Jakov Anton Vasilj dobro je iskoristio posudbu u Lokomotivu

 RONALD GORSIC Cropix
DOBRO SE SNAŠAO

Talentirani veznjak procvao na Kajzerici: ‘Ne bude li Dinamo inzistirao na povratku, rado bih ostao ovdje‘

Nadareni veznjak Jakov Anton Vasilj dobro je iskoristio proljeće na Kajzerici
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. svibanj 2022. 21:17

U zimskom je prijelaznom roku došao na Kajzericu na posudbu iz Dinama i vrlo je dobro iskoristio ukazanu mu minutažu. Nadareni veznjak, Jakov Anton Vasilj (19), odigrao je ovoga proljeća 11 utakmica za Lokomotivu, četiri je dvoboja preskočio zbog ozljede mišića. Afirmirao se na prvoligaškoj sceni i mnogi stručnjaci predviđaju da je pred ovim mladićem lijepa karijera...

"Vrlo sam zadovoljan proljećem na Kajzerici. Nisam baš imao previše razloga za zadovoljstvo jesenas u Maksimiru, očekivao sam malo veću minutažu, nadao sam se da ću češće ulaziti barem u završnici nekih utakmica, ali to se nije dogodilo. Istina, igrao sam za drugu Dinamovu momčad, međutim velika je razlika igranja u Prvoj i Drugoj HNL, pa sam stoga, u zadnji trenutak, odlučio otići na posudbu u Lokomotivu", kaže Vasilj i nastavlja:

'Rado bih ostao na Kajzerici'

"I bila je to sjajna odluka, presretan sam što sam došao ovdje. Od prvog sam treninga osjetio povjerenje trenera Silvija Čabraje, kad sam bio zdrav stalno sam dobivao minutažu. Bio sam na Kajzerici izvrsno primljen i doista sam zbog toga zahvalan treneru, suigračima, direktoru Božidaru Šikiću, kao i svim ljudima u Lokomotivi. Na svom sam se primjeru uvjerio da je Lokomotiva izvrstan, odlično organiziran klub, idealan za razvoj mladih nogometaša."

Posudba vam istječe na ljeto, a ugovor s Dinamom traje vam do ljeta 2026. godine. Kakvi su vam planovi?

"Najprije bih želio čestitati svojim dinamovcima na osvojenom naslovu prvaka! A moja budućnost? Vidjet ćemo, moram najprije sjesti za stol i razgovarati s Dinamovim čelnicima. Malo sam razgovarao s vodstvom Lokosa i oni bi željeli da ostanem na Kajzerici. Iskreno, ne bih imao ništa protiv takvog raspleta! Najvažnije mi je u ovim godinama igrati, a to u Lokomotivi sigurno mogu. I ne bude li Dinamo baš inzistirao na mom povratku, rado bih ostao na Kajzerici! Ovdje se stvarno odlično osjećam, sretan sam i zadovoljan i vjerujem da bih se nastavio normalno igrački razvijati."

'Najviše mi odgovara pozicija osmice'

Igrali ste na svim pozicijama u veznom redu, ali koja vam je najdraža, na kojem mjestu možete najviše pružiti?

"U Dinamo sam najviše igrao ofenzivnog veznjaka, “osmicu”, i ta mi pozicija najviše odgovara. U Lokomotivinoj 4-2-3-1 formaciji, pak, nema te “osmice”, nego “šestica” (zadnji vezni), ili “desetka” (organizator igre, ili drugi napadač). Igrao sam na tim mjestima, bio sam čak i na krilu, a najbolje sam se osjećao kao “desetka”. Međutim, što god “šef” kaže, odigrat ću, svjestan sam da mi u ovim razvojnim godinama mnogo znači igranje na raznim pozicijama. Stječem iskustvo, kad sam, primjerice, igrao zadnjeg veznog, shvatio sam da moram više trčati i biti odgovorniji i discipliniraniji u igri, nego kad sam na ofenzivnijoj poziciji."

U petak ste, u posljednjem kolu, domaćini Šibeniku (Kranjčevićeva, 20.05 sati), potreban vam je bod da biste osigurali petu poziciju...

"Odlično je raspoloženje u svlačionici, svjesni smo da nam treba samo bod, ali nikad nismo igrali na remi, pa nećemo ni sad. Želimo osvojiti sva tri, jasno je da idemo po pobjedu i učinit ćemo sve da to i ostvarimo. Nije, naime, svejedno hoćemo li završiti na petom ili šestom mjestu, a ne želimo iščekivati ishod dvoboja Gorica - Osijek. U petak moramo sve sami riješiti i pobjedom okončati sezonu", kaže Vasilj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:41