RONALD GORSIC Cropix
REMI U KRANJČEVIĆEVOJ

VIDEO: Petković golovima spasio Dinamo od poraza, Čop ponovno zabio Modrima

Dvaput je Lokomotiva vodila, ali i dvaput se Dinamo vraćao. Svi golovi pali su u prvom dijelu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. veljača 2024. 19:20

LOKOMOTIVA - DINAMO 2:2 (Krivak 18., Čop 45+5./Petković 40., 45+9.)

LOKOMOTIVA: Čavlina - Bartolec (od 46. Vranjković), Mersinaj, Kalaica, Žilinski - Smakaj (od 63. Feta), Marić - Krivak ⚽ ? (od 58. Šotiček), Mudražija, Goričan - Čop ⚽ (od 81. Canjuga)

DINAMO: Zagorac - Ristovski ?, Živković, Perković, Ogiwara - Mišić (od 77. Kulenović), Sučić (od 46. Bulat) - Špikić (od 46. Kaneko ?), Baturina (od 62. Ademi), Hoxha (od 62. Vidović) - Petković ⚽⚽?

>> Pogotke pogledajte ovdje.


Lokomotiva je opet zagorčala život Dinamu i uzela mu još dva boda. Mogla bi itekako nedostajati u borbi za naslovom prvaka. Gledali smo dramatičnu, zanimljivu utakmicu s podosta prilika, grešaka i golova. Navijači su na kraju sigurno mogli biti zadovoljni viđenim, ali s obzirom na to da je cijela Kranjča navijala za Dinamo, otišli su kućama razočarani. Jer Dinamo je opet - kiksao. Jedan bod je u ovakvoj situaciji baš kiks, još jedan udarac za maksimirski klub. Baš kad su se Modri digli nakon dobre igre i trijumfom opet ih je snašla neugoda. I vjerojatno opet rasprave o tome koliko zapravo vrijedi ova momčad i može li s njom Jakirović na kraju uzeti titulu.

Startalo je žustro. čvrsto, motivirano s obje strane. U početnim trenucima vidjeli smo podosta ‘jakih‘ startova, uklizavanja. Nije bilo nekih prilika u toj tvrdoj izvedbi, a ona je onako iz ‘čista mira‘, Lokomotiva povela. Duga lopta Smakaja prebačena je preko modre obrane, ispali su stoperi, na kraju se poskliznuo Perković, a Krivak je pogodio.

Opet je to bio šok za Dinamo, kao na onoj maksimirskoj utakmici, opet je Jakirovićeva momčad rano primila pogodak. Nisu Modri mogli organizirati niti jedan smisleniji napad, iako je bilo nekih pokušaja koji su se razbijali o sigurnu obranu Lokosa. Čabrajina momčad je igrala po istom receptu kao na onoj prvoj proljetnoj utakmici kad je pobijedila s 3:0. Po oduzetoj lopti brzo se otvarala, tranzicija igre bila je im je jako dobra. Kontra, polukontra, prebacivanje Dinamove obrane dugim loptama, to je bila taktika domaćina. Imala je Lokomotiva još jednu priliku, mogla je povećati vodstvo. Međutim, nakon dobre solo akcije, Krivak je s nekih desetak metara iskosa pucao kraj vratnice. Inače, modra obrana s dva mlada stopera Živkovićem i Perkovićem, u tim je trenucima djelovala dosta nesigurno i propusno.

No Lokosi to nisu iskoristili, pa je u završnici prve dionice zabio - Dinamo. Brzu akciju, proboj i centaršut Špikića iskoristio je Petković. Tim pogotkom Modri su se vratili u život. Čabrajina momčad je u završnim minutama teško živjela, Jakirovićevi dečki su jako stisnuli, nadirali s svih strana. U dobroj situaciji se našao Ristovski, odlično je pucao s nekih dvadesetak metara iskosa zamalo iznad grede. Isto je tako završila i lopta na koju je naletio Špikić nakon centaršuta Hoxhe.

Kad se očekivao pogodak Modrih, zabili su Lokosi! Opet je izvrsni Krivak iskreirao šansu, pucao je Smakaj, lopta se odbila do Čopa koji iz blizine gura loptu u mrežu. Bio mu je to već četvrti pogodak protiv Dinama na startu proljetnog dijela sezone. Kako samo Čopu ide protiv bivšeg kluba.

image

Fabijan Krivak je postigao jedan, a Bruno Petković dva pogotka

RONALD GORSIC Cropix

Međutim, nisu domaćini uspjeli zadržati vodstvo do odlaska na stanku. U osmoj minuti sudačke nadoknade prve dionice, nakon ubacivanja Baturine glavom je s nekih deset metara pogodio Petković! Na kraju je prvih 45 minuta utakmice u Kranjčevićevoj ispalo spektakularno, obilježeno s šansama, pogocima, ludilom na tribinama.

Već na samom početku drugog dijela, nakon centaršuta Hoxhe, Ristovski je s nekih desetak metara pucao kraj vratnice, dobra je to zgoda bila. Minutu nakon nje iz okreta je nekih sedam-osam metara pucao Bulat, ali je Čavlina obranio. Međutim, nakon jedne greške Zagorca, opet je Lokomotiva mogla do prednosti, srećom po Modre, Mudražija je loše pucao, a pogodak je u posljednji trenutak spriječio Mišić zaustavivši udarac Krivaka. Nevjerojatno što je promašio Hohxa u 58. minuti... Kaneko je ubacio, Hoxha je primio loptu na vrhu peterca i - promašio cilj! Dvadesetak minuta prije kraja, opet je brzi i raspoloženi Kaneko ‘predriblao sve živo‘, ubacio na drugu stativu, ali je Vidović bio neprecizan. U blizini je bio Petković, bolje da je pustio njemu. U samoj završnici utakmice, Ristovski je opasno opalio s nekih osamnaest metara, ali pola metra iznad vratnice.

image

Navijači nisu dočekali pobjedu Dinama

RONALD GORSIC Cropix


GOTOVA JE UTAKMICA

Dinamo još jednom nije pobijedio Lokomotivu, ovaj put je izgubio dva boda. Na kraju utakmice je rezultat s poluvremena - 2:2. Dinamo sada ima 41 bod i na trećem je mjestu tablice SuperSport HNL. Hajduk ima 42, a Rijeka 44 boda, a obje momčadi sutra igraju svoje utakmice u 22. kolu SuperSport HNL. Rijeka igra u gostima kod Gorice, a Hajduk dočekuje Slaven Belupo.

Dinamo još uvijek ima zaostalu utakmicu protiv Varaždina.

Statistiku s utakmice donosi vam Sofascore:

90+1. Ubacio je Kaneko, nekoliko igrača je bilo u skoku, ali hvata to Čavlina.

90. ? Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

86. Dugo je gradio Dinamo ovaj napad, a završio ga je Ristovski udarcem s ruba šesnaesterca. Nije bilo precizno.

84. Dinamo u zadnjim minutama ima više loptu u nogama. Posebno je aktivan po desnoj strani gdje se Kaneko još jednom nameće. No, nema pravog udarca prema Čavlini.

81. ⇔ Čop je izašao, a ušao Canjuga. Napadač Lokomotive je sam zatražio izmjenu nekoliko minuta ranije. Izgleda da je ozlijedio koljeno.

77. ⇔ Posljednja izmjena kod Dinama. Ulazi Kulenović umjero Mišića. Jakirović jasno kreće po treći gol.

76. ? Žuti karton je dobio i Kaneko zbog starta na Fetaju.

71. Još jednom je Kaneko napravio pravi dar-mar na desnoj strani. Lopta je došla u sredinu gdje ju je Petković primirio, a Vidović neprecizno pucao.

69. ? Žuti karton je dobio Petković nakon prekršaja na Kalaici.

image

Bruno Petković

RONALD GORSIC Cropix

63. ⇔ Izmjena i kod Lokomotive. Feta je ušao umjesto Smakaja.

62. ⇔ Dvije izmjene kod Dinama. Izašli su Hoxha i Baturina, a ušli Vidović i Ademi.

58. ⇔ Izašao je Krivak, strijelac prvog gola za Lokomotivu, a ušao Šotiček.

image

Fabijan Krivak je postigao jedan, a Bruno Petković dva pogotka

RONALD GORSIC Cropix

58. Veliku je šansu sada propustio Hoxha. Dobro je odigrao Dinam, prebacivao stranu te tako izbacio obranu Lokomotive. Krilni napadač Modrih je bio prililno neometan kada je s pet metara pucao iz okreta, ali lopta je prošla pored gola.

55. Kaneko je pokazao svoj karakteristični pohod po desnom krilu, ali je obrana Lokomotive zaustavila Japanca.

52. Spasio je sada Mišić gol Dinama. Brzu je akciju odigrala Lokomotiva, Mudražija nije dobro zahvatio loptu, ali ju je provukao ispod Zagorca, na drugoj strani je natrčavao Krivak, ali Mišić je bio brži i loptu je izbio u korner.

49. Dobro je dva puta sada reagirao Čavlina. Prvo na udarac Baturine s lijeve strane, a zatim na pokušaj Bulata iz sredine.

46. Bad Blue Boysi su napravili koreografiju s porukom 'Ovo je Dinamovo proljeće', aludirajući na predstejeće izbore u Dinamu i listu kojoj je nositelj Velimir Zajec.

image
RONALD GORSIC Cropix

46. ⇔ Počelo je drugo poluvrijeme s izmjenama na obje strane. Kod Lokomotive je ušao Vranjković umjesto Bartoleca, a kod Dinama su Bulat i Kaneko zamijenili Sučića i Špikića.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Rezultat je 2:2.

45+9. ⚽ GOOOL! Dinamo ima 2:2! Nevjerojatno što se događa u završnici prvog poluvremena. Igrala se deveta minuta sudačke nadoknade, koja je produžena zbog gola i VAR provjere, kada je Petković zabio svoj drugi gol na utakmici. Baturina je ubacio s lijeve strane, Petković sjajnim trzajem glave zabio za 2:2.

image
RONALD GORSIC Cropix

45+5. ⚽ GOOOOL! Duje Čop zabija za 2:1! U petoj minuti sudačke nadoknade Čop je opet zabio Dinamu. Dobru je akciju odigrala Lokomotiva, Goričan i Krivak su sve 'zakuhali', a Čop ubacio loptu u mrežu. VAR provjeravao je li Čop bio u zaleđu.

image
RONALD GORSIC Cropix

45+2. Dobro je ubacio Ogiwara, a atraktivno je pucao Špikić. Otišlo je iznad gola, a Dinamo se probudio nakon što je izjednačio rezultat.

45. Sada puca i Hoxha iz daljine, ali Čavlina to lako brani.

44. Pucao je Ristovski iz daljine, ali dosta neprecizno.

42. ? Zahuktalo se na travnjaku pa je Bel dao žute kartone Ristovskom i Krivaku.

image
RONALD GORSIC Cropix

40. ⚽ GOOOL! Dinamo ima 1:1! Nigdje nije bilo Modrih 40 minuta, a onda je Petković zabio i natjerao navijače Dinama na ludilo. Probio je Špikić desnu stranu, našao samog petkovića na 5-6 metara, a on to ne može promašiti.

38. Pucao je sada Goričan iz daljine, ali bio je to lagan 'zalogaj' za Zagorca.

35. Opet je Krivak pobjedao Ogiwari i pucao, sada preko gola.

34. Ova situacija je najbolje objasnila kako Dinamo danas izgleda. Hoxha je dobio loptu na lijevoj strani, krenuo prema golu Lokomotive, ali kada je naišao na obranu Lokomotive nije imao nikakvu drugu opciju nego da loptu vrati unazad do centra.

32. Izborio je Petković prvi korner za svoju momčad, ali ništa nije bilo iz njega.

31. Prošlo je pola sata igre, Dinamo nije imao baš nikakvu priliku, niti jedan udarac ni u okvir ni pored gola.

22. Ne može Dinamo nikako da pronađe rupu u obrani Lokomotive. Domaćini su disciplinirani, posloženi u dvije obrambene linije između kojih nema pukotina.

18. ⚽ GOOOOL! Vodi Lokomotiva! Strijelac je Krivak. Nije Dinamo izgledao dobro na otvaranju utakmice, a Lokomotiva je goste kaznila dugom loptom koju je primio Krivak i pospremio iza leđa Zagorca. Loše je obrana Dinama napravila 'ofsajd zamku', Perković je i pao u pokušaju da stigne strijelca Lokomotive.

image
RONALD GORSIC Cropix

16. Uistinu se ništa ne događa na travnjaku. Lokomotiva i Dinamo uglavnom igraju oko sredine terena, a nismo vidjeli niti jedan jedini udarac u ili van okvira gola s niti jedne strane.

10. Dinamo u prvih 10 minuta nije ozbiljnije zaprijetio, a i posjed lopte je na strani Lokomotive - 56%. Nisu Modri jurnuli od prve minute.

image

Takuya Ogiwara

RONALD GORSIC Cropix

6. Čop je istrčao prema vratima Modrih, Zelenika je loptu odbio u korner, ali pomoćni sudac je s velikom zadrškom pokazao da je bilo zaleđe.

5. Prvih pet minuta prošlo je u klasičnom 'ispitivanju snaga'. Nije bilo nikakvih prilika, ali treba istaknuti odlilnu atmosferu na ispunjenom stadionu u Kranjčevićevoj.

image
RONALD GORSIC Cropix

1. Počeo je ogled u Kranjčevićevoj.

16:00 Dinamov trener Sergej Jakirović ponudio je i jedno iznenađenje u startnoj postavi svoje momčadi. Na klupi je, naime, ostao desnokrilni napadač Takuro Kaneko, a u sastavu se pojavio Dario Špikić, koji je u prošlom kolu protiv Gorice postigao drugi pogodak za Plave, a u igru je ušao u 70. minuti baš umjesto Kaneka.

Provjerili smo je li Japanac možda osjetio nekakve teškoće uoči utakmice, no u Dinamu su nam rekli da je s njim sve u redu. Jakirović je, eto, procijenio da mu je za ovu utakmicu Špikić bolje rješenje na desnom napadačkom boku, a možda Dinamov strateg već jednim okom gleda i prema gostovanju protiv Betisa u Sevilli, pa je odmarao Kaneka.

Očekivano je na poziciji srednjeg braniča, umjesto suspendiranog Theophilea, zaigrao nadareni Moreno Živković. Arijan Ademi opet je bio na klupi, u prvoj je postavi nastupio Sučić, pa kapetansku vrpcu, kao i protiv Gorice, ima Bruno Petković. (Predrag Jurišić)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. ožujak 2024 12:29