Igrači su okružili onesviještenog Banića prije nego je iznesen na nosilima

 Damir Krajač/Cropix
LOKOMOTIVA - GORICA 2:2

VIDEO: Drama u Kranjčevićevoj. Vratar Gorice ostao bez svijesti, gosti izjednačili u osmoj minuti nadoknade

Džokeri s klupe Vojtko i Kapulica napravili su potpuni preokret i osvojili hvalevrijedan bod za Goricu
Piše: HinaObjavljeno: 01. svibanj 2023. 18:06

LOKOMOTIVA - GORICA 2:2 (Stojković 42., Tuci 47./Kapulica 61., Vojtko 90+8)

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Čavlina - Cipetić (od 70. Vranjković), Mersinaj, Kalaica (od 73. De Haas), Pivarić - Bubanja (od 46. Smakaj), Marić - Kačavenda, Stojković⚽(od 81. Vasilj),Goričan (od 46. Milićević) - Tuci⚽

GORICA (4-2-3-1): Banić - Tomečak, Raspopović, Bralić, Štiglec (od 88. Vojtko⚽?) - Steenvoorden, Pršir (od 88. Suk) - Ndockyt (od 46. Majstorović), Fruk (od 57. Kapulica⚽), Mitrović (od 57. Matavž) - Vujnović


Nogometaši Lokomotive i Gorice u susretu su 32. kola HNL-a na stadionu u Kranjčevićevoj ulici igrali 2:2 (1:0).

Lokomotiva je povela s 2:0 golovima Luke Stojkovića (42.) i Indrita Tucija (47.), da bi Gorica spasila bod preko Luke Kapulice (61.) i Matuša Vojtka (90+8.).

Prvi pogodak na utakmici pao je pred sam kraj prvog poluvremena kada je Cipetić ubacio s desne strane u kazneni prostor Gorice tamo je Tuci promašio loptu, no ona je stigla do nečuvanog Stojkovića koji je snažnim udarcem zatresao mrežu.

Odmah na startu nastavka Lokomotiva je povećala svoju prednost, Kačavenda je osvojio loptu na sredini igrališta, proigrao Stojkovića na lijevoj strani, a ovaj je proslijedio loptu do Tucija koji je preciznim prizemnim udarcem sa 22 metrapogodio donji desni Banićev kut.

image

Slavlje nakon pogotka Tucija

Damir Krajač/Cropix

Na vratima domaćih briljirao je Čavlina koji se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana, još u prvom je poluvremenu odličnim refleksnim reakcijama zaustavljao pokušaje Ndockyta i Steenvoordena, da bi najupečatljiviju obranu ostvario u 52. minuti kada je zaustavio i kazneni udarac Prširu. Prethodno je Milićević nespretno startao na Majstorovića u svom kaznenom prostoru, ali mlaki udarac kapetana Gorice "pročitao" je Čavlina.

Ipak, niti Čavlina nije mogao ništa u 61. minuti, tada je Pršir odlično vidio ulazak Kapulice u kazneni prostor domaćih, a mladi je napadač gostiju snažnim udarcem sa 13-ak metara pogodio uz samu lijevu vratnicu.

image
Damir Krajač/Cropix

Iako je Čavlina s još nekoliko odličnih reakcija čuvao minimalnu prednost svoje momčadi, u osmoj minuti nadoknade bio je nemoćan. Gorica je izborila slabodni udarac u zoni udarca na nešto više od 20 metara od gola s lijeve strane, izvođenja se prihvatio Vojtko i pogodio sam gornji desni kut vrata Lokomotive.

Gorica je do tog poravnanja stigla s igračem manje na terenu jer se u 90. minuti u sudaru sa suigračem ozlijedio vratar Banić koji je izgubio svijest te je morao biti iznesen na nosilima, a kako je Sopić iskoristio sve zamjene na vrata je morao stati igrač Raspopović.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix

Lokomotiva je tako ostala osma na ljestvici sa 38 bodova, jednim manje od sedmog Varaždina, dok je deveta Gorica sada na 28 bodova, odnosno jednim više od posljednjeg Šibenika.


Prijenos uživo:

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE.

ZAVRŠILA JE UTAKMICA

90+8. - GOOOOL! Vojtko je odmjerenim udarcem prebacio živi zid i ‘sa zvukom sirene‘ zabio za 2:2.

90. - Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade.

88. - Banić je zaradio udarac u glavu nakon sudara sa suigračem nakon čega je izgubio svijest. Liječnici su intervenirali, a onda ga na nosilima iznijeli s terena. Nadamo se da je doista riječ samo o nesvijesti i da će sve biti u redu s vratarom Gorice.

84. - Mogao je Kapulica do drugog pogotka na utakmici. Gađao je ovoga puta iz malo udaljenije pozicije, prizemno po podu, ali nije bilo dovoljno snage u tom udarcu.

79. - Nova velika prilika Gorice! Matavž je uzeo loptu De Haasu, odigrao na Vujnovića. Napadač Gorice gađao je malu mrežicu, ali Čavlina je i ovaj pokušaj obranio.

75. - Pršir je izveo slobodan udarac s 25 metara. Bila je to duga priprema, ali na koncu je pogodio Stojkovića u glavu koji je nakon toga ostao ležati.

68. - Još jednom Čavlina! Raspopović je u gužvi nakon kornera uspio uputiti udarac glavom, ali brani vratar Lokomotive.

61. - GOOOL! Kapulica je zabio prvi seniorski pogodak i to kakav! Neobranjivo u gornji desni kut za 2:1.

56. - Pokušao je iz kosa Tomečak, što je Čavlina opet zaustavio, nevjerojatana izvedba vratara Lokosa!

53. - Nema mira u Kranjčevićevoj! Nakon kontre najprije je pucao Stojković, a onda Kačavenda trese vratnicu.

50. - Nakon serije pokušaja ispred gola Čavline koji je obranio udarac Pršira i Fruka, a nakon toga Majstorović ostaje ležati u kaznenom prostoru. Bebek je dosudio jedanaesterac! Pršir je slabo izveo najstrožu kaznu i Čavlina je upisao još jednu obranu.

47. - GOOOL! Sjajan pogodak Tucija koji je dočekao dodavanje Stojkovića i opalio s dvadeset metara loptu koja je samo prohujala pored nemoćnog Banića.

image
Damir Krajač/Cropix

46. - Nastavlja se susret u Kranjčevićevoj. Sopić je Ndockyta zamijenio Majstorovićem, dok je Silvijo Čabraja napravio dvostruku izmjenu, Milićević i Smakaj ušli su umjesto Goričana i Bubanje.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1 - Pršir krasno pronalazi Steenvoorden koji puca glavom prema maloj mrežici, ali Čavlina još jednom sjajnom obranom sačuvao prednost.

45. - Igrat će se još dvije minute nadoknade.

42. - GOOOL! Luka Stojković doveo je Lokose u vodstvo. Cipetić je pogodio Tucija, a onda od bloka lopta dolazi do Stojkovića koji s pet metara matira Banića za 1:0.

36. - Nakon duela s Raspopovićem, Bubanja je završio na tlu i primio liječničku pomoć.

31. - Zanimljiv pokušaj Cipetića. Branič Lokosa htio je uloviti nespremnog Banića udarcem iz kuta. Išlo je to u gol, ali vratar Gorice dočekao je loptu u ruke.

image
Damir Krajač/Cropix

27. - Još jednom prijete Lokosi. Bubanja je povukao pa opalio s dvadeset metara. Banić je bio spreman i vršcima prstiju spasio mrežu. Odmah nakon tog kornera, Cipetić je glavom pucao, a još jednom se iskazao vratar Gorice.

23. - Prvi udarac Lokomotive na utakmici! Nakon prekida, Bralić je u pokušaju izbacivanja lopte pogodio Bubanju u glavu, lopta dolazi do Tucija koji u padu, puca pored gola.

19. - Nakon kornera Bralić je uputio udarac glavom, Kalaicu je lopta pogodila u ruku, a VAR je sugerirao kako je sve čisto.

18. - Kakva prilika za goste! Štiglec je centrirao, Ndockyt je ostao sam na drugoj stativi, efektno je opalio, ali Čavlina fantastičnom intervencijom spriječava da lopta uđe u mrežu.

16. - Evo malo živosti i ispred gola gostiju. Stojković je zaprijetio iz slobodnog udarca, ali siguran je bio Banić. Odmah je Gorica krenula u kontru, Mitrović je sjajno primjetio utrčavanje Vujnovića koji je izgubio korak i nije stigao do lopte.

10. - Nakon prvih deset minuta ne možemo izdvojiti niti jednu ozbiljnu priliku, Gorica izgleda raspoloženije iako nisu stvorili šansu, dok Lokomotiva za sad nije kreirala opasnost po gol Banića.

5. - Prvo veliko uzbuđenje na utakmici. Fruk je poslao loptu u prostor za Vujnovića koji pada nakon duela s Mersinajem. Tražio je napadač gostiju prekršaj na samom rubu šesnaesterca pa čak i potencijalni crveni karton, ali je sudac Ivan Bebek samo odmahnuo rukom.

1. - Počeo je susret između Lokomotive i Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 11:36