GORAN MEHKEK Cropix
TMURNO NA KAJZERICI

Sve su imali u svojim rukama, a onda je san o Europi naglo ugašen: ‘Nikada mi se nešto slično nije dogodilo‘

‘Nismo napravili ono što smo trebali napraviti i zato smo bili nezadovoljni‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. svibanj 2024. 15:16

U srijedu je, nakon treninga, Lokomotivin vratar Zvonimir Šubarić počastio suigrače specijalitetima s roštilja u povodu 27. rođendana. Istina, rođendan mu je u subotu, na dan utakmice s Hajdukom, pa je Šubarić odlučio počastiti nekoliko dana ranije.
I to je druženje svakako utjecalo na poboljšanje ozračja na Kajzerici, koje je bilo turobno i sivo nakon senzacionalnog remija s Rudešom (3:3), nakon gubitka dva boda u utakmici u kojoj su Lokosi praktički sve imali u džepu. Vodili su nakon 45 minuta 3:0, dominirali su i promašivali zicere, a u 82. minuti Čop nije iskoristio kazneni udarac za 4:1...

Nikad se nije dogodilo

I onda je sve otišlo k vragu, stigla je kazna za promašaje i uporni je domaćin izvukao bod. Kapetan Mateo Marić (26) kaže:

- Stvarno nam je bilo teško ovih dana, nikad mi se nešto slično nije dogodilo u karijeri. Nismo napravili ono što smo trebali napraviti i zato smo bili nezadovoljni. Razgovarali smo, pokušali smo pronaći razloge gubitka tih bodova. Odigrali smo izvrsno prvo poluvrijeme, mogli smo i trebali zabiti još poneki gol, a onda smo, barem mi se tako čini, ipak bili previše opušteni u drugom poluvremenu. Kao da nas je to visoko vodstvo “opilo” i počeli smo neuobičajeno pojedinačno griješiti. Domaćin je to znao iskoristiti, čestitke Rudešu na bodu, ali i na želji i angažmanu. Nisu se predavali do zadnje sekunde, iako su odavno ispali iz lige. Svaka im čast na borbenosti, zaslužuju pohvale, a mi možemo žaliti što nismo do zadnjeg kola ostali u borbi za plasman u Europu - kaže pouzdani zadnji vezni igrač zagrebačke momčadi.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

I to je zapravo jedina mrlja u ovoj uspješnoj sezoni Lokosa...

- Slažem se, da nam je netko na početku prvenstva rekao kako ćemo biti u borbi za četvrto mjesto do predzadnjeg kola, odmah bismo to potpisali. Ali, nakon što se sve dogodilo onako kako se dogodilo, malo smo razočarani. Dvaput smo ove sezone remizirali s Rudešom, uzeli su nam četiri boda i to nas je stajalo Europe.

Motivirani na Hajduk

Ali, s druge ste strane i vi “podmetali nogu” favoritima, Dinamu, Rijeci i Hajduku...

- A i to što kažete. Kad malo bolje razmislim, morali smo biti bolji u izravnim okršajima s Osijekom, u tome trebamo tražiti razlog što nismo četvrti. No, na kraju moramo biti zadovoljni sezonom, ostali smo tijekom prvenstva bez standardnih igrača (Stojković, Kulenović, Tuci, Milićević, Živković...), bilo je i ozljeda (Kalaica, Žilinski, Krivak), a smješteni smo odmah iza velike četvorke. K tome, promoviralo se i afirmiralo nekoliko mladih igrača i ova je sezona za naš klub definitivno bila uspješna.

U subotu ste, u posljednjem kolu, domaćini Hajduku. Razočaranom Hajduku...

- Oni su razočarani sezonom, a mi remijem s Rudešom. Pa iako utakmica nema nikakav natjecateljski značaj, budući da su Splićani sigurno treći, a mi sigurno peti, motiva nam neće nedostajati. Željeli bismo sezonu završiti pobjedom i tako isprati gorak okus nakon ovog remija s Rudešom. Vjerujem da i Hajdukovi nogometaši slično razmišljaju, pa bi to mogla biti atraktivna i otvorena utakmica, bez taktičkih okova. Nadam se da će gledatelji uživati u nogometu i da ćemo osvojiti sva tri boda.

Nakon dvoboja s Hajdukom odlazite na odmor, prozivka je na Kajzerici zakazana za 24. lipnja. Jeste li ikada u karijeri imali četiri tjedna odmora?

- U ljetnoj stanci sigurno nisam, najviše sam odmarao tri tjedna.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Možemo li vas očekivati na Lokomotivinim pripremama? Istina, ugovor vas veže još godinu dana, no imate li ponuda, kakvi su vam planovi?

- Ženim se 2. lipnja, to je najvažniji dio plana! A onda odlazak na “medeni mjesec”, pa odmor uoči nove sezone. Iskreno, za ponude ne znam i kako sad stvari stoje dolazim na prozivku na Kajzericu. E sad, koga ću zateći u svlačionici, to je uvijek otvoreno pitanje, zna se kako Lokomotiva funkcionira - rekao je Marić.

Kalaica opet trenira

Dodajmo da će za dvoboj s Hajdukom trener Silvijo Čabraja opet moći računati na srednjeg braniča Jona Mersinaja. “Šef obrane” itekako je nedostajao protiv Rudeša i vraća se u sastav nakon što je odradio suspenziju zbog žutih kartona. Nadalje, postoji mogućnost da određenu minutažu na oproštaju sa sezonom dobije i stoper Branimir Kalaica, koji je početkom travnja ozlijedio koljeno na kup-utakmici s Rijekom u Kranjčevićevoj. Kalaica se oporavio od ozljede, ovoga je tjedna počeo trenirati sa suigračima i bit će među kandidatima za nastup protiv Hajduka. A sezona je, podsjetimo, odavno završena za ozlijeđene Krivaka i Žilinskog...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 15:16