Josip Pivarić

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
TO JE TAJ DUH

‘Taj mali me oduševio! Mi u šoku, a on mi veli: ‘Ma znaš kaj, ozdravit ću i vratit‘ se još bolji i brži‘

Josip Pivarić otkriva nam tajnu zbog koje će zvijezda HNL-a uspješno prebroditi tešku ozljedu.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 14. srpanj 2022. 22:54

Kapetan Lokomotive, Josip Pivarić (33) u dva je navrata imao tešku ozljedu poput one koja je zadesila mladog mu suigrača Lukasa Kačavendu.

Prvi put prije šest godina, u dresu zagrebačkog Dinama, potom tri godine kasnije, u majici kijevskog Dynama. Na oba su mu koljena pucali prednji križni ligamenti...

- Prvi put nisam žurio s povratkom, pauzirao sam pola godine i sve je bilo u redu. Ali, drugi put sam žurio, ozlijedio sam se i bio operiran početkom veljače, a zaigrao sam već početkom srpnja i imao sam dosta problema sljedećih mjeseci. Stalno me nešto smetalo, javljale su mi se upale, ligamenti su mi bili osjetljivi, očito je da sam se prebrzo vratio na teren i tijelo nije izdržalo i slalo mi je poruke - rekao nam je Pivarić.

Kapetan Lokomotive istaknuo je sljedeće...

- Kačavendina nas je ozljeda baš šokirala, to nam je veliki hendikep uoči početka sezone. Kad se krene u pripreme i kad se nakon završetka tih priprema podvuče crta, najvažnije da su svi igrači zdravi. A to kod nas nije tako, ostali smo bez sjajnog igrača i njegov će se izostanak itekako osjetiti, težak je to udarac za našu momčad. Pogotovo za Kačavendu, nije mu sad lako, ali vjerujem da je dovoljno jak i da će uspjeti mentalno sve pregrmjeti, te da će se vratiti još jači - kaže Pivarić.

image

Lukas Kačavenda

SRDJAN VRANIC/CROPIX Cropix

Otkriva razloge svog optimizma:

- Mali Lukas me oduševio! Kad se vratio iz bolnice s liječničkog pregleda i nakon što je doznao nesretnu dijagnozu, rekao mi je: “Svi su u bolnici stalno pričali o načinu rehabilitacije, pa moraš ovo, pa moraš ono... Ma, znaš kaj, ozdravit ću, vratit ću se i bit ću bolji i brži nego što sam bio”! E, taj zdravi, nesalomljivi mladalački duh jamstvo je da će Lukas sve ovo prebroditi i uspješno se vratiti nogometu. Nije isto kad se igrač od tako teške ozljede oporavlja u 19., odnosno u 30. godini! Znate kak’ pjevaju “prljavci”, “Sve je lako kad si mlad”, ha, ha... Nadam se da ću savjetima pomoći Kačavendi, svakodnevno ću mu dosađivati riječima da mora biti strpljiv i da ne smije žuriti s povratkom. Teško je, ali neke stvari mora prihvatiti, kako u nastavku karijere ne bi imao problema.

O dvotjednim pripremama u Nizozemskoj, Pivarić kaže:

- Bilo je teško i naporno, kao, uostalom, i svake pripreme, tako mora biti u razdoblju kad akumuliramo snagu. Imali smo teške suparnike, rezultatski učinak baš i nije najbolji, ali ni rezultat nije prioritet u pripremama.

Ipak, na tri utakmice uzastopno niste postigli pogodak...

- Nema razloga za uzbunu. Osim na utakmici s Ajaxom, stvorili smo i promašili dosta prilika, tako da vjerujem kako će nam se “odčepiti” povratkom svježine, a onda će sve biti dobro. Kao što je i lani bilo dobro, kad smo na kraju bili četvrta najefikasnija momčad prvenstva. Opet ćemo igrati napadački nogomet i bit će sve kak’ treba - smatra Pivarić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:29