Ivan Smolčić, Silvio Goričan

 DAMIR KRAJAC Cropix
UŽASNO STANJE

Vapaj iz Zagreba uoči nastavka SHNL-a: ‘Sve teže igramo doma, teren se raspada nakon deset minuta‘

‘Već sam dosadan sam sebi govoreći o tom problemu‘, rekao je Čabraja
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. listopad 2024. 19:40

Popisu ozlijeđenih Lokomotivinih igrača (Mersinaj, Živković, Baždarić, Krivak i Žilinski), uoči dvoboja s Rijekom (petak, Kranjčevićeva, 18 sati), priključili su se još i Antolić i Pajač. Osjetili su bolove u mišićima, što nije neočekivano, budući da su obojica krajem ljetnog prijelaznog roka, u ne baš idealnom tjelesnom stanju, došli na Kajzericu. I organizam ne prašta, “godina proizvodnje” plus nespremnost, još kako su dobar temelj za ozljede.

Podsjetimo da su se s reprezentativnih akcija hrvatskih mladih selekcija Živković (do 21. godine) i Baždarić (do 19 godina) vratili ozlijeđeni, a iako je postojala nada da bi Mersinaj mogao kandidirati za nastup protiv Rijeke, to se ipak nije dogodilo, iskusni se stoper još mora oporavljati. Spomenutoj sedmorici ozlijeđenih igrača koji ne kandidiraju za utakmicu u petak, treba pridodati i suspendiranog Kolingera, prikupio je tri žuta kartona i s tribine će gledati okršaj s Riječanima...

Oporavljeni Canjuga

- U problemima smo, ali svaki problem traži i ima svoje rješenje. Nadam se da ćemo pronaći to rješenje, sigurno je samo da nema ništa od “kukanja i plakanja” i Rijeci ćemo sučeliti najbolju momčad koju u ovom trenutku možemo sastaviti od zdravih i spremnih igrača. Zadovoljni smo što nam se oporavio ofenzivni veznjak Canjuga, iako je riječ o 19-godišnjaku, veseli nas da je opet u konkurenciji. Njegova nadarenost nije prijeporna, na svakom se treningu vidi da tu loptu udara drukčije od drugih. Polako ćemo mu davati minutažu i nadam se da će se ove sezone Canjuga afirmirati na prvoligaškoj sceni - kaže trener Lokosa, Silvijo Čabraja i biranim riječima govori o suparniku:

- Svjesni smo da će Riječani doći u Zagreb po pobjedu. Zna se kakva je Rijeka, godinama je ozbiljna, jedan od naših najboljih momčadi. I u svakom se prvenstvu bori za naslov, a na njihovu žalost ponestane im daha pri kraju prvenstvene utrke. To se dogodilo i lani, baš smo ih mi 3:1 pobjedom u Kranjčevićevoj zaustavili u tom silovitom naletu prema osvajanju naslova. Nadam se da ćemo opet odigrati sličnu, dobru utakmicu, te da će i bodovi ostati u Zagrebu, kao što je to bilo proljetos. Bio bi nam to ujedno sjajan poticaj i dodatni udah samopouzdanja uoči gostovanja u Splitu - rekao je Čabraja i potom istaknuo:

image

Silvijo Čabraja

DAMIR KRAJAC Cropix

- Želimo protiv Rijeke osvojiti sva tri boda kako bismo napokon, nakon pobjede protiv Gorice, spojili dva uspjeha, u tom bismo slučaju napravili opipljiv uzlet na ljestvici. Od četvrtog do posljednjeg mjesta, naime, sedam je klubova smješteno u samo pet bodova, Varaždin ima 12, a Slaven Belupo pet bodova, po tome se vidi koliko je ovo prvenstvo izjednačeno i sve se može promijeniti nakon dva-tri kola. Dvije uzastopne pobjede katapultiraju vas prema gore, no dva uzastopna poraza donose brige oko ostanka u ligi.

Mirenje sa stvarnošću

Rijeka je u devet ovosezonskih prvenstvenih nastupa, primila je samo jedan jedini pogodak! Kako probiti taj riječki obrambeni bedem?

- Moramo igrati pametno, imamo plan za igru, moramo ga se pridržavati i nadam se da će moja momčad sve ono što smo radili na treninzima prikazati i u petak u okršaju s Rijekom. Ne smijemo srljati, Rijeka je kvalitetna momčad koja predobro zna kazniti svaku jurnjavu i ne smijemo gostima dopustiti prostor za kreiranje opasnih napada.

Loš travnjak bit će golema prepreka igračima oba sastava, zbog užasnog stanja te travnate podloge nogometaši Lokomotive već mjesecima ne treniraju dan uoči utakmice na tom terenu...

- Već sam dosadan sam sebi govoreći o tom problemu. Praktički nam svaka domaća utakmica predstavlja veliku teškoću, nije lako igrati na tom travnjaku, koji se doslovno raspada nakon desetak minuta svake utakmice. Na žalost, to je naša stvarnost i zasad se s tim moramo pomiriti - kaže Čabraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. listopad 2024 19:40