Božidar Šikić

 RONALD GORSIC/CROPIX
AFERA ‘VARLEAKS‘

Šikića ćemo riješiti člankom 85., ali ono što je rekao će nogometni djelatnici potvrditi uz gemišt

HNS ne voli kada se govori protiv članova "familije", pa makar izrečeno bila - istina
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 04. ožujak 2024. 10:57

"Suci se u hrvatskom nogometu ponašaju kao da sve počinje i završava s njima. A zapravo nemaju pojma o nogometu" – sukus je izjave direktora Lokomotive Božidara Šikića, ali i člana Izvršnog odbora HNS-a, zbog koje je protiv njega pokrenut Disciplinski postupak.

Za Šikićev verbalni delikt Disciplinski pravilnik HNS-a (u članku 85.) predviđa novčanu kaznu, odnosno vremensku zabranu obnašanja dužnosti (od dva do 12 mjeseci). "Šiku" smo, dakle, riješili. Ali što ćemo učiniti s istinom? Ono što je Šikić izrekao javno potvrdit će vam većina nogometnih djelatnika – uz gemišt. Jer, zbog sitnih (klubaških) interesa ili unosnih sinekura nitko se od njih "ne bi štel zamerit"... Tijekom aktualne afere, u medijima prozvane "Varleaks", na društvenim se mrežama javio jedan bivši Dinamov junior, koji nije uspio ostvariti zapaženiju igračku karijeru, pa se želio okušati kao sudac. Prema njegovim iskustvima, lakše je postati Modrić nego uspjeti u sudačkoj branši. Osim ako nisi, kako on tvrdi, rodbinski ili interesno povezan s nekim u sudačkoj organizaciji...

image
RONALD GORSIC Cropix

Ali priča koju je ponudio "propali nogometaš i neostvareni sudac" zapravo se podudara s razmišljanjima meritornih u FIFA-i i UEFA-i. I ondje će vam "off the record" priznati da hrvatskih sudaca nema "na mapi" (nikada nijedan HNS-ov arbitar nije bio na SP-u ili Euru), jer ih je većina ogrezla u nepotizam i korupciju. Slušajući vapaj sudaca da im ostali dionici u HNS-ovoj nogometnoj familiji – "moraju vjerovati", bivši je prvoligaški igrač i trener konstatirao:

- Kako da im vjerujem kada me jedan od utjecajnijih članova organizacije dok sam bio igrač tražio 10.000 maraka. Kada sam postao trener tražio me 10.000 eura!

Ali kada već ne možeš ništa dokazati sucima (mada je pokojnom Spajiću u "slučaju Katuša" i to uspjelo), barem ćemo kazniti Šikića. Jer HNS ne voli kada se govori protiv članova "familije". Pa makar izrečeno bila - istina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 02:05