RANKO SUVAR/CROPIX
ARENA CUP

Spektakularna i visoka pobjeda Lokosa za subotnji finale s gostima iz Srbije: ‘Dominirali smo!‘

Suparnik Lokomotive u završnoj utakmici turnira bit će srpski drugoligaš Žarkovo
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. siječanj 2022. 17:20

LOKOMOTIVA – DUGOPOLJE 7:0 (4:0)

MEDULIN – Sportski centar Medulin. Sudac: Ante Terzić (Split).

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić – Cipetić, Mersinaj, De Haas, Pivarić – Cokaj, Vasilj - Aliyu, Dabro, Stojković – Kulenović (još su igrali: Santini, Vranjković, Žilinski, Soldo, Maleš, Smakaj, Išlić, Kačavenda, Hoxha, Goričan, Tuci). Trener: Silvijo Čabraja.

DUGOPOLJE (4-4-2): Silić – Karabatić, Čerina, Kurtović, Mikulić - Balić, Jenjić, Javorčić, Bagarić - Brnić, Rodić (još su igrali: Lukač, Radoš, Glavović, Bosančić, Zoko, Kekez, Bašić, Gabrić, Kovačević, Mornar, Pervan). Trener: Josip Butić.

STRIJELCI: 1:0 Aliyu (2.), 2:0 Stojković (20.), 3:0 Vasilj (32.), 4:0 Cokaj (34.), 5:0 Goričan (48.), 6:0 Tuci (68.), 7:0 Vranjković (73.).


Spektakularnom 7:0 (4:0) pobjedom protiv drugoligaša Dugopolja u posljednjem, 3. kolu Arena cupa u Medulinu, nogometaši Lokomotive sa šest su bodova osvojili prvo mjesto u skupini Finera i plasirali su se u finale ovoga natjecanja. Lokosi nakon tri utakmice imaju isti broj bodova kao i u međusobnom dvoboju deklasirano Dugopolje i baš zbog te pobjede u međusobnom okršaju, Zagrepčani su zasjeli na prvu poziciju. Suparnik će Lokomotivi u završnoj utakmici turnira biti srpski drugoligaš Žarkovo, koji je osvojio skupinu Ceja ispred Istre i Šibenika, taj je okršaj na rasporedu u subotu u 14.30 sati.

Sve je u Medulinu bilo odlučeno nakon nešto više od pola sata igre. Semafor je pokazivao uvjerljivo 4:0 vodstvo Lokomotive već u 34. minuti, bila je to igra "mačke i miša", od očekivane neizvjesnosti nije bilo ni "n". Podsjetimo, naime, u rujnu su Dugopoljci još kako namučili Lokose u 16-ini finala hrvatskog Kupa i prvoligaš je tek nakon izvođenja 11-eraca prošao u osminu finala.

Ovaj put su se Lokosi nametnuli od prve minute i uredno su "prorešetali" mrežu drugoligaša. Za razliku od dvoboja s Opatijom, u kojem su pretrpjeli teški poraz, ali su se i napromašivali, protiv Dugopolja su Zagrepčani bili koncentrirani u završnici akcija, realizacija je bila kakva se samo poželjeti može i epilog svega bila je visoka pobjeda. Nisu Lokosi stali nakon uvjerljivih 4:0 u prvih 45 minuta, u nastavku su nastavili istim, jakim ritmom i postigli su još tri pogotka, a istaknimo raznovrsnost u toj efikasnosti, budući da su sedam golova zabila sedmorica igrača...

- Odigrali smo odličnu utakmicu, odmah smo visokim presingom "stisnuli" Dugopoljce i teško su izlazili sa svog dijela travnjaka. Dominirali smo i stvorili niz prigoda, a ovaj put je i realizacija bila odlična, pa smo na kraju upisali ovako visoku pobjedu – rekao nam je poslije utakmice zadovoljni trener Lokomotive, Silvijo Čabraja.

Je li ovo bila reakcija momčadi nakon "jezikove juhe" zbog teškog poraza protiv Opatije?

- Razgovarali smo nakon dvoboja s Opatijom, dečki su i sami bili svjesni da su zakazali. I sad su ušli kudikamo ozbiljnije u dvoboj, pokazali su da su karakterni i od samog su početka odveli utakmicu u svoju ulicu.

Hoće li u subotnjem finalu protiv Žarkova utakmicu početi sastav kojeg ćete sučeliti Hrvatskom dragovoljcu na startu proljetne utrke?

- Budu li svi zdravi, bit će tako, to nam je zadnja prava provjera uoči drugog dijela prvenstva – kaže Čabraja.

Dodajmo da je Lokomotiva igrala bez lakše ozlijeđenih Milićevića i Marića, a Salihu je otišao na šestomjesečnu posudbu u albanski Laci.

U petak i subotu na rasporedu su utakmice za plasman.

Evo i satnice - petak, za 7. mjesto: Iskra – Foresta (11 sati); za 5. mjesto: Šibenik – Opatija (14.30).

Subota – za 3. mjesto: Istra 1961 – Dugopolje (11 sati); finale: Lokomotiva – Žarkovo (14.30).

Linker
23. travanj 2024 02:23