GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
KAKVA UTAKMICA

VIDEO: Pogledajte potpunu ludnicu sa 6 golova u Gorici! Dva velika kiksa, dva crvena kartona, penal...

Nevjerojatan dvoboj odigrali su Gorica i Lokomotiva u 34. kolu HNL-a...
Piše: Sportske novosti/HINAObjavljeno: 07. svibanj 2022. 18:55

GORICA - LOKOMOTIVA 3:3 (Atiemwen 24', Kalik 39', 90'-11m / Pivarić 42', Aliyu 63', Kulenović 86')

VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatellja 500. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) 6,5. Pomoćnici: Knez i Keglević. Četvrti sudac: Kurtović. VAR: Strukan. AVAR: Jakšić. Delegat: Moslavac.

GORICA: Kotarski - Mitrović (od 88. Krizmanić -), Steenvoorden, Jovičić, Keita - Pršir, Babec - Ateimwen (od 76. Suk), Kalik, Fruk (od 88. Nezirović -) - Dieye. Trener: Samir Toplak

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić - Vranjković, Mersinaj, Soldo, Milićević - Vasilj (od 90. Goričan -), Cokaj - Aliyu, Stojković (od 46. Smakaj), Pivarić - Kulenović. Trener: Silvijo Čabraja

Žuti kartoni: Pršir (12 - preoštar start), Keita (30 - prekršaj), Cokaj (35 - preoštar start), Pivarić (38 - preoštar start), Jovičić (43 - prekršaj), Mitrović (44 - povlačenje suparnika), Kalik (83 - prekršaj).

Crveni kartoni: Pivarić (68 - drugi žuti, preoštar start), Keita (72 - preoštar start).

U susretu 34. kola Prve HNL Gorica i Lokomotiva su igrale 3-3 (2-1).

Domaći su poveli 2-0 pogocima Iyayija Atiemwena (23) i Anthonyja Kalika (40), no Josip Pivarić (42), Ibrahim Aliyu (63) i Sandro Kulenović (85) su preokrenuli na 2-3 da bi Kalik (90-11m) svojim drugim golom postavio konačnih 3-3.

Gorica je do vodstva stigla nakon novog velikog kiksa vratara Lokomotive Nevistića kojemu je ne odveć snažan udarac Atiemwena sa 25 metara prošao kroz ruke, pa i kroz noge te završio u mreži. I u prošom kolu Nevistiću se dogodila slična situacija protiv Dinama, tada je imao djelomično opravdanje jer je padala kiša i lopta je bila mokra, no ovoga puta nema olakotnih okolnosti.

Na 2-0 Kalik je povisio nakon što ga je lijepo uposlio Matar, a Australac hrvatskih korijena je udarcem sa 15-ak metara pogodio bliži kut Nevistićeva gola.


Povratak Lokomotive započeo je samo dvije minute potom, Aliyu je probio desni bok, poslao povratnu loptu za Cokaja, a ovaj je sa 15-ak metara proslijedio loptu natrčalom Pivariću koji je mirno realizirao lijepu akciju.


Na 2-2 poravnao je Aliyu udarcem s pet metara iskosa s desne strane nakon ubačaja Pivarića.


Potom su oba sastava ostala sa po igračem manje jer su zbog dva žuta kartona isključeni Pivarić u 67. i Keita u 72. minuti, a igra sa po 10-oricom sa svake strane donijela je još po gol sa svake strane u završnici.

Lokomotiva je do prvog vodstva na utakmici stigla u 85. minuti nakon neshvatljive pogreške Steenvoordena koji je u vlastitom kaznenom prostoru loptu dodao suparniku u noge, a Cokaj je taj poklon iskoristio za asistenciju Kulenoviću kojemu nije bilo teško zatresti mrežu.


Ipak, da Gorica ne ostane bez ijednog boda pobrinuo se branič Lokomotive Vranjković koji je u 89. minuti nepotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Kalik.


Peta Lokomotiva ovim je ishodom sačuvala pet bodova prednosti u odnosu na šestu Goricu, sada ima 46 bodova, a Gorica 41.

Na vrhu je Dinamo sa 70 bodova, drugi je Hajduk sa 66, a treći Osijek sa 65.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je u Velikoj Gorici, 3:3! Kakva utakmica, nevjerojatan kraj i podjela bodova.

90+1' Čekaju nas još četiri minute sudačke nadoknade.

90' GOOOOL! Kalik s bijele točke za 3:3! Kakva utakmica...

89' Penal za Goricu! Igrao je rukom u kaznenom prostoru Vranjković u duelu s Krizmanićem, nije sudac Pejin okljevao...

86' GOOOOL! Totalan preokret Lokomotive! Steenvoordenov kiks Kulenović je pretvorio u gol za 2:3.

83' Žuti za Kalika, niti on neće moći igrati utakmicu sljedećeg kola.

80' Kalik - pored gola. Dobra akcija Gorice, Suk je to ubacio s desne strane, bio je to svojevrstan dupli pas s Kalikom, no konačni proizvod nije bio dovoljno precizan.

77' Umjesto Atiemwena sada u velikogoričkim redovima ulazi Joey Suk.

75' Smakaj! Velika, ogromna prilika za mladog igrača Lokomotive koji je izašao sam pred Kotarskog koji mu brani veliki zicer. Čekao je Kulenović na drugoj stativi, ali loptu nije dobio. Ne trebamo opisivati kako je bio ljut na svog mlađeg suigrača.

72' Novi crveni karton! Keita ruši Aliyua i zarađuje isključenje zbog drugog žutog kartona! Nije dugo bila Gorica s igračem više.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

71' Bit će ovo, po svemu sudeći, napad za Goricu do kraja dvoboja. Nesumnjivo će Samir Toplak od svojih pulena tražiti pobjedu u ovoj utakmici u kojoj su uspjeli ispustiti vodstvo od dva gola prednosti.

67' Ipak crveni karton! Nakon pregledavanja situacije, Pivarić je dobio drugi žuti, razbijena je i Mitrovićeva arkada! No, Lokomotiva će završiti utakmicu s igračem manje.

66' Igra stoji, Pivarić je načinio prekršaj nad Mitrovićem, a ima žuti karton... No, Pejin se nije odlučio isključiti danas jednog od najboljih igrača gostiju.

63' GOOOOOL! Lokomotiva se vratila! Aliyu je zabio za 2:2. Izjednačenje u Gorici. Vasilj, petom za Pivarića koji prenosi na drugu stativu gdje je Aliyu pospremio to u mrežu.

61' Prva promjena kod Gorice, Golubickas ulazi umjesto Matara Dieyea.

58' Čak pet kornera u kratko vrijeme imali su gosti, prvih pet za njih na današnjem dvoboju. No, rezultat ostaje na trenutnih 2:1. Sve je to išlo na prvu vratnicu, nije bilo opasnosti za Kotarskog.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

52' Pivarić! Još jednom puca nekadašnji hrvatski reprezentativac, odigrao mu je to Vasilj na nekih 8-9 metara, malo s desne strane, a njegov udarac prozujao je pored vratnice.

48' Fina lopta Keite nakon dobrog prodora za Matara, ovaj pak tuče u blok, slijedi još jedan korner za Goricu.

46' Kreće nastavak dvoboja, imamo i jednu izmjenu. Kod Lokomotive ulazi Art Smakaj, a u svlačionici je ostao Luka Stojković.

POLUVRIJEME: Vodi Gorica protiv Lokomotive u dosta sadržanom dvoboju u kišnom Turopolju. Dominaciju domaćih prekinuo je Pivarićev pogodak u samoj završnici prvog dijela. Ali, nekako nemamo dojam da će to biti i posljednji današnji gol... Čekamo nastavak zanimljive utakmice.

44' Žuti kartoni i za Mitrovića, ali i Jovičića u domaćim redovima, već šesta je to javna opomena na današnjoj utakmici.

42' GOOOOL! Evo i Lokomotive! Zabija Pivarić za 2:1 nakon sjajne gostujuće akcije. Išlo je to preko Aliyua i Cokaja, stiglo na lijevu stranu do bivšeg Vatrenog koji to zakucava u mrežu.

39' GOOOOL! Kalik za 2:0. Sada pak nikakve šanse nije imao Nevistić, šesti pogodak veznjaka Gorice ove sezone u HNL-u. Matarova asistencija, Kalik u bliži kut...

38' Žuti sada i za Pivarića! E, on neće moći igrati protiv Osijeka sljedećeg vikenda.

37' Novi Frukov ubačaj završio je izvan granica igrališta, Gorica jasno pokazuje namjeru za zabiti i drugi pogodak prije no što se ode na odmor.

35' Javna opomena sada i za Enisa Cokaja, bit će i slobodan udarac za goste. Zasad svi oni igrači koji su dobili žute kartone nemaju problema sa suspenzijama za sljedeće kolo.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

31' Greda! Evo velike prilike za Lokomotivu. Miličević je uputio udarac u gužvu, lopta se od Soldine glave odbila na gredu, nakon čega je opasnost otklonjena.

30' Keita je sada dobio žuti karton, bit će slobodni udarac za Lokomotivu iz dosta dobre pozicije za kvalitetan ubačaj s lijeve strane, tzv. skraćenog kornera.

28' Mitrović danas krasno participira na desnoj strani Gorice, bio je ovo dobar ubačaj na Fruka kojem je malo nedostajalo da zahvati loptu i uputi udarac prema Nevistiću.

26' Pogodak je to bio koji definitivno na dušu ide samo Nevistiću koji je pogriješio i na utakmici u prošlom kolu protiv Dinama.

24' GOOOOL! Atiemwen! Nevjerojatan pogodak za Goricu, udarac iz daljine je to bio, lopta je pobjegla kroz noge i ruke, doslovno kroz tijelo Ivana Nevistića. Kakav kiks vratara Dinama na posudbu u Lokomotivi.

20' Lijepi pokušaj Vasilja nakon brzog otvaranja Lokomotivinog napada. Vasilj je htio uposliti Aliyua u sredini, no stigla se vratiti gostujuća obrana i otkloniti opasnost.

18' Dosta izjednačena partija u početnim minutama, i jedni i drugi su već prijetili, Gorica je bila bliža pogotku. No, mreže i dalje miruju.

15' Ubačaj Mitrovića u pet metara nije našao nikoga od igrača Gorice, bit će samo ispucavanje za Nevistića.

13' Žuti karton za Pršira, nagazio je Miličevića, Pejin to nije propustio sankcionirati.

11' Kalik! Kakva prilika za Goricu. Nekako je Atiemwen to dodao, Soldo je u namjeri sprječavanja samo uposlio Kalika koji se ne snalazi pred Nevistićem i loptu šalje preko gola.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

9' Prekršaj Mitrovića na Stojkoviću na sredini terena, oštro sučevo upozorenje za krilnog igrača Gorice nakon zagrljaja sa Stojkovićem.

6' Dobar udarac Pršira iz daljine, Nevistić to čupa, izbacuje u korner. Prva opasnost za Lokomotivin gol, a možda uslijedi i nova nakon prekida...

5' Prekršaj Stojkovića nad Mitrovićem, sudac Pejin nije veznjaku Lokomotive dao žuti karton, ali, kako mu je i rekao - samo zato što je utakmica tek počela.

2' Čeka nas prvi korner na dvoboju, bit će ubačaj iz kuta domaće, za Pršira, nakon čega Jovičić tuče glavom preko gola.

17.00 Utakmica je počela! A prije desetak minuta počela je i kiša - ne sumnjamo da će taj detalj dvoboj Gorice i Lokomotive učiniti još zanimljivijim.

>>> Stigli su sastavi za današnju utakmicu. Kod Lokomotive, još uvijek ne znamo razlog tome, Lukas Kačavenda nije niti na klupi za pričuve. Njegovo mjesto u momčadi zauzeo je Luka Stojković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:10