreta na Aldo Drosini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 07:23