RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
REMI U KRANJČEVIĆEVOJ

VIDEO: Lokomotiva iščupala bod u ZG-derbiju, vratar Dragovoljca branio čuda, VAR poništio gol ex-Vatrenog

Nije HD došao do punog plijena, što znači da je misija ostanka u HNL-u postala još teža
Piše: Damir Dobrinić/SNObjavljeno: 09. travanj 2022. 18:53

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - LOKOMOTIVA 1:1 (Perić 24' / Marić 82')

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić - Smolčić, Galešić, Vulikić - Majstorović, Brtan, Hodža, Jurišić - Frigan (od 90. Kukoč -), Karrica (od 83. Braut -) - Perić (od 80. Bristrić -). Trener: Dragan Tadić.

LOKOMOTIVA: Nevistić - Cipetić, Mersinaj, Soldo, Milićević (od 67. Vasilj) - Marić, Cokaj - Aliyu (od 59. Goričan), Stojković, Pivarić - Kulenović. Trener: Silvijo Čabraja.

Žuti kartoni: Aliyu (55 - preoštar start), Brtan (66 - preoštar start), Soldo (90 - povlačenje).

Crveni kartoni: -.

Igrač utakmice: Zvonimir Šubarić.


Zanimljivi novozagrebački okršaj na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, koji će nažalost u povijest ući kao jedan od najmanje posjećenih u povijesti Prve HNL ne računamo li utakmice na kojima publici dolazak nije dopušten (u zapisniku je službeno upisano 50 gledatelja), završio je bez pobjednika. Za Hrvatski dragovoljac je to praktički bilo potvrđivanje vize za 2. HNL sljedeće sezone (sigurna zona šest kola prije kraja bježi im 11 bodova), a za Lokomotivu veliki rezultatski neuspjeh koji će im, ipak, na izlazu iz 30. kola donijeti petu poziciju.

Marko Dabro već je postao novi član Beijing Guoana i na njega trener Silvijo Čabraja više ne može računati, Lukas Kačavenda je zbog kartona utakmicu u društvu kuma Roka Šimića gledao s tribine, pa se Lokomotiva susrela s novom stvarnošću. Nije bilo lako bez prvog strijelca i najboljeg igrača, ali nakon startnog šoka Lokosi su preuzeli kontrolu i više od sat vremena pritiskali momke koji su opet istrčali u dresovima ukrajinske reprezentacije. Imali su 66 posto posjeda, tukli prema vratima ukupno čak 27 puta, devet udaraca išlo je u okvir, no veliki junak Dragovoljca Zvonimir Šubarić uspio ih je obraniti čak osam.

Matija Frigan i Luka Stojković nedavno su igrajući zajedno za Hrvatsku U-19 potpisali neuspjeh u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, ali u subotu su u međusobnom dvoboju pokazali da, nastave li se razvijati u pravom smjeru, od njih u budućnosti možemo očekivati lijepe stvari. Devetnaestogodišnji Frigan je skoro svaki put kad je primio loptu zaprijetio Ivanu Nevistiću, dok je Stojković, koji će 19 napuniti tek u listopadu, neumorno kreirao opasne napade Lokomotive. No jedini gol u prvom dijelu plod je ogromne pogreške. Duga lopta HD-a prema naprijed, trebao je to biti lagani posao za Nevistića, zarolao je loptu prema šesnaestercu kako bi je primio u ruke. Problem je u tome što nije odabrao dobre gume za kišom okupani travnjak pa se poskliznuo i pao. Karlo Perić vrebao je kao hijena i takav dar nije propustio. Uzeo je loptu i poslao je u nebranjenu mrežu.

Trebao je taj vodeći gol u 24. minuti podići Sigećane, ali dogodilo se suprotno. Do kraja utakmice, osim tek ponekog izleta "Ukrajinaca" na polovicu svojih papirnatih gostiju, Lokomotiva je bila apsolutni vladar travnjaka u centru glavnog grada. Stiskala je, lomila otpor, imala niz opasnih udaraca, koje je Šubarić ukrotio, u 66. minuti i zatresla mrežu, no nakon spuštanja glavom Sandra Kulenovića, egzekutor Josip Pivarić je za nekoliko milimetara (golim okom to je gotovo nemoguće vidjeti) bio ispred svog čuvara Ivana Smolčića. Nažalost, odluku da se radi o zaleđu iz VAR sobe smo doznali tek nakon pet, šest minuta čekanja...

Kulenović i Pivarić bili su protagonisti akcije u kojoj je pao "pravi" gol. Napadač je izborio prekršaj, njegov se urlik prolomio nebom iznad Trešnjevke i natjerao suca Zdenka Lovrića da dosudi slobodan udarac, iako su se igrači HD-a kleli da faula nije bilo... Nije im pomoglo, Pivarić je ubacio, Mateo Marić pogodio glavom za konačnih 1:1.

- Cijelu utakmicu smo dominirali, no nažalost nismo uspjeli postići gol više od Dragovoljca, kojem čestitam na želji, htijenju, borbenosti i osvojenom bodu - rekao je Čabraja.


KRAJ: Završio je dvoboj u Kranjčevićevoj. Ostalo je 1:1, mogli su do pobjede doći i jedni i drugi, no morat će se zadovoljiti bodom.

90+4' Žuti karton za Soldu, zaustavio je stoper Lokomotive moguću opasnost koja bi se dogodila pred njegovim golom.

90+3' Još jedna obrana Šubarića, i to kakva. Kulenović je bio blizu gola za sva tri boda, ali spašava to vratar HD-a.

90+1' Počela je prva od čak sedam minuta sudačke nadoknade. Dugo je trajala VAR-provjera poništenog gola Pivarića.

89' Još jedan udarac Cokaja, ide to ovoga puta preko gola.

85' Hoćemo li vidjeti pobjednika u današnjem vrlo zanimljivom dvoboju. Sada se i jedni i drugi doimaju zadovoljni bodom, no to sasvim sigurno nije tako.

82' GOOOOOL! Ipak izjednačenje! Marić je zabio nakon slobodnog udarca i sjajnog ubačaja na drugu stativu.

81' Prva promjena kod HD-a, umjesto Perića u igri je Bristrić.

79' Ako ostane ovih 1:0, ako rezultat do kraja bude pobjednički za HD, predložili bismo da igrači plate večeru vrataru Šubariću. Što je sve danas skinuo...

75' ŠUBARIĆ! Novo čudo vratara HD-a. Potpuno sam na petercu nakon kornera bio je Soldo, ali kakva obrana Šubarića. Koliko smo to puta danas napisali već...

73' Vasilj radi nered po lijevoj strani, obrana Dragovoljca to ipak čisti u korner. Za očekivati je potpunu Lokomotivinu ofenzivu do samog kraja, ali i podosta sudačke nadoknade.

70' NEMA POGOTKA! Zaleđe je svirano, Kulenović je dao loptu za Pivarića, a ovaj je, čini se, bio u nedopuštenoj poziciji u trenutku prenošenja lopte.

68' Umjesto Miličevića u igru kod Lokomotive će Vasilj.

66' GOOOOOOL! Pivarić za 1:1. Evo izjednačenja, nije to mogao zaustaviti Šubarić. Dugu loptu u kazneni prostor Kulenović prenosi na Pivarića koji zabija. VAR će to provjeriti...

66' Žuti karton za Marka Brtana nakon jednog prekršaja u pokušaju kontre Lokomotive.

60' Umjesto Aliyua kod Lokomotive ulazi Goričan. Prva je to izmjena trenera Čabraje.

58' Nije Lokomotiva preopasna za gol HD-a u zadnjim minutama, imali su domaći i korner koji nije urodio većom prigodom.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

55' Žuti karton za Aliyua. On nije u opasnosti, moći će igrati u sljedećem kolu kada Lokomotiva bude igrala s Rijekom.

52' Šubarić! Nova maestralna obrana vratara HD-a. Pivarić je ubacio s lijeve strane, Aliyu glavom puca, ali Šubarić to čupa.

50' Evo i udarca Cokaja, ovo je otišlo dosta daleko od Šubarićeva gola, nije bilo potrebe za njegovom intervencijom.

48' Dvaput je probao Aliyu na početku drugog poluvremena, bit će korner za Lokomotivu, nije uspio Aliyu probiti gusti blok žutih.

46' Počinje nastavak dvoboja. Može li se Lokomotiva vratiti nakon nesreće koja ju je zadesila sredinom prvog dijela, ostaje da vidimo. Nema promjena u odnosu na početne sastave.

POLUVRIJEME: Vodi Dragovoljac nakon prvih 45 minuta zagrebačkog derbija. Zasluženo, ali i Lokomotiva je imala svoje prilike za pogodak. Očekujemo još pokoji gol u nastavku...

image

Slavlje nogometaša HD-a

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

40' Pokušaj Aliyua odlazi u vanjsku stranu mreže, nedostajalo je prostora ofenzivcu Lokomotive za bolju završnicu ove akcije.

35' Kakva obrana Šubarića! Korner za Lokose s desne strane, Mersinaj je bio najviši u skoku, a vratar HD-a nije dao da se lopta zakoprca u mreži.

32' Nastavak uzbuđenja u Kranjčevićevoj, sada je Lokomotiva ta koja pokušava zaprijetiti, a dva ubačaja Milićevića ne nalaze nikoga u petercu.

28' Velika prilika za Lokomotivu! Stojković ostavlja petom na lijevo za Pivarića, ovaj puca, a Šubarić to brani. Na koncu je Smolčić to očistio.

24' GOOOOOL! Vodi HD s 1:0! Kakva pogreška Nevistića! Trebalo je samo pokupiti ili očistiti jednu dugu loptu, ali Nevistić se poskliznuo u nezgodnom trenutku, a Perić natrčao i zabio u praznu mrežu za 1:0.

21' Sedam udaraca smo već vidjeli, kombinirano s obje strane u dosadašnjem tijeku dvoboja. Pohvale zaslužuju i Nevistić i Šubarić na vratima, oni su najzaslužniji za to što i dalje nema pogodaka.

17' Sjajan udarac Frigana iz slobodnjaka, jako dobra obrana Nevistića. Ciljao je Frigan donji desni kut njegovih vratiju, no Nevistić je to pročitao i odbio u korner.

14' Iako i HD i Lokomotiva imaju isti stadion, upravo Kranjčevićevu, na kojoj igraju svoje domaće utakmice, danas je Lokomotiva formalni gost. A i momčad koja dominira u posjedu i pokušava stvoriti priliku za opasnost pred vratima Šubarića. Sada je Miličević opalio visoko preko gola.

10' Dosta zanimljivih uvodnih 10 minuta, vidi se da su i jedni i drugi željni nadigravanja, da bi ovo unatoč lošem vremenu mogla biti jedna dobra utakmica.

7' Evo uzvrata! Sjajna lopta na Frigana, pucao je u dva navrata mladić iz Rijeke na posudbi u HD-u, dvije dobre obrane upisao je i Nevistić.

5' Sjajna prilika za goste! Lokomotiva je prijetila, Šubarić sjajno obranio, krasan je to bio pokušaj Marića s ruba kaznenog prostora, ali i još bolja obrana Šubarića.

2' Prvi ubačaj Pivarića s lijeve strane, nije Cokaj dobro reagirao, bit će samo gol-aut za domaćeg vratara Šubarića.

16.00 Utakmica je počela! Vrijeme u Zagrebu sve je samo ne idealno za nogometnu igru. Pada jaka kiša, puše neugodan vjetar, prohladno je vrijeme... Navijača gotovo da i nema.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 04:21