Slavlje nogometaša Lokomotive

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
ZAPOČELE PRIPREME

‘Uragan‘ poharao svlačionicu prvoligaša. Vratili igrača iz Jaruna, potpisao i pobjednik TV showa

Čabraja je već sad ostao bez pola momčadi u odnosu na prošlo prvenstvo
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. lipanj 2024. 20:55

Kajzerica je oživjela, u ponedjeljak su pripreme za novu sezonu započeli i nogometaši Lokomotive. Trener Silvijo Čabraja obavio je prozivku i odradio prvi trening, a na okupljanju očekivano nije bilo vratara Čavline, srednjeg braniča Kalaice, te desnog braniča Bartoleca, koji će karijeru nastaviti u inozemstvu. Kako smo doznali, Bartolec bi u utorak trebao otputovati u Kazahstan.

Nadalje, Fetai je dobio dan više odmora zbog školskih obveza u Sjevernoj Makedoniji, Kanižaj i Canjuga još se oporavljaju od ozljeda. Nije, dakako, bilo ni Krivaka, pred kojim je operacija križnih ligamenata koljena i višemjesečni oporavak.

Nova imena? Došla su dvojica srednjih braniča - Dajčer se vratio na Kajzericu iz Jaruna, a stigao je i Brazilac iz Segeste, Tsutida Vanzela, inače pobjednik lanjskog izdanja televizijsko-nogometnog projekta “Utakmica života”. Vratilo se i velik broj Lokomotivinih igrača s posudba, uglavnom na Kajzericu zasad nije “sletjelo” ni jedno zvučno ime.

image

Marin Šotiček na korak do Dinama

RONALD GORŠIĆ/Cropix

A po svemu sudeći, na izlaznim su vratima još iskusni Mersinaj i nadareni Šotiček, mali su izgledi da će ostati u Lokomotivi još jednu sezonu. Ponuda ima i uskoro će biti poznate i njihove nove destinacije. Zna se da je za Šotičeka zainteresiran Dinamo, kao i neki inozemni klubovi. Lokomotiva će, dakle, u novu sezonu ući osjetno oslabljena, u kudikamo siromašnijem ruhu nego što je bila lani. Već sad se može zaključiti da neće biti šestorice standardnih igrača i nositelja igre. To su Čavlina, Bartolec, Kalaica i Marić, te Mersinaj i Šotiček čiji je odlazak pitanje sata i dana, plus ozlijeđeni Krivak, koji će se nakon operacije koljena oporavljati oko devet mjeseci. A trebao je biti jedan od ključnih igrača u novoj sezoni.

Ostali bez pola momčadi

Kroz svlačionicu je, eto, prošao “uragan” i Čabraja je već sad ostao bez pola momčadi u odnosu na prošlo prvenstvo. O dolascima nitko ne govori, niti se bilo što najavljuje, klasična Lokomotivina priča. Vidjet ćemo ima li trener Čabraja snage i volje za još jednu “sizifovsku” sezonu stvaranja momčadi ispočetka...

image

Silvijo Čabraja

ŽELJKO HAJDINJAK Cropix

Na prozivci na Kajzerici bili su ovi nogometaši: Šubarić, Hendija, Savatović, Vranjković, Leovac, Žilinski, Markanović, Mersinaj, Utrobičić, Damjanić, Bičanić, Dajčer, Mašić, Vanzela, Bubanja, Smakaj, Bošković, Čabrajić, Kukavica, Mudražija, Ivančić, Elezi, Goričan, Šotiček, Sušak, Stanić, Čop, Tošković, Ružić, Ribar, Baždarić i Huskić.

Lokosi će na Kajzerici trenirati cijeli tjedan, a u subotu će u Varaždinu odigrati prvu test-utakmicu protiv domaćeg istoimenog prvoligaša. U nedjelju će biti slobodni dan, a u ponedjeljak Lokomotiva odlazi na desetodnevne pripreme u Sloveniju, na Pohorje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. lipanj 2024 20:59