Silvijo Čabraja

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
HNL ZAVRŠNICA

Trener Lokosa nasmijao komentarom: ‘Kakav će biti rasplet znao bih vam reći jedino da sam Vidoviti Milan‘

‘Europa nam je pobjegla, ali nije isto biti osmi ili koje mjesto ispred‘, kaže Silvijo Čabraja
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. svibanj 2023. 20:17

Lokomotiva ima 39 bodova i drži osmo mjesto. U Europu više ne može, ali pobjedama u posljednja dva kola mogla bi napredovati za koju poziciju. Suparnici su joj Istra 1961 u Kranjčevićevoj ulici te Varaždin na gostovanju. Kako se radi o momčadima koje sanjanju plasman u Europu, jasno je da Lokosi dijelom kroje rasplet prvenstva.

- Kakav će biti rasplet znao bih vam reći jedino da sam Vidoviti Milan - nasmijao se trener Lokomotive Silvijo Čabraja te konstatirao:

- Mi ćemo obje utakmice igrati da pobijedimo. Na našu žalost nemamo opterećenje jer Europa nam je pobjegla, ali nije isto biti osmi ili koje mjesto ispred. Napravit ćemo sve za najbolji mogući plasman na tablici i nas to jedino zanima.

Dinamo je prvi, Hajduk drugi, a kome od četiri kandidata za treće i četvrto mjesto daje najveće izglede? Rijeci, Osijeku, Istri 1961 ili Varaždinu?

- Ne mogu to reći. Svaka je utakmica teška, ne bih se složio da postoji bolji ili lošiji raspored. Sve je moguće. Tijekom prvenstva se to i pokazivalo, Šibenik je dvaput svladao Dinamo i igra finale Kupa, a zadnji je na ljestvici. Tko može sa sigurnošću reći da će Rijeka dobiti Dinamo? Hoće li Osijek slaviti dvaput? Šibeniku, gdje ima prvi susret, gori pod nogama. Varaždin mora Gorici koja je također u igri za ostanak.

Ispada na papiru da Istra 1961 ima najlakšeg protivnika u 35. kolu jer igra protiv vas koji ste bez imperativa. No, papir zna zavarati...

- Na papiru svašta piše, ali mislim da Istri 1961 neće biti laka utakmica u Zagrebu. Bez obzira što smo mi prodali Aliyua dok smo bili u borbi za Europu. On je bio naš najopasniji napadač. Sad je viroza slomila Kačavendu, ali želimo odigrati pravu utakmicu s Puljanima. Žao mi je što nismo i mi u toj igri, samo da smo dobili Slaven Belupo još bismo bili matematički u nekim kombinacijama. Nismo i moramo se s time pomiriti - zaključio je trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:24