GORAN MEHKEK Cropix
OPROŠTAJ U VARAŽDINU

Posljednji igrački ples Josipa Pivarića: ‘Imao je sjajnu karijeru, bit će nam teško nadoknaditi kapetana‘

‘Bude li ipak u budućnosti želio raditi u nogometu, vrata će mu biti otvorena‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. svibanj 2023. 15:28

U petak će kapetan Lokomotive Josip Pivarić (34) odigrati zadnju utakmicu u karijeri, oprostit će se od nogometa u Varaždinu, u dvoboju s istoimenim domaćinom. Posljednje prvenstveno kolo, eto, donosi nam i Pivarićev “posljednji ples”, bivši hrvatski reprezentativac, osvajač srebra na SP u Rusiji, odradit će svojih zadnjih 90 igračkih minuta...

image


DAMIR KRAJAC Cropix

- Iako smo se nadali da će Pivarić ostati još jednu sezonu s nama, odlučio je prestati s igranjem i moramo prihvatiti njegovu odluku. Imao je sjajnu karijeru, mnogo je dao Lokomotivi, u kojoj je i počeo igrati seniorski nogomet, a u našem će dresu, eto, i okončati svoje igračko putovanje. Bit će nam teško nadoknaditi kapetana poput Pivarića, želimo mu svu sreću u životu. Bude li ipak u budućnosti želio raditi u nogometu, vrata Kajzerice bit će mu otvorena - kaže trener Lokomotive, Silvijo Čabraja i dodaje:

- Čekamo taj završetak prvenstvene utrke i želimo na što bolji način okončati ovu sezonu. Pokušat ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i vratiti se u Zagreb s bodovima, kako bismo poskočili za još jedno mjesto na ljestvici.

Varaždin je jesenas slavio u Kranjčevićevoj 2:1, dok na preostala dva okršaja nije bilo pobjednika, vidjeli smo dva remija (Varaždin 0:0, Zagreb 1:1). Zasad su, eto, Varaždinci bolji u tim međusobnim dvobojima...

- Posebno je gorak okus ostao nakon one rujanske utakmice u Zagrebu, Varaždin je pogotkom Teklića vodio sve do prve minute sudačke nadoknade, tada je izjednačio Marić. Činilo se da će svakome pripasti po bod, no Teklić je na samome izdisaju utakmice, u petoj minuti sudačke nadoknade, po drugi put zatresao našu mrežu i ostali smo praznih ruku. Imamo veliku želju uzvratiti Varaždincima za taj bolni poraz, nadam se da ćemo u tome i uspjeti.

Kad ćete početi sastavljati igračku križaljku za novu sezonu?

- Bit će i odlazaka i dolazaka, ali zasad se ništa još ne može konkretno reći. Uglavnom, više će se znati u dolazećim danima - rekao je Čabraja. Dodajmo da prijelazni rok u Hrvatskoj počinje 19. lipnja i traje do 8. rujna, sigurno će u tom razdoblju biti prometno na Kajzerici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:10