DAMIR KRAJAC Cropix
Dvoboj za Europu

VIDEO: Dramatičan kraj u Kranjčevićevoj, Lokosima samo bod protiv Gorice u velikoj borbi za Europu

U susretu 29. kola nije bilo pobjednika, u Kranjčevićevoj ulici su nogometaši Lokomotive i Gorice odigrali 1-1
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. travanj 2024. 18:43

LOKOMOTIVA - GORICA 1:1 (Leš 29-ag, Mitrović 73.)

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Čavlina - Bartolec, Mersinaj, Leovac (od 46. Vranjković), Žilinski - Smakaj, Marić - Canjuga (od 92. Bubanja), Fetai (od 56. Krivaka), Šotiček 🟨 - Čop

GORICA (4-1-4-1): Banić - Munksgaard (od 59. Krizmanić), Maloča, Leš 🟨, Štiglec - Soldo, Lazarov 🟨 - Mitrović⚽ (od 93. Matković), Pršir (od 59. Kapulica), Rukavina (od 46. Majstorović🟥) - Jurić (od 46. Vujnović)

>> GOLOVE NA UTAKMICI POGLEDAJTE OVDJE <<


Propustili su nogometaši Lokomotive priliku da se vrate na četvrtu poziciju i domaćim 1:1 remijem protiv Gorice (1:0) prepustili su četvrto mjesto Osijeku, koji im sad bježi jedan bod. Lokosi su, eto, izgubili dva boda u toj utrci za Europu, mršav je ovaj bod kojeg su upisali na svoj konto i ovim neodlučenim rezultatom svakako mogu zadovoljniji biti gosti iz Velike Gorice. Ovo je, inače, bio čak deseti ovosezonski domaći remi Lokomotive i ne bude li na kraju osvojila četvrto mjesto, razloge za to svakako će morati potražiti u domaćinskoj darežljivosti...

Lokosi su ostavili ukupno bolji dojam, vodili su autogolom Leša (29. minuta) do 73. minute, no majstorija Mitrovića i trenutak neopreznosti u obrani skupo ih je stajao. Gorica se probudila u nastavku, dohvatila je izjednačenje i izvukla remi, iako je na kraju ostala bez isključenog Majstorovića, koji je u samo dvije minute (86. i 87.) zaradio dva žuta kartona i morao je napustiti igru.

Na odmor su Lokosi otišli zadovoljni, semafor je nakon 45 minuta pokazivao njihovo 1:0 vodstvo, do kojeg su stigli u 29. minuti autogolom srednjeg braniča gostiju, Matea Leša. Od prve je minute Lokomotiva preuzela kontrolu igre, unatoč lošem, neravnom travnjaku, na kojem se lopta odbijala u čudnim putanjama, domaćin je inzistirao na kombinatorici i smišljenim akcijama.

I u nekoliko su navrata Lokosi povezanom igrom i uzastopnim, točnim dodavanjima stigli do polu-prilika, probijali su gostujuću obrambenu "školjku". Međutim, jednom je dobro reagirao Maloča i u posljednjem je trenutku blokirao pokušaj Fetaija, a Čopov udarac s 20-ak metara vratar Banić je zaustavio. Najbolju priliku do vodećeg pogotka imao je Smakaj u 25. minuti, no glavom je, nakon udarca iz kuta, loptu s pet metara poslao preko vrata.

Gorica? Defenzivno orijentirana u tom prvom poluvremenu, sramežljiva i nedorečena u igri prema naprijed. Samo je jednom zaiskrilo ispred vrata Lokosa, bilo je to u 22. minuti, kad je Pršir s lijevoga boka ubacio upotrebljivu loptu na peterac domaćina, međutim Žilinski je sve budno pratio i pravodobnom je reakcijom izbio loptu i otklonio opasnost.

U nastavku je trener gostiju Rajko Vidović napravio nekoliko promjena, a i momčad mu je promijenila filozofiju igre i više je pozornosti posvetila ugrožavanju vrata Lokosa. I to se gostima isplatilo, Majstorović je u 73. minuti prošetao 16-ercem domaćina i postigao je pogodak. Lokosi su do kraja nešto pokušavali, no nije bilo organizacije u tim napadima i nisu uspjeli stvoriti pravu priliku za pogodak. Gorica je sačuvala remi, Lokomotiva je izgubila dva boda u utrci s Osijekom za Europu...

KRAJ UTAKMICE

Lokomotiva je zasluženo vodila nakon prvog dijela, ali su na kraju ostali bez važnih bodova u borbi za Europu. Gorica je izdržala s igračem manje i povezala treću utakmicu u nizu bez poraza.

90. Igrat će se četiri minuta sudačke nadoknade.

87. Majstorović je napravio prekršaj nad Šotičekom i zaradio drugi žuti karton. Gorica će tako posljednji dio utakmice morati odraditi s igračem manje.

82. Na ubačaj Bartoleca je naletio Čop, no otišlo je to daleko od gola.

77. Canjuga je pokušao iz slobodnog udarca. Njegov pokušaj otišao je malo preko gola.

75. Leš je srušio Krivaka, a sudac Strukan je sudio slobodan udarac. Igrači Lokomotive su tražili kazneni udarac, no prekršaj se dogodio nešto van kaznenog prostora.

73. GOOOL! Gorica se vraća u utakmicu. Mitrović je dugo tražio prostor za udarac i na kraju ga pronašao. Udarac s ruba kaznenog prostora se odbio od obrane Lokomotive i prevario Čavlinu za 1:1.

68. Velika gužva u kaznenom prostoru Lokomotive na kraju je završila bez udarca igrača Gorice.

65. Nikola Vujnović je ostao nečuvan u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac glavom otišao ravno u Čavlinu.

59. Dvostruka zamjena kod Gorice. U svlačionicu su otišli Munksgaard i Pršir, a na travnjak su istrčali Krizmanić i Kapulica.

56. Nova zamjena kod Lokomotive. Umjesto Fetaija je ušao Krivak.

52. Zaprijetio je Marić. Njegov udarac s 20-ak metara otišao je malo pokraj gola.

50. Za sada se ništa ne događa u drugom dijelu. Čekamo prvo uzbuđenje.

46. Krenulo je drugo poluvrijeme, a trener Gorice se odlučio za dvostruku zamjenu. Iz igre su izašli Rukavina i Jurić, a umjesto njih su ušli Majstorović i Vujnović. Kod Lokomotive je Vranjković zamijenio Leovca.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Lokomotiva ima minimalnu, ali zasluženo prednost. Domaćini su bili bolji, pritiskali i imali 65% posjeda lopte. Nije bilo previše pravih prilika, a i jedini gol je postigao stoper Gorice Leš od kojeg se odbila lopta nakon udarca Žilinskog i obrane Banića.

43. 🟨 Prvi žuti karton na utakmici dobio je Šotiček. Pršir je završio na travnjaku nakon neopreznog starta mladog igrača Lokomotive koji se nije bunio kada mu je Strukan pokazao žuti karton.

38. Odlično je Canjuga slomio svojeg protivnika i ubacio, ali Marić je malo zakasnio na njegov ubačaj.

36. Fenomenalnu loptu je s desnog boka poslao Mersinaj, još je bolje u šesnaestercu primirio Šotiček, ali Munksgaard ju je uspio uzeti prije nego je krilni napadač Lokomotive uspio uputiti udarac.

35. Zasluženo vodi Lokomotiva, a ni nakon vodstva se ništa dramatično nije promijenilo. Domaćini kontroliraju ritam utakmice, gosti nemaju puno smislenih akcija.

29. ⚽ GOOOOL! Lokomotiva vodi! Dugo je trajala domaća utakmica, kombinirali su po lijevoj strani, a nakon udaraca Žilinskog lopta i obrane Banića, lopta se od Leša odbila u gol.

image

Fran Žilinski

DAMIR KRAJAC Cropix

24. Čop je ubacio s desne strane, Leovac bio u petercu, ali Maloča je izbio loptu u korner. Leovac je tražio kazneni udarac i singalizirao da je stoper Gorice loptu igrao rukom, ali od svega je bio korner iz kojeg je Lokomotiva imala dobru priliku. Nakon ubacivanja je sam na skoku bio Smakaj, ali njegov udarac glavom je otišao previsoko.

23. Pokušao je Pršir iznenaditi Lokomotivu iz slobodnog udarca, ali Čop je to izbacio u korner.

22. Živnula ja utakmica. Prvu priliku za Goricu završio je Pršir opasnim ubacivanjem u peterac, ali obrana je to uspjela izbaciti.

21. Imamo prvi udarac u okvir na utakmici. Pucao je Čop, ali bio je to lagani plijen za Banića.

image

Ivan Banić

DAMIR KRAJAC Cropix

20. Lijepa akcija Lokomotive koju je udarcem završio Fetai. Ipak, netko od obrambenih igrača Gorice je to uspio blokirati.

20. U Kranjčevićevoj na tribinama nema gotovo pa nikoga. Doduše, oni malobrojni koji su odlučili ugodan dan u Zagrebu provesti na ovoj utakmici do sada nisu imalli nešto konkretno vidjeti.

16. Tražila je Lokomotiva kazneni udarac nakon dvoboja Canjuge i Leša. Naletio je stoper gostiju na mladog krilnog napadača, ali prvo je igrao loptom pa je sudac Strukan presudio da nije bilo prostora za najstrožu kaznu.

14. Stradao je Mitrović u sudaru glavama s Želinskom. Nije ništa ozbiljno, ali bilo je krvi.

10. Bolje je Lokomotiva otvorila utakmicu, igra se uglavnom na polovici gostiju. Pravih udaraca nema, ali pritisak je tu - domaćini su izveli tri kornera i imaju 69% posjeda lopte.

4. Prva kakva-takva prilika na utakmici pripada Lokomotivi. Ipak, Canjuga nije uspio doći do lopte.

1. Počela je utakmica u Kranjčevićevoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 19:17