Robert Mudražija

 RONALD GORSIC Cropix
BIO NA IZLAZNIM VRATIMA?

‘Samo me ‘paf‘ ponuda može odvesti iz Lokomotive. Transfer u BiH? I ja sam sve doznao iz medija...‘

Zbog ozljede trtice, veznjak Robert Mudražija izgubio je dva pripremna tjedna
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. srpanj 2024. 17:58

Polako se kristalizira momčad Lokomotive za novu sezonu. Trener Silvijo Čabraja strpljivo gradi novu momčad nakon odlazaka Čavline, Bartoleca, Kalaice, Marića, Bubanje i Šotičeka, a do proljeća neće biti ni Krivaka, koji će se mjesecima oporavljati nakon teške ozljede koljena. Na Kajzericu su, od poznatih imena, došli tek Karačić i Živković, pa bi svaki novi odlazak bio težak udarac za Čabraju i ambicije zagrebačkog kluba.

Među onima koji su najbliži izlaznim vratima svakako su Robert Mudražija i Jon Mersinaj, za njih dvojicu postoji zanimanje nekih klubova, no konkretnih ponuda zasad nema. Obojica su preskočili test-utakmicu protiv ukrajinske Zorje u petak na Kajzerici (1:1), Mersinaja muči upala pokosnice, a Mudražija je prije dva tjedna, na pripremnoj utakmici u Sloveniji s bugarskim Hebarom, već u 20. minuti dobio jak udarac u trticu i od onda je izvan pravog trenažnog procesa...

Baš sam pehist

- Ide na bolje, manje me boli i nadam se da ću se za dan-dva uključiti u puni trening. Baš sam pehist, čovjek me nezgodno udario i izgubio sam 14 pripremnih dana zbog te neugodne ozljede. Ali, vjerujem da ću do početka sezone sve nadoknaditi i da ću zdrav i spreman dočekati nova iskušenja - rekao nam je 27-godišnji Mudražija.

image

Robert Mudražija

RONALD GORSIC Cropix

Nekako u vrijeme kad se ozlijedio, pojavile su se informacije da je za Mudražiju zainteresirano Sarajevo, klub kojeg trenira Zoran Zekić, klub koji je nedavno već uzeo jednoga igrača Lokomotive, zadnjeg veznog Vladana Bubanju. A Zekić dobro poznaje Mudražiju iz dana kad je bio trener Slavena Belupa, bio mu je jedan od ključnih igrača i stoga nije neobično da bi ga želio dovesti u Sarajevo. Mudražiju, inače, ugovor s Lokosima veže još godinu dana, ali ugovorne obveze nikad nisu bile prepreka igračima za odlazak s Kajzerice. O možebitnom transferu u Sarajevo kaže:

- Iskreno, sve što znam, doznao sam iz medija! Stvarno ne znam je li bilo ikakvoga kontakta između klubova, je li možda netko od “mojih” ljudi razgovarao s nekim iz Sarajeva. Mene nitko osobno nije kontaktirao, tako da vam doista ne mogu ništa više reći o tome. Iako sam negdje pročitao da sam bio u Sarajevu na pregovorima, jedina je istina da se nisam maknuo iz Zagreba i ni s kim nisam razgovarao.

U najzrelijim godinama

A dođe li konkretna ponuda, biste li preselili u Bosnu i Hercegovinu?

- Vidjet ćemo. Iza mene je dobra sezona i osobno i na klupskom planu, u najzrelijim sam igračkim godinama. Oženio sam se prije pola godine, sad malo drukčije razmišljam, mirniji sam i nemam nekakvu potrebu hitnoga odlaska iz Zagreba. Tu sam gdje jesam, zadovoljan sam jer sam doma, a dogodi li se nekakva dobra ponuda, ona “paf” ponuda koja bi me apsolutno zadovoljila, jasno je da bih onda dobro razmislio o odlasku. Ali, ne želim povlačiti nikakve ishitrene poteze, već sam odbio dvije-tri ponude i čekam neku opciju koja bi me baš “pogodila”. No, ne dogodi li se ništa, neću biti nesretan, zadovoljan sam u Lokomotivi i sad mi je najvažnije da se što prije uključim u puni trening, kako bih spreman dočekao novu sezonu. Imam ugovor, u komfornoj sam zoni i doista ne želim “trčati” za bilo kakvom ponudom.

image

Robert Mudražija

RONALD GORSIC Cropix

A kako vidite Lokomotivu u novoj sezoni? U odnosu na lani, nema više od pola momčadi...

- To se stalno ponavlja, to je očito Lokomotivina sudbina. Tako je bilo i prošloga ljeta kad sam došao na Kajzericu, pa smo opet napravili dobar rezultat, iako žalim što nismo napravili još onaj jedan korak više i plasirali se u Europu. Bit će dobro i u novoj sezoni, imamo odličnog trenera, uopće ne sumnjam da će naš strateg sve to kvalitetno posložiti i vjerujem da ćemo opet biti ugodno iznenađenje HNL-a - smatra Mudražija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 19:22