Aliyu je postigao gol i u gradskom derbiju protiv Dinama

 DAMIR KRAJAC Cropix
U VELIKOJ FORMI

Sprema li se unosan transfer sve ubojitijeg HNL igrača: ‘Upita već ima. Nastavi li ovako, doći će bogate ponude‘

Sjajnim ‘škaricama‘ u Osijeku okrunio je odlično razdoblje svoje karijere
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. travanj 2023. 17:28

Iako su se neporaženi vratili iz Osijeka, ipak nije bilo potpunog zadovoljstva kod nogometaša Lokomotive po povratku na Kajzericu.

Taj 2:2 remi zapravo je rezultat kojim su i Osječani i Zagrepčani ostali bez dva boda u utrci za plasman u Europu, ali podjela plijena možda je bila i najpravedniji ishod dvoboja koji je ponudio svu ljepotu nogometne igre, kao i dobro promiješani vulkan emocija.

Vidjeli smo, naime, rezultatski preokret Lokosa, pa povratak Osječana u završnici dvoboja. U nizu krasnih poteza neprijeporno je vrhunac bio spektakularni pogodak Aliyua za izjednačenje Lokomotive, te su “škarice” definitivno jedan od najljepših golova sezone.

Cijena odrastanja

A izjednačenje Osijeka prometnulo je dotadašnjeg junaka utakmice u tragičara – mladi vratar Lokosa Nikola Čavlina obranio je kazneni udarac Špoljariću, imao je, k tome, još nekoliko izvrsnih obrana, ali je nespretnom reakcijom omogućio Mierezu priliku kakvu takav rasni strijelac ne propušta i Osijek je na kraju spasio bod. I to je cijena Čavlinina vratarskog odrastanja i sazrijevanja.

Ibrahim Aliyu (21) ove je sezone postigao šest prvenstvenih golova za Lokose, a od okršaja u Splitu s Hajdukom, kad je prvi put zaigrao u vrhu napada (do tada je držao krilnu poziciju), na šest je utakmica postigao čak četiri zgoditka. I vrlo dobro je igrao, bolje nego kad je bio uz aut-crtu.

- Kad sam ga vidio u Nigeriji, Aliyu je igrao u špici, na tom je mjestu bio i u mladoj reprezentaciji svoje zemlje, igrao je za sve omladinske uzraste svoje zemlje. Odmah mi se svidio, razgovarao sam s njim i uspio sam ga uvjeriti da dođe u Lokomotivu, iako je na stolu imao konkretnu ponudu španjolskog Levantea, a i neki su turski klubovi iskazivali zanimanje - rekao nam je bivši Dinamov nogometaš, Mathias Chago, koji je danas Lokomotivin skaut.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Aliyu je došao na Kajzericu kao tinejdžer, prije tri godine, odigrao je za Lokose već 83 utakmice u prvenstvu i Kupu, postigao je 17 pogodaka i imao je sedam asistencija. Ove je sezone u oba natjecanja sedam puta bio strijelac i upisao je dvije asistencije. A prekrasni zgoditak u Osijeku definitivno je najljepši kojega je postigao u karijeri. Svojim je dobrim igrama mladi Nigerijac postao jedan od najvrjednijih eksponata kluba s Kajzerice i teško će ga Lokomotiva zadržati u ljetnom prijelaznom roku.

- Ima dosta upita za Ibrahima, ali sve su odluke na klupskoj upravi. Nastavi li ovako igrati i zabijati, doći će i konkretne inozemne ponude. Bogate ponude, siguran sam da Aliyu još nije pokazao sve što može i zna, njegov je potencijal velik i ima kvalitetu za iskorak na višu razinu - smatra Chago.

Lokosi će u petak u Kranjčevićevoj ugostiti Šibenik (16 sati), a za taj dvoboj trener Silvijo Čabraja neće moći računati na suspendirane vezne igrače Marića i Stojkovića, koji su u Osijeku zaradili treće žute kartone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 04:11