Igrači Lokomotive 

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
JAK I DOMINANTAN

Udarna igla Lokosa zabio koliko i Petković, u klubu očekuju preko milijun eura od transfera

Ime albanskog napadača podcrtano je u bilježnicama skauta i menadžera
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. prosinac 2023. 10:26

Ove je jeseni Lokomotivin napadač Indrit Tuci postigao šest prvenstvenih pogodaka i dijeli drugu poziciju na popisu najboljih strijelaca HNL-a. Toliko su puta mreže tresli još Petković, Janković i Mioč, dok su pogodak više od spomenutoga kvarteta postigli Brodić, Mierez, Caktaš i Livaja. Tuci je najbolji strijelac Lokosa i sigurno je njegovo ime podcrtano u bilježnicama skauta i menadžera, ovojesenskim je igrama i zgodicima definitivni istaknuo kandidaturu za odlazak s Kajzerice već u zimskom prijelaznom roku.

Itekako prepreden

Prije dvije godine Tuci je potpisao novi, četverogodišnji ugovor s Lokomotivom, no teško je vjerovati da će ostati na Kajzerici do ljeta 2025. godine. Bit će sigurno upita i ponuda u siječnju, a na ne odveć preciznom Transfermarktu njegova se tržišna vrijednost procjenjuje na oko milijun eura, međutim, to doista ne mora ništa značiti.

image

Indrit Tuci

GORAN MEHKEK/Cropix

U Lokomotivi sigurno očekuju i neku bogatiju ponudu za svog najboljeg strijelca i bude li tako, pokaže li neki klub pravo zanimanje za nekadašnjeg mladog reprezentativca Albanije, podignut će se rampa i Tuci će moći promijeniti sredinu. Zasad je sve na upitima, iako postoje neke najave da bi uskoro mogle stići i konkretne ponude.

Ove je jeseni Tuci dospio na naslovnice nakon gotovo identičnih pogodaka koje je postigao protiv Dinama u Maksimiru (1:2), te u okršaju s Rijekom u Kranjčevićevoj (1:1). Dogodilo se to u razmaku od samo pet dana, prepredeno je Tuci iskoristio velike pogreške i dodavanja unatrag svojim srednjim braničima najprije Bulata, potom i Jankovića, te je u oba navrata smireno realizirao čiste prilike. Dinamova vratara Zagorca prebacio je loptom, a Labrovića je svladao poslavši loptu pokraj njega. U tim situacijama nije bio nervozan, najprije je pogledao gdje i kako stoje vratari, pa je potom odlučio što će napraviti. Mirnoća je u tim trenucima bila najvažnija...

Izlazna vrata

I ta je spretnost u realizaciji veliki Tucijev adut i jaka vrlina. K tome, vrlo dobro se snalazi i kao prvi napadač, ali i na poziciji iza prve špice jer vidi drukčije neke situacije od ostalih igrača. Ima ideju i pravodobna rješenja, dobro se snalazi na malom prostoru i u suparničkom kaznenom prostoru, a kad bi češće "napadao" prvu vratnicu, bio bi kudikamo opasniji i bolji napadač.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

Tjelesno je dominantan, visok je 191 cm, tehnički je jak i "mekano" prima loptu, dobro izvodi i slobodne udarce, jesenas je Rudešu zabio prekrasan pogodak iz "slobodnjaka".

U ove četiri prvoligaške godine na Kajzerici opasni Tuci je odigrao 105 utakmica za Lokomotivu i postigao je 21 pogodak, tome je dodao i 11 asistencija. U tom je razdoblju pauzirao godinu zbog teške ozljede koljena, no posve se oporavio i vratio na travnjak, pa je postao ovosezonska "udarna igla" Lokosa. Vidjet ćemo hoće li i na proljeće biti na Kajzerici ili su mu dobre jesenske igre i golovi otvorili vrata izlaznog transfera...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 12:31