Fabijan Krivak

 RONALD GORSIC Cropix
DESETKA LOKOSA

Veliko otkriće uoči derbija s Modrima: ‘Moj je kraj oduvijek bio obojan u plavo, ali nema popusta za Dinamo‘

‘Protiv Dinama uvijek odigram dobro, ne znam zašto, ali to je tako‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. travanj 2024. 22:39

Ovo je sezona afirmacije još jednog Lokomotivina tinejdžera. Fabijan Krivak, 19-godišnji ofenzivni veznjak kluba s Kajzerice, dobio je priliku i iskoristio je, već sad je njegovo ime velikim slovima upisano u bilježnice brojnih skauta i menadžera. Odigrao je ove sezone 19 utakmica (18 u Hrvatskoj nogometnoj ligi, 1 u Hrvatskom kupu), zacijelo bi imao i više nastupa da nedavno nije pauzirao šest tjedana zbog bolnih leđa...

- Sad je sve dobro, oporavio sam se i opet sam zdrav i spreman. Baš kad sam uhvatio pravi ritam, preskočio sam šest utakmica, nije mi to bilo lako gledati s tribine. Želio sam se što prije vratiti na teren, u nekim sam trenucima možda bio malo i nestrpljiv, pa sam pokušao trenirati punom snagom, no bolovi su se opet javili i zato me nije bilo mjesec i pol - kaže Krivak.

image
RONALD GORSIC Cropix

Jeste li zadovoljni ovom sezonom? Afirmirali ste se, proglašeni ste jednim od najvećih talenata hrvatskoga nogometa, ali ni jednom niste bili na travnjaku svih 90 minuta?

- Moram biti zadovoljan, napravio sam veliki iskorak, odnosno prvi pravi veliki korak u karijeri. Minutaža? Istina je da još nisam odigrao cijelu utakmicu, ali dvaput sam bio na travnjaku gotovo do samoga kraja, protiv Dinama u Maksimiru bio sam zamijenjen u 86. minuti, protiv Gorice u Velikoj Gorici u 89. minuti. Nadao sam se da ću uoči sezone dobiti priliku, ali ipak nisam očekivao da ću toliko igrati.

19

godina u veljači je proslavio mladi Krivak, mladić rođen u Zaboku

27

utakmica ima za Lokomotivu, u statistici mu je po jedan gol i asist

Sretan kao malo dijete

Čini nam se da ste najbolje utakmice odigrali baš protiv Dinama, na tri ste utakmice jednom bili i strijelac, bio vam je to prvoligaški prvijenac u 2:2 remiju u Kranjčevićevoj?

- Protiv Dinama uvijek odigram dobro, ne znam zašto, ali to je tak’! Zabio sam i taj gol, bio sam sretan kao malo dijete!

Odrasli ste u Zlatar Bistrici, u toj su regiji mahom Dinamovi navijači...

- Točno je to, moj je kraj oduvijek bio obojen u plavo, svi to znaju.

Frendovi se raspituju

A kako će biti u nedjelju u gradskom derbiju? Dinamu trebaju bodovi za naslov, vama za četvrto mjesto koje vodi u Europu?

- Idemo po sva tri boda! Pokazali smo dosad da znamo i možemo igrati s Dinamom, nadam se da ćemo to ponoviti i u nedjeljnom okršaju. Pitaju me “frendovi” hoće li biti popusta za Dinamo, kažem im “ma kakav popust”, idemo do kraja, želimo tu pobjedu. Puni optimizma čekamo tu utakmicu, veseli me da ćemo igrati pred punim stadionom.

Ove vam sezone Dinamo odgovara kao suparnik?

- Da, sve smo tri utakmice s Dinamom odigrali na visokoj razini. Bili smo jesenas tako blizu pobjede u Maksimiru, vodili smo 1:0 i izgubili u sudačkoj nadoknadi. No, zato smo ove godine to nadoknadili pobjedom 3:0, baš smo projurili kroz Maksimir. A i u okršaju u Kranjčevićevoj dvaput smo vodili, završilo je 2:2, zauvijek ću pamtiti tu utakmicu po svom prvom pogotku za Lokomotivu u HNL-u. Odgovara nam kad nas suparnik napadne, tada se dobro “stisnemo” u defenzivnom bloku i imamo dosta prostora za protunapade. A to znamo iskoristiti, tada naša brzina dolazi do izražaja.

Možete igrati na svakoj poziciji u veznom redu, kao i na napadačkim bokovima. A što vam najviše odgovara, na kojem mjestu najviše volite igrati?

- Kad bih mogao birati, igrao bih, u 4-2-3-1 sustavu, iza napadača, ofenzivnog veznog.

Dakle, “desetka”, taj broj imate i na leđima...

- Kad sam dobio desetku, bio sam sretan, bio je to dokaz da me klub cijeni i da se od mene mnogo očekuje. Zna se, naime, da desetka nije bilo koji broj, zna se kakvu težinu nosi. I nadam se da dosad nisam razočarao, iako sasvim sigurno mogu biti i bolji.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Jeste li zadovoljni momčadskim nastupima?

- Kako ne bih bio! Ostali smo zimus bez trojice standardnih igrača, Živkovića, Milićevića i Tucija, ozlijedio se i Bubanja, a mi igramo izvrsno, uopće se ne osjeća da ih nema! Mladi smo, a igramo kao da smo iskusna momčad koja je već godinama na okupu. Tajna? Nema previše mudrosti – tajna je u velikom trudu i zalaganju, te u izvrsnom treneru koji nas je dobro posložio i izvlači najbolje od nas.

Sprintersku utrku sa Šotičekom odlučivale bi vrlo vjerojatno nijanse

Govori se da je Šotiček najbrži igrač Lokosa, no doznali smo da ste “tu negdje” sa svojim suigračem?

- Točno je, dobro ste rekli, “tu smo negdje”! Istina, nismo se još “za ozbiljno” utrkivali jedan protiv drugoga, ali u toj bi utrci odlučivale nijanse.

Svašta može biti

Možete li do kraja ostati u utrci za četvrto mjesto? Čeka vas i dvoboj s Osijekom na Opus Areni, možda će baš taj izravni okršaj odlučivati o plasmanu u Europu?

- Vidjet ćemo što će biti, šest je kola do kraja, svašta se može dogoditi. Nikome neće biti lako s nama, u to sam jedino siguran.

Kakvi su vam osobni planovi? Jesenas ste produžili ugovor s Lokosima i traje vam do ljeta 2026., međutim već postoji zanimanje nekih klubova da vas na ljeto otkupe od Lokomotive? Spominjalo se da je i Dinamo zainteresiran...

- Fokusiran sam isključivo na igre u Lokomotivi. Želim igrati što bolje, poboljšati statistiku, želim da izborimo Europu. I ne razmišljam o drugim stvarima, za to je zadužen moj agent. Ima vremena, najvažnije je da dobro igram, da budem zdrav, tako da se ne želim sad opterećivati. A na ljeto ćemo sjesti, “skupiti glave” i vidjeti kako dalje i je li vrijeme da napravim novi korak u karijeri, da zakoračim stepenicu više - kaže Krivak.

UTAKMICE U 2023. I 2024.

HRVATSKA LIGA 28/01/23.

Dinamo - Lokomotiva 2:1

HRVATSKI KUP 01/03/23.

Dinamo - Lokomotiva 3:1

HRVATSKA LIGA 08/04/23.

Lokomotiva - Dinamo 1:2

HRVATSKA LIGA 29/10/23.

Dinamo - Lokomotiva 2:1

HRVATSKA LIGA 23/01/24.

Dinamo - Lokomotiva 0:3

HRVATSKA LIGA 10/02/24.

Lokomotiva - Dinamo 2:2

19

godina u veljači je proslavio mladi Krivak, mladić rođen u Zaboku

27

utakmica ima za Lokomotivu, u statistici mu je po jedan gol i asist

Sprintersku utrku sa Šotičekom odlučivale bi vrlo vjerojatno nijanse

Govori se da je Šotiček najbrži igrač Lokosa, no doznali smo da ste “tu negdje” sa svojim suigračem?

- Točno je, dobro ste rekli, “tu smo negdje”! Istina, nismo se još “za ozbiljno” utrkivali jedan protiv drugoga, ali u toj bi utrci odlučivale nijanse.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 22:39