VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
AGENT OTKRIVA

Veliko otkriće HNL-a na radaru velikana, javio se i njegov menadžer: ‘Raspituju se mnogi, ali ovo je naš plan‘

‘Nisam iznenađen, on ima više seniorskih nastupa u ligi od svih konkurenata njegove dobi‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. studeni 2023. 11:00

Kao što smo ranije naveli, talijanski mediji raspisali su se o Fabijanu Krivaku kao želji Rome u bliskoj budućnosti, koja bi navodno bila spremna isplatiti Lokomotivi tri milijuna eura.

- Fokusiran sam samo na nogomet i treninge, a ne na stvari izvan terena - pristojno nam poručuje 18-godišnjak prije nego što će nas usmjeriti prema svom menadžeru Mateju Škegri.

Renomirani agent igrača javio nam se iz Lisabona, gdje se ovih dana održao summit TransferRoom-a. Upravo se tu i zakotrljala priča oko našeg ofenzivnog veznjaka. Inače, TransferRoom internetska je platforma, točnije online nogometno tržište koje klubovima, menadžerima i ostalim pripadnicima resora omogućuje brzu razmjenu informacija, upita, zahtjeva... Drugim riječima, radi se o pravcatoj revoluciji, koja bi jednog dana mogla promijeniti dosad nam uobičajene pojmove nogometnog tržišta. TransferRoom nije od jučer, uspostavljen je prije šest godina, no iz godine u godinu sve više uzima maha, što dokazuje i podatak da platformu koristi preko 650 klubova, te da se broj transfera kojima je "kumovala" broji u tisućama.

Iako je Transfer Room intrigantna tema, Škegru smo zvali iz drugih razloga i posve otvoreno nam je kazao kako stvari stoje. Da, interes za Krivakom poprilično je snažan i podrazumijeva raznorazne upite, no Škegro iz poštovanja prema zainteresiranima ne želi poimence izdvajati klubove.

- Na TransferRoomu desetak klubova pitalo me o mogućnostima za transfer Krivaka. Radi se o renomiranim europskim klubovima, a nisam iznenađen jer Fabijan je igrač koji ima više seniorskih nastupa u ligi od svih konkurenata njegove dobi - poručio je Škegro.

Takav interes, naravno, ogroman je plus za veliku uzdanicu Silvija Čabraje, ali unatoč tomu, planovi idu u drugom smjeru.

- Fabijan ima ugovor s Lokomotivom do lipnja 2024., brzo ćemo potpisati novi. Želimo da se igrač nastavi razvijati u Lokomotivi, gdje sjajno rade s mladim nogometašima i imaju sve potrebno za razvoj. Ne žuri nam se u inozemstvo - zaokružuje Škegro.

Stoga, Krivak bi ipak mogao ostati neostvarena želja Josea Mourinha i mnogih drugih, barem u bliskoj budućnosti. Dosad mu se isplatilo ići korak po korak, prošle sezone pristao je na drugoligaški nogomet u Jarunu (dvojna registracija) da bi sakupio minute i iskustvo za veću razinu, na kojoj se ove sezone odlično snalazi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 02:54