RONALD GORSIC Cropix
SHOW U KRANJČEVIĆEVOJ

VIDEO: Sudac zbog Torcide svirao kraj, ‘petarda‘ Hajduka i hat-trick Trajkovskog

Utakmicu Lokomotive i Hajduka pratimo i komentiramo iz minute u minutu
Piše: Dražen Antolić, SNObjavljeno: 25. svibanj 2024. 21:09

LOKOMOTIVA - HAJDUK 2:5 (Jurić-Petrašilo 51. ag., Čop 66./Trajkovski 18., 38., 72., Kalaica 47. ag., Brekalo 49.,)

LOKOMOTIVA: Šubarić - Bartolec, Kalaica, Mersinaj, Leovac (od 46. Vranjković) - Smakaj (od 46. Fetai), Marić - Šotiček 🟨, Mudražija (od 62. Krivak), Goričan (od 81. Baždarić) - Čop⚽

HAJDUK: Buljan (od 89. Bezeljak) - Sigur, Uremović, Jurić-Petrašilo (od 89. Ferro), Benrahou (od 46. Skoko) - Jurak, Krovinović - Sahiti (od 78. Odjidja Ofoe), Pukštas, Brekalo⚽ - Trajkovski⚽⚽⚽ (od 82. Bačić)

ZAGREB – Nogometni stadion Zagreb. Gledatelja: 2,593. Sudac: Dario Bel (Osijek).

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE.

Hajduk je pobjedom zaključio sezonu u atraktivnoj utakmici s mnogo akcija i pogodaka u kojoj su gosti imali dvojicu posebno raspoloženih igrača Josipa Brekala i Aleksandra Trajkovskog. Susret su obilježile brojne pogreške. Čak četiri gola plesala su na rubu između pogotka napadača i autogola, pritom se kiksalo na obje strane. Za Hajduk su u HNL-u debitirali mladići Jurić-Petrašilo od starta te u završnici Bačić i Bezeljak, a bio je to oproštaj trenera Jure Ivankovića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa.

image

Detaljnija statistika: Sofascore

SOFASCORE Sofascore

Lokomotiva i Hajduk igrali su ležerno i za gledatelja zanimljivo, ali natjecateljski neodgovorno. Linije na terenu bile su razvučene, prostora je bilo pregršt, kreirali u takvim okolnostima brojne šanse, mogli i više da su imali bolja rješenja u završnici akcija, a tragičan lik bio je albanski reprezentativac Jon Mersinaj. Nakon dvije lopte Makedonca Aleksandra Trajkovskog, on je taj koji je presudno utjecao da domaći golman Zvonimir Šubarić bude svladan. Dva gola Trajkovskog zapravo su njegova...

image

Sudac Dario Bel i Duje Čop

RONALD GORSIC Cropix

Lagan start susreta prekinuo je Brekalo udarcem kraj gola u 12. minuti. Nedugo potom gosti su poveli. Trajkovski je poslao loptu pred vrata, Jon Mersinaj nespretno reagirao, od njega je promijenila pravac i prevarila Šubarića koji je dobio šansu na golu za 27. rođendan. Mersinaj mu je priredio gorak poklon.

Lokosi su potom imali više posjeda, dolazili do kaznenog prostor, ali nisu kreirali pravu završnicu. Bilo je udaraca poput Mudražijinog, ne i opasne prijetnje. Hajduk je mogao povećati prednost u 24. minuti kad je Sahiti našao glavu Pukštasa koji je spustio loptu za Benrahoua čiji šut nije bio točan. Četiri minute kasnije Brekalo je lagano prošao kraj Leovca, no udarac koji je uputio obranio je vratar domaćina. Isti je igrač samo dvije minute kasnije još jednom zaprijetio.

image

Robert Mudražija

RONALD GORSIC Cropix

Lokomotiva se nije isključivo branila, imala je i ona mogućnosti za pogodak, pogotovo Mersinaj glavom. Međutim, njemu nisu išli golovi nego autogolovi, točnije u dva navrata skrenuo je udarac u vrata svoje ekipe. Za 0:2 to se dogodilo 38. minuti.

Sahiti je početkom drugog dijela izvrtio Vranjkovića koji je tik ušao u igru, pa s lijeve strane gađao suprotan kut, lopta je od noge Kalaice odsjela u vratima. Za tren Josip Brekalo je pobjegao u kontru te lobom zabio za 4:0, a već u 51. minuti Duje Čop je negdje oko gol-crte zabio loptu u vrata nakon pogreške Buljana kojem je pobjegao pas Jurića-Petrašila. Čop je dao sve od sebe, iako je lopta vjerojatno već prešla crtu.

image
RONALD GORSIC Cropix

Pale su sve taktičke sheme, ako ih je uopće i bilo jer od starta se igralo krajnje neuredno, golovi su zabijani i dalje. Duje Čop sjajno je pogodio iz slobodnjaka za 4:2, da bi Trajkovski dao gol i za 5:2. Dogodilo se to na ubačaj raspoloženog Brekala s desne strane iz kornera, te nakon što je Uremović najbolje reagirao u gužvi i gurnuo mu loptu. Pogoci Brekala i Čopa poslastice su dvoboja u Kranjčevićevoj ulici koji je teško priveden kraju zbog pirotehničkog derneka navijača gostiju na istočnoj tribini. Štoviše, sudac Dario Bel čekao je da istekne sudačka nadoknada od pet minuta i svirao kraj, iako se u njoj nije igralo.

Odjidja-Ofoe je još zatresao gredu, a domaći napadač Marin Šotiček, koliko se god trudio nije uspio zabiti gol te je ostao na devet pogodaka. Imao je šansu u tri završna kola doći do dvoznamenkastog učinka, ali nije u tome uspio. Tako je posljednji tinejdžer koji je u najvišem rangu našeg nogometa to napravio i dalje Ante Rebić iz sezone 2013/14.

image
RONALD GORSIC Cropix

GOTOVA JE UTAKMICA U KRANJČEVIĆEVOJ!

Pravu golijadu vidjeli smo u današnjem dvoboju uz nekoliko zaista nevjerojatnih (auto)golova. Hajduk je okrunio svoju dominaciju i usput predstavio nekoliko novih imena. Bijeli sezonu završavaju na trećemu mjestu sa 68 bodova, a Lokomotiva je peta sa sedamnaest bodova manje. Posljednje kolo zatvorit će, nakon dvoboja Rijeke i Slaven Belupa, prvak Dinamo i posljednji Rudeš u nedjeljnom susretu koji je na rasporedu u 17:30.

90.+6. KRAJ! Sudac Dario Bel u dogovoru s kapetanima Lokomotive i Hajduka odlučio je svirati kraj utakmice. Dakle, onih pet minuta nadoknade nije se ni igralo. Možemo reći da je Torcida isprovocirala posljednji sučev zvižduk.

Prekid traje i dalje...

image
RONALD GORSIC Cropix

90.+1. Veliku bakljadu napravila je Torcida pa sada traje prekid. Mnogo je baklji na travnjaku Kranjčevićeve, stoga vatrogasci imaju pune ruke posla. U međuvremenu traje frenetično navijanje simpatizera splitskoga kluba. Odzvanja pjesma: 'Što učinio si ti od života mog? Zašto dao si mi ti samo praznu bol...?'

90. 🕖 Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

89. ⇔ Zanimljive dvije izmjene. Ivanković je dao priliku 17-godišnjem debitantu Raulu Bezeljaku na vratima Hajduka, dakle iz igre vadi vratara Bornu Buljana!

Također, izlazi Jurić-Petrašilo koji će svoj debi nažalost pamtiti po autogolu, a mijenja ga Ferro koji je zadnji put za Bijele nastupio 23. rujna 2023.

85. Primirio se tempo, dojam je da obje momčadi samo čekaju kraj. U loži posljednje minute odbrojava sportski direktor Mindaugas Nikoličius, jer sada je već jasno da se oprašta od kluba, a i Jure Ivanković posljednji put sjedi na klupi Bijelih.

image
RONALD GORSIC Cropix

82. ⇔ Još jedan debitant, samo na suprotnoj strani. Mladi Mateo Bačić zamijenit će trostrukog strijelca Trajkovskog.

81. ⇔ Debitirat će Antonio Baždarić, a sa svojim se navijačima od ove sezone oprašta Silvio Goričan.

80. ⚠ TRESE SE GREDA!

Odjidja Ofoe ispalio je svoj projektil s oko 25 metara i pogodio okvir gola!

78. ⇔ Umjesto nesuđenog strijelca Sahitija ulazi Vadis Odjidja Ofoe.

Torcida je show u Kranjčevićevoj začinila nezaobilaznom bakljadom.

image
RONALD GORSIC Cropix

72. ⚽ GOOOL!

Hat-trick Aleksandra Trajkovskog!

U velikoj gužvi pred golom najbolje se snašao Makedonac i postigao treći gol na utakmici! Pregledava se VAR snimka jer je Uremović potencijalno igrao rukom...

70. Nova velika šansa za Lokose! Šotiček krade posjed Juraku i idealno daje za Čopa, međutim napadač Lokosa nije se najbolje snašao pred vratima Hajduka.

66. ⚽ GOOOL!

Spektakularna golčina Duje Čopa!

Naciljao je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara i fenomenalno pogodio same rašlje Buljanova gola... Lokomotiva je opet na minus dva!

image
RONALD GORSIC Cropix

62. ⇔ Ulazi Fabijan Krivak umjesto Mudražije.

📣 Glas naroda:

"Ima li šanse da Mersinaj postane najbolji strijelac Hajduka ove sezone?" (Tomislav Bt)

"Hajduk u top formi, šteta što je kraj prvenstva." (Marko Pirović)

"Nikad bliže peharu nisu bili, samo nekoliko stanica tramvajem." (Mate Marić)

61. Trajkovski je u šansi, ali radi prekršaj u napadu.

53. Novi kiks Hajduka! Izgubili su mladi braniči posjed pa se Šotiček zaletio prema gostujućem golu, a Buljan izašao visoko te je došlo do sudara vratara Bijelih i veznjaka Lokosa. Neko je vrijeme trajao prekid dok se Buljanu ukazivala pomoć, no bit će sve u redu.

Gledatelji u Kranjčevićevoj teško da su uspjeli pohvatati što se sve dogodilo u drugom poluvremenu. Tri gola u razmaku od pet minuta, raspad Lokomotive, krasan lob Brekala, autogol Buljana... A do kraja je još više od pola sata.

image
RONALD GORSIC Cropix

52. ⚽ GOOOL!

Nevjerojatan kiks Jurić-Petrašila i vratara Buljana. Lokomotiva je došla do pogotka!

Debitant Bijelih u panici je vratio loptu svom vrataru, a Buljan se na trenutak zbunio - dovoljno da mu kroz noge prođe prema mreži. Čop se zaletio prema gol-liniji i ostaje pitanje je li dotaknuo loptu prije nego je ušla u gol. Čini se da će se pisati autogol Buljanu... Ne, ipak će Jurić-Petrašilo biti upisan kao strijelac autogola.

49. ⚽ GOOOL!

Potop Lokosa, strijelac je Josip Brekalo!

Dugačku loptu Trajkovskog lijepo je prsima smirio Brekalo i potom majstorskim lobom prevario Šubarića za velikih 4:0 Hajduka!

47. ⚽ GOOOL!

I opet potencijalan autogol!

Dugo je Sahiti 'vagao' Vranjkovića te na kraju driblingom prošao pored njega i pucao po golu, a pritom je loptu dodirnuo Kalaica i skrenuo u svoju mrežu! Kakvi nevjerojatni golovi na Kranjči...

Tako je, pogodak je upisan kao autogol Kalaice.

46. 🕖 Vraćamo se u Kranjčevićevu.

Dvije je promjene napravio Čabraja, u igru će Vranjković i Fetai umjesto Leovca i Smakaja.

U svlačionici Hajduka ostao je Benrahou, zamijenit će ga Noa Skoko.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

Nevjerojatna situacija odvila se u prvome dijelu. Na gotovo identičan način Trajkovski je postigao dva pogotka, odnosno Mersinaj je dvaput na vrlo sličan način skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Ostaje još samo dvojba kome će na kraju ovi golovi biti pripisani.

Vrijedi istaknuti i srčano bodrenje Torcide, njihove navijačke pjesme ore se Kranjčevićevom neprekidno od prve minute i daju poseban štimung posljednjoj Hajdukovoj utakmici u sezoni.

image
RONALD GORSIC Cropix

45. 🕖 Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

Na sjajan Bartolecov centaršut skače Marić i gađa glavom pored vratnice. To će biti sve od ovoga poluvremena jer sudac Bel šalje igrače u svlačionicu.

42. Šansa Lokomotive! Bartolec je pretrčao gotovo cijeli teren i uposlio Čopa, a Uremović u posljednji trenutak uklizao i otklonio opasnost.

38. ⚽ GOOOL!

Je li ovo moguće? Opet na isti način Hajduk stiže do pogotka...

Još je jednom Trajkovski šutirao praktički iz iste pozicije kao maloprije i opet je tragičar nesretni Jon Mersinaj koji je ponovno nehotice prevario svog vratara Šubarića. Ovo se zaista rijetko viđa...

image
RONALD GORSIC Cropix

37. 🟨 Šotiček ruši Sahitija i dobiva prvi žuti karton na susretu.

36. Na Goričanov ubačaj najviše skače Jon Mersinaj, a njegov udarac glavom prolazi malo iznad grede.

Detalj s tribina...

image
RONALD GORSIC Cropix

31. I još jednom Brekalo! Ovog puta šutirao je desnicom, nije to bilo nimalo loše, ali Šubarić opet izvrsno brani.

28. Raspoložen je danas Brekalo! Novi njegov silovit pokušaj ljevicom sada sjajno brani Šubarić.

24. Nova šansa Hajduka! Marokanac Benrahou šutira iz okreta po golu, Pukštas u letu pokušava glavom skrenuti taj udarac u mrežu, međutim bio je za nekoliko centimetara 'prekratak'.

image
RONALD GORSIC Cropix

18. ⚽ GOOOL!

Hajduk vodi 1:0!

Trajkovski je opalio po golu, a Mersinaj je skrenuo tu loptu i prevario vlastitog vratara... U zapisniku je uveden Makedonac kao strijelac i Bijeli imaju vodstvo na Kranjčevićevoj!

16. Sahitijeva solo-akcija završila je bezopasnim udarcem s desetak metara iskosa - ravno u vratara Lokosa.

12. Brekalo se odvažio na udarac, njegov pokušaj ljevicom odlazi preko Šubarićevih vrata.

7. Pukštas gađa glavom pored gola.

5. Pritisnuli su Lokosi posljednju liniju Bijelih, izborili su i korner, no na kraju bez većeg uspjeha.

1. 🕖 Počela je utakmica u Kranjčevićevoj. Glavni je sudac Dario Bel iz Osijeka.

image

Jure Ivanković i Silvijo Čabraja

RONALD GORSIC Cropix

19.00 Na zagrijavanju uoči početka utakmice, peh je doživio Hajdukov lijevi bek Šimun Hrgović (20). Ozlijedio se i neće igrati protiv Lokomotive, a umjesto njega u sastav ulazi Yassine Benrahou.

17.45 Stigli su sastavi! Jure Ivanković, kojem će ovo biti oproštaj od klupe Hajduka, dao je priliku od prve minute 18-godišnjem Luki Juraku, 19-godišnjem Mateu Juriću-Petrašilu i 20-godišnjem Šimunu Hrgoviću. Na vratima je također mladi Buljan te je jasna namjera čelnika Bijelih da i mlađi članovi osjete atmosferu HNL-a.

U sastavu nema ozlijeđenog Marka Livaje, ali ni Ivana Perišića s kojim je dogovoreno da preskoči utakmicu zbog priprema za Euro.

Kod Lokomotive je Silvijo Čabraja dao priliku vrataru Zvonimiru Šubariću koji danas slavi 27. rođendan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. svibanj 2024 21:18