Damir Krajač/Cropix
KONAČAN RASPLET

VIDEO: Poznati svi putnici u Europu, Lokomotiva sjajnom partijom zapečatila sudbinu rastrčanih Puležana

Probudile su se nade Istrijana kada je Erceg zabio s bijele točke, ali Stojković je otklonio dvojbe
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. svibanj 2023. 18:53

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 3:1 (Goričan 8., Kulenović 32., Stojković 90+2./Erceg 80. - 11m)

LOKOMOTIVA: Čavlina – Vranjković, Mersinaj, Kalaica ?, Pivarić – Bubanja, Marić ? – Goričan ⚽, Krivak ? (od 60. Kačavenda?), Stojković – Kulenović ⚽? (od 81. Tuci)

ISTRA 1961: Majkić - Hujber, Marešić, Galilea, Marin (od 67. Lisica) - Petrusenko, Caseres, Mlinar - Kadušić (od 67. Mahmoud), Bakrar, Erceg ⚽

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE


Na ovosezonskom oproštaju s Kranjčevićevom, nogometaši Lokomotive svladali su Istru 1961 3:1 (2:0) i kolo prije kraja preskočili su na ljestvici Slaven Belupo i zasjeli su na sedmu poziciju. Bila je ovo treća pobjeda Lokosa protiv Puljana u ovome prvenstvu (četvrti je okršaj okončan remijem), posve su zasluženo Zagrepčani osvojili sva tri boda, mudrije su se i taktički bolje postavili na travnjaku i znali su materijalizirati svoje prilike stvorene nakon “polu-kontri”.

Istra je, pak, ovim porazom ostala bez šanse za plasman u Europu.

Tako je praktički sad sve jasno, uz Dinamo i Hajduk nastup u Europi izborili su Osijek i Rijeka. Taj će dvojac u posljednjem kolu u Osijeku, u međusobnom okršaju, odlučiti tko će na kraju biti treći, a tko četvrti...

image

Slavlje nakon gola Stojkovića

Damir Krajač/Cropix

Prvu ozbiljniju akciju prema gostujućim vratima, nogometaši Lokomotive pretvorili su u 8. minuti u pogodak, strijelac je bio Goričan. Rano je vodstvo rasteretilo Lokose, koji su do kraja prvoga dijela apsolutno kontrolirali igru, iako je “lažljivica” statistika govorila da je posjed lopte bio na strani Istre (56:44 posto).

Ali bio je to jalov posjed, budući da su Zagrepčani dobro zatvorili prilaze svojim vratima i gosti u prvom dijelu praktički nisu stvorili ni jednu pravu zgodu ispred nezaposlenog vratara Čavline. Vidjeli smo tek jednu polu-priliku Istre, no Bakrar nije dobro zahvatio loptu u 19. minuti i tukao je pokraj vrata. Još su u tri navrata gosti pokušavali udarcima iz daljine, no te su lopte letjele daleko od domaćih vrata.

image

Navijači Istre

Damir Krajač/Cropix

S druge, pak, strane, Lokosi su, discipliniranim postavljanjem u defenzivni blok, nerijetko oko centra u začetku prekidali gostujuće akcije i potom su odmah jurnuli prema naprijed. Imali su još dvije-tri opasne situacije za postizanje pogotka, no do 32. minute na semaforu je stajalo minimalno 1:0 vodstvo domaćina. A onda je Kulenović, nakon asistencije Stojkovića, svoju dobru igru začinio pogotkom i Lokomotiva je dohvatila opipljivu prednost od dva pogotka.

Bio je to Kulenovićev 12. ovosezonski pogodak... Dodajmo da su u prvom dijelu gosti uputili četiri udarca prema vratima Lokosa, ali sva četiri izvan okvira, dok su sva četiri pokušaja domaćina bila unutar okvira vrata, a dvije su lopte i završile u mreži.

image

Nikola Čavlina

Damir Krajač/Cropix

Zaiskrilo je u oba 16-erca početkom nastavka, no pogodaka nije bilo. Potom je uslijedila lagana nogometna “uspavanka”, nije bilo pravih prilika, činilo se da će u tom ritmu sve biti i okončano. Međutim, neopreznost Kalaice, koji je u 79. minuti skrivio kazneni udarac nagazivši Ercega, koji je u pogodak pretvorio baš Erceg, opet je vratila neizvjesnost. Pokušavala je Istra doći do boda, imala je i dvije polu-prilike, no sve je dvoumice u drugoj minuti sudačke nadoknade prekinuo Stojković pogodivši za 3:1 pobjedu Lokosa.


Prijenos uživo:

KRAJ UTAKMICE U Europu će klasični "poker" - Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka, s tim da se potonje dvije momčadi utrkuju za treće mjesto. Istra je ovim porazom izgubila teoretske šanse.

90+3 GOOOOL! Stojković je zabio za 3:1, gotova je europska utrka u HNL-u! Tuci je spustio prsima za Stojkovića nakon što je dobio loptu iz vlastitog kaznenog prostora, a majstor Lokosa nema problema s realizacijom dok je sam pred vratarom.

90‘ Igrat će se još najmanje pet minuta

86‘ Lisica je opasno ubacio nisku loptu na pet metara, Kalaica je prvi stigao, ništa nije prepustio slučaju i izbacio loptu u korner.

84‘ Kakva šansa za Istru! Erceg je ubacio na šest metara, Vuk je zapucao s izgledne pozicije, blokirali su to braniči domaćina pred Čavlinom.

image

Navijači Istre

Damir Krajač/Cropix

80‘ GOOOOL! Erceg precizan s bijele točke, Istra je smanjila zaostatak i sada je 2:1 u Kranjčevićevoj. Pucao je u lijevu stranu, a Čavlina se bacio u desnu.

79‘ Bit će kazneni udarac za Istru! Erceg nije simulirao, na VAR snimci vidi se kako ga je Kalaica nagazio.

77‘ Puležani traže kazneni udarac, Zagrebčani žuti karton za simulaciju! Erceg je u glavnoj ulozi, pao je u 16-ercu Lokosa nakon duela s Kalaicom. Nema kaznenog udarca zasad, glavni sudac čeka upute VAR-a i sam će pogledati situaciju.

76‘ Kulenović je požutio, neće biti dostupan za iduću utakmicu. Sezona je za njega završila.

75‘ Malo posla i za Čavlinu, Caseres je tukao glavom. Blago i bez potrebne sile, Čavlina bez problema hvata loptu u ruke.

73‘ Mogao je Stojković imati odličnu pansu, proigrao ga je netko od braniča loptom poslanom iz kaznenog prostora Lokosa. No, napadač je bio korak preblizu protivničkom vrataru, podignuta je zastavica.

68‘ Kačavenda je oštro ubacio za Kulenovića, a Petrusenko čisti loptu i šalje ju u korner.

66‘ Dvostruka izmjena u redovima Itre. Marin i Kadušić izlaze, ulaze Lisica i Mahmoud.

image
Damir Krajač/Cropix

58‘ Odličan ubačaj Hujbera, no Bakrar je za korak zakasnio na dodavanje koje bi mu priuštilo stopostotnu šansu pred Čavlinom.

55‘ Malo igre u posljednjim minutama, Istra mora ubaciti u brzinu više, inače večeras umiru i posljednje nade za europsku sezonu.

49‘ Goričan je silovito potegnuo nakon ubačaja Marića iz prve, ali pogodio je preko vrata, ništa od drugog pogotka za prvog strijelca na utakmici. Odmah Istra odgovara na prijetnju preko Kadušića, koji je prošao Čavlinu, no u predinamičnom naletu nije uspio iskoristiti situaciju, a potom je i Bakrar zapucao u nastavku akcije, samo u blok.

image

Kadušić i Pivarić

Damir Krajač/Cropix

46‘ Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45‘ Pivarić je ušao po lijevoj strani u kazneni prostor, ali njegovu nislku loptu blokirao je netko od gostujućih braniča. Igrat će se minuta sučeva dodatka.

41‘ Vranjković se odvažio na udarac s barem 30 metara, lopta odlazi točno u vratara Majkića.

39‘ Istra je pokušala odgovoriti preko Bakrara, ali dalekomenti udarac odlazi daleko od gola Čavline.

image
Damir Krajač/Cropix

32‘ GOOOOOL! Kulenović zabija za 2:0! Istra se raspala... Majkić je prvo obranio udarac Stojkovića, no napadač Lokosa sjajno se snašao i pronašao usamljenog Kulenovića pred polupraznim golom. Kulenović se "ušetao" s loptom u gol...

25‘ Hujber sjajnim lažnjakom probija desnu stranu i traži nekog od svojih suigrača, ali ne pronalazi nikoga. Bila je ovo odlična šansa za konkretan udarac i izjednačenje Istre.

image
Damir Krajač/Cropix

22‘ Stojković je imao odličnu šansu nakon ubačaja s desne strane. Dugo je "petljao" s loptom s trojicom čuvara oko sebe i u konačnici ostao bez udarca. Netko od braniča oduzeo mu je loptu, bit će korner.

19‘ Odlična šansa Istre! Ubacio je Marešić, a Bakrak u padu šutirao iz polu-voleja. Loše je zahvatio loptu, ali poprimila je neugodnu putanju i prebacila Čavlinu. Sreća po Lokose da udarac nije išao u okvir gola.

image


Damir Krajač/Cropix

13‘ Bakrar je prihvatio kratku loptu u dubinu i umjesto da šutira iz relativno dobre pozicije, odlučuje se za ubačaj. Nije primijetio da su njegovi suigrači daleko od pozicije iz koje bi mogli iskoristiti tu loptu, koju je poslao poprilično neprecizno.

8‘ GOOOOOL! Goričan pogađa za vodstvo Lokomotive plasiranim udarcem s lijeve strane u suprotni kut Majkića! Lokosi imaju vodstvo! Vranjkoviću će pripasti asistencija, ubacio je s desne strane, a nitko od stopera Istre nije pratio što radi Goričan.

7‘ Nizak ubačaj Hujbera s desne strane očistio je Kalaica.

5‘ Istra nešto konkretnija u početnim minutama. Gosti su zavladali loptom, prvi korner nisu iskoristili za kakvu solidnu šansu, no uspostavljaju kontrolu. Erceg je stvorio blagu pomutnju ulaskom u protivničkih 16, ali ostao je bez rješenja. Time i bez lopte.

1‘ Počinje ogled Lokomotive i Istre!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:19