GORAN SEBELIC Cropix
ISTRA 1961

Prepreka u Kupu je preskočena, ali Istra je već 10 utakmica bez pobjede protiv Zagrepčana

Čabraja je u 12 utakmica dobio 6, remizirao 5 i samo jednom je poražen od kolege Garcije
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 11. rujan 2024. 22:20

Najvažnija vijest iz kup-utakmice s Tomislavom je prolaz bez crvenog kartona i ozljede. Tako će Paolo Tramezzani imati u subotu na raspolaganju veći dio kadra. Izostat će i dalje Keller (ruptura lože), dvojben je super važni Lawal (oporavak od manje rupture mišića), a vjerojatno će se reprezentativci Koski (Finska) i Ramić vratiti do srijede navečer.

Kada će stići Lekouery, koji ima 3-4 presjedanja prije nego stigne u Hrvatsku iz Zelenortskih Otoka, ostaje za vidjeti. Pohvalno jest da je Lekouery, osim što je bio asistent za važan pogodak, sam uspio riješiti uobičajene vizne probleme i neće kasniti. Potvrda je to njegove profesionalnosti i želje da se nametne u Istri 1961...

Tako su već u srijedu prijepodne, nakon što su u noći stigli iz Donjih Andrijevaca, Zeleno-žuti odradili trening i počeli misiju Lokomotiva. U subotu na Drosini gostuje momčad koja ima vrlo pozitivan skor s Istrom. U 2009., kad su se vraćali u prvu ligu, Zeleno-žuti su bili ispred Lokosa, koji su također postali prvoligaši. No, u prvom rangu je unutar 15 godina škvadra s Kajzerice postala “crna mačka” za Istru. U 53 utakmice imaju 26 pobjeda, a Istra 12, uz 15 remija. Svedemo li statistiku na Pulu, omjer je bolji za Zeleno-žute jer u 21 susretu imaju pobjedu više (9-8), uz 10 remija.

Duga serija uspješnosti

No, činjenica da su gosti na Drosini u 18 susreta ostali neporaženi dovoljno govori o njihovoj uspješnosti. Pogotovo to vrijedi za Silvija Čabraju, koji je kao trener startao 2021. i odmjerio se 12 puta s Istrijanima. Ima 6 pobjeda, 5 remija i samo 1 poraz. Dogodio se 1. studenog 2021. kad je na drugoj strani bio Gonzalo Garcia i to je ujedno jedina pobjeda Puležana u posljednjih 11 utakmica u Puli i Zagrebu. Dakle, deset utakmica zaredom Lokosi imaju pozitivne ishode, pet pobjeda i pet remija. Usput rečeno, u Ligi 10 igralo se u Puli 22 utakmice i gosti su bolji 8-6 u pobjedama, uz 8 remija...

Paolo Tramezzani je u jedinom dvoboju s Čabrajom na klupi Istre odigrao 0:0 na Drosini. Dosta se toga promijenilo u odnosu na proljeće. Dok je Istra sada jedna od, ako ne i najmlađa momčad lige, Lokomotiva je od primjera mlade škvadre prerasla u skup iskusnijih igrača, u čijim redovima opet igra i Domagoj Antolić.

Zanimljivo je da je on bio 2009. akter prvih prvoligaških dvoboja dva kluba, što znači da će protiv Istre osvježiti memorije stare 15 godina, u slijedu 2 pobjede, 2 poraza i 2 remija. S 13 utakmica u dresu Dinama bio je, logično, puno uspješniji jer nije izgubio niti jednu. Naime, jedinu Istrinu pobjedu u Puli je preskočio. Iskusni igrači su svakako vrlo prekaljeni, pa će Istri 1961 biti i dalje teško “lomiti” neugodnu tradiciju. Od posljednje pobjede prije tri godine dres Zeleno-žutih nose samo Blagojević i Lisica, dok su kod gostiju to Mersinaj, Goričan i Vranjković te trener Čabraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. rujan 2024 22:20