DAMJAN TADIC Cropix
BEZ POBJEDNIKA

VIDEO: Erceg kaznio nevjerojatnu grešku Lokomotivine obrane, domaćini se vratili u drugom dijelu

Prvo kolo nove sezone podjelom bodova (1:1) su zaključili Lokomotiva i Istra 1961
Piše: Predrag Jurišić, SNObjavljeno: 23. srpanj 2023. 22:47

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 1:1 (Bubanja 69./Erceg 12.)

LOKOMOTIVA: Čavlina - Vranjković (od 46. Leovac), Mersinaj, Kalaica, Milićević - Bubanja, Marić - Šotiček (od 46. Kanižaj), Mudražija (od 15. Stojković), Goričan - Tuci (od 65. Kačavenda).

ISTRA 1961: Majkić - Hujber (od 90. Bjorkander), Majstorović, Ćalušić, Valinčić - Mlinar (od 60. Čuić), Petrusenko, Nebyla (od 65. Blagojević) - Lisica (od 60. Devetak), Erceg, Amatkarijo (od 46. Vuk).

Golove pogledajte ovdje.

Remijem je okončan dvoboj Lokomotive i Istre u Kranjčevićevoj, završilo je 1:1 (0:1), podijelili su plijen Zagrepčani i Puljani na prvenstvenom startu. Gosti su u prvih 45 minuta ostavili bolji dojam, rano su i poveli nakon velike pogreške Kalaice, no u nastavku se razigrao Luka Stojković (zamijenio je ozlijeđenog Mudražiju, asistirao je Bubanji za izjednačenje) i povukao je svoju momčad do pozitivnog rezultata. Bila je ovo možda i oproštajna utakmica Stojkovića u dresu Lokosa, budu li dolazeći, završni pregovori vodstva Dinama i Lokomotive oko prelaska ovog plemenitog igrača s Kajzerice u Maksimir, uspješno okončani ("u igri" je i transfer Kačavende)...

Loše je počela utakmica za Lokomotivu. Najprije se u 10. minuti ozlijedio Mudražija, nakon starta Nebyle nezgodno je pao na rame, ukazivana mu je nekoliko minuta liječnička pomoć, ali nije mogao nastaviti igru i zamijenio ga je Stojković. A u tom razdoblju, kad su Lokosi bili s igračem manje, kardinalno je pogriješio srednji branič Kalaica i poklonio je loptu Ercegu koji je doveo goste u vodstvo, usmjerivši tim pogotkom i daljnja zbivanja na travnjaku.

Lokosi su, naime, do kraja prvoga dijela tek jednom ozbiljnije zaprijetili gostima (u nastavku su imali deset udaraca prema vratima!), minutu prije odlaska na odmor Goričanov pokušaj glavom s desetak metara, obranio je vratar Majkić. A do tada je domaćin bio apsolutno neprepoznatljiv, anemičan, nije mogao spojiti tri točna dodavanja.

Jasno je da su se Puljani lako branili protiv takve, umrtvljene Lokomotive, međutim nisu "dodali gas" i pokušali iskoristiti blijedo izdanje zagrebačke momčadi. Kao da su se gosti zadovoljili minimalnim vodstvom, tek je zadnji vezni Nebyla u dva navrata dobro opalio iz daljine, jednom nakon pogreške suca Ercega koji nije dosudio prekršaj ispred 16-erca Istre na Milićeviću (33. minuta), a u protunapadu je Nebyla nagnao Čavlinu da se dobro ispruži i zaustavi njegov udarac.

Jesu li izlazak Mudražije, a potom i nevjerojatna pogreška Kalaice, "ubili" Lokose već na samom početku? Teško je odgovoriti na taj upit, ali je činjenica da je prvih 45 minuta bilo možda nešto najlošije što je Lokomotiva odigrala u posljednjih godinu dana...

U nastavku je trener domaćina, Silvijo Čabraja, u igru odmah uveo Leovca i Kanižaja (umjesto Vranjkovića i Šotičeka), dok je strateg Istre, Mislav Karoglan u svlačionici ostavio nevidljivog Amatkarija, a ušao je Vuk. I vidjeli smo kudikamo bolje lice Lokosa, bili su, na krilima razigranog Stojkovića, agilniji, agresivniji, opasniji, mogla se napipati njihova želja za postizanjem pogotka i izjednačenjem rezultata. I do zgoditka su stigli u 69. minuti, Bubanja je bio "nebeski skakač" u petercu gostiju i udarcem glavom zatresao je mrežu Puljana.

Prije tog pogotka, Leovac s jedne, te Vuk s druge strane, dobro su "zagrijali" vratare Čavlinu i Majkića, Lokomotiva je držala niti igre i posve je zasluženo izjednačila. Uveo je Čabraja u igru i Kačavendu, nadareni je mladac u 73. minuti imao lijepu zgodu, ali poslao je loptu pokraj vrata. I Stojković je, u dva navrata, u 81. i 86. minuti, udarcima s 20-ak metara, primorao Majkića da iskaže svoju kvalitetu, Istrin je vratar odličnim obranama sačuvao svoju mrežu. Lokosi su pritiskali u završnici dvoboja, tražili su pobjedu, ali nisu uspjeli postići još jedan pogodak...

Pogledajte i statistiku utakmice koju donosi Sofascore:

image

Statistika Lokomotiva - Istra

SOFASCORE

Za detaljniju statistiku kliknite ovdje.

Gotova je utakmica. Lokomotiva je u posljednjim minutama pokušala doći do pobjede, ali na kraju je ostalo 1:1. Istra je povela golom Ercega koji je kaznio veliku grešku Kalaice. Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu u kojem je Lokomotiva prvi put zaprijetila tek u samoj kraju. U nastavku su domaćini bili bolji, zasluženo došli do boda, a mogli su i do sva tri, ali je Majkić dva puta zaustavio odlične pokušaje Stojkovića.

90. ⇔ Nova izmjena u redovime Istre. Ulazi Bjorkander umjesto Hujbera.

86. Opet Stojković i Majkić. Stojković je sada pucao s 17-18 metara s desne strane i to u drugi kut, ali Majkić je i to pročitao.

81. Kakav udarac Stojković, kakva obrana Majkića! Mladi igrač Lokomotive je s jednim potezom pokazao zašto ga žele i Dinamo i Hajduk. Primirio je jednu visoku loptu i odmah odlično opucao, ali je vratar Istre iščupao loptu ispod vratnice.

77. Evo prilike za Varaždin. Iz teške situacije je pucao Vuk, ali ni on nije uspio pogoditi okvir vrata.

75. ? Dva žuta kartona dobili su igrači Lokomotive u dvije minute. Prvo je požutio Mersinaj, a zatim i Milićević.

image
DAMJAN TADIC Cropix

72. Pucao je sada Kačavenda, ali lopta je prošla pored gola.

69. ⚽ GOOOOL! Izjednačila je Lokomotiva. Strijelac je Bubanja koji je bio najviši u skoku nakon kornera kojeg je s lijeve strane izveo Stojković.

65. Ulazi i Kačavenda i to umjesto Tucija. Kod Istre je u igri Blagojević umjesto Nebyle.

60. ⇔ Dvostruka izmjena kod Istre. Ušao je Devetak umjesto Lisice te Čuić umjesto Mlinara.

54. Opet slična situacija. Stojković je izveo korner, obrana je izbacila loptu do vrha šesnaestarca, na nju je ovaj put naletio Goričan, ali je njegov udarac završio u bloku.

51. Dobro je pucao Leovac koji se našao sam na 16-17 metara od gola nakon ubačaja Stojkovića. Silovito je potegao Leovac, 'iz prve', ali lopta je ipak otišla previsoko.

46. ⇔ U drugo poluvrijeme Lokomotiva ulazi s dva nova igrača. Leovac i Kanižaj su ušli umjesto Vranjkovića i Šotičeka. Kod Varaždina je ušao Vuk, a izašao Amatkarijo.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Istra 1961 vodi 1:0 nakon što se Erceg u 12. minuti odlično snašao nakon velike greške Kalaice. Nakon toga nismo vidjeli puno, posebno od Lokomotive koja se tek pred kraj prvog poluvremena probudila i nešto ozbiljnije zaprijetila.

image
DAMJAN TADIC Cropix

44. Lijepa obrana Majkića. Goričan je dobro pucao glavom nakon ubačaja s desne strane, ali vratar Istre je bio na mjestu. U posljednjih nekoliko minuta Lokomotiva prijeti i ovo je bila najbolja prilika domaćina.

41. Nije bilo previše opasno, ali upišimo pokušaj dalekometnog šuta Stojkovića kojeg je blokirao Majstorović.

36. Opet je pucao Nebyla, još jednom s praktično iste pozicije, s oko 18 metara s lijeve strane. Ni ovaj put to nije izgledalo loše, ali ipak nije bilo dovoljno precizno da zaprijeti Čavlini.

33. Evo novog pokušaja Istre. S ruba šesnaesterca je pucao Nebyla, a njegov udarac je Čavlina izbacio u korner.

32. Trenutna statistika kaže:

Lokomotiva - 0 udaraca

Istra 1961 - 2 udarca, 1 u okvir gola

Posjed lopte: Lokomotiva 53%, Istra 1961 47%

22. Smirila se utakmica nakon Istrinog gola. Nije bilo prilika s niti jedne strane.

15. ⇔ U trenutku kada je primila gol, Lookomotiva je imala igrača manje jer je van terena bio Mudražija zbog ozljede ramena. Nakon što mu je nekoliko minuta pružana liječnička pomoć ustanovljeno je da ne može nastaviti pa je na njegovo mjesto ušao Stojković.

12. ⚽ GOOOOL! Vodi Istra! Veliku je grešku napravio Kalaica koji je loše poslao loptu koju je presjekao Erceg. Najbolji igrač Istre je istrčao sam na Čavlinu, zaobišao ga i postigao gol.

image

Ante Erceg

GORAN SEBELIC Cropix

7. Prva kakva-takva prilika na utakmici dogodila se za domaću momčad. Lokomotiva je dugo držala loptu u sredini terena da bi je u jednom trenutku na lijevoj strani dobio Goričan koji oštro ubacuje u peterac, ali Šotiček ipak nije stigao do nje.

5. Početak utakmice nije donio nikakvu priliku s niti jedne strane. Igra se uglavnom na sredini terena.

1. Počela je utakmica u Kranjčevićevoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 05:22