KURT DESPLENTER
NAJTEŽI ISPIT PRIPREMA

Vrijedna pobjeda Lokomotive, tinejdžer zabio za ‘rušenje‘ uglednog suparnika u sudačkoj nadoknadi

‘Izrotirali smo sve igrače koji su dovedeni na pripreme i za nagradu im je nedjelja slobodna‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 08. srpanj 2023. 18:13

U trećoj utakmici tijekom priprema u Nizozemskoj, Lokomotiva je u subotu u Axelu svladala belgijski Gent 2:1. U prve dvije pripremne utakmice Gent je svojim nedoraslim suparnicima utrpao 15 pogodaka, te je sraz s izabranicima trenera Silvija Čabraje bio na papiru za Belgijance najteži ispit u dosadašnjem dijelu priprema.

Zvonimir Šubarić još jednom je započeo susret na golu Lokomotive, a nakon odlične prezentacije protiv AEK-a u napadačkom dijelu momčadi s Kajzerice od prve minute startale su mlade snage Šotiček i Goričan, što se u konačnici pokazao kao odličan potez trenera Silvija Čabraje. Nakon što se protiv AEK-a utakmica na zahtjev Grka igrala 75 minuta, jučerašnji sraz trebao se prema prvobitnom scenariju igrati dva puta po 60 minuta, ali se zbog vrućine u konačnici utakmica ipak "stisnula" u uobičajenih 90 minuta.

Za razliku od dvoboja s najtrofejnijom belgijskom momčadi Anderlechtom, u kojem su Lokosi poraženi 1:3, samo 24 sata kasnije Lokomotiva je ponovo bila "na tračnicama i na pobjedničkom kolosijeku". Da je orijentacija kluba s Kajzerice na razvoj mladih i talentiranih igrača gotovo u pravilu osuđen na uspjeh, potvrdio je i sraz protiv Genta, s obzirom na to da je epitet junaka dvoboja ponio golobradi 17-godišnji veznjak Ivan Canjuga, koji je poentirao za pobjedu zagrebačkog sastava.

Canjuga je na Kajzericu stigao iz Varaždina prošlog ljeta, a u dvoboju protiv renomiranog belgijskog suparnika dočekao je svoj trenutak za pamćenje kada je seniorski nogomet u pitanju i to zahvaljujući pogotku u trećoj minuti sudačke nadoknade. Bulatović je napravio pola posla, oslobodio se svog čuvara i asistirao Canjugi, koji je iz blizine s pet metara zabio za vrijednu pobjedu Lokosa.

Prethodno je Gent u prvom poluvremenu stigao do prednosti golom Watanabea, ali je u 39. minuti stvari u rezultatski egal vratio Goričan, koji je poentirao iz kaznenog udarca nakon prekršaja nad Mudražijom, koji je dosadašnjim prezentacijama nagovijestio da bi mogao biti značajno pojačanje za Čabrajinu momčad u novoj sezoni.

Nakon pobjede nad Gentom, trener Silvijo Čabraja je podvukao...

- Bila je ovo još jedna u nizu zahtjevnih utakmica u kojoj smo zasluženo pobijedili, odigrali smo na visokom nivou i stvorili više prilika od Genta. Igrači su izuzetno dobro reagirali na terenu s obzirom na to da nam je ova utakmica s Gentom druga u dva samo dana. Izrotirali smo sve igrače koji su dovedeni na pripreme i za nagradu im je nedjelja slobodna.

Pobjede nad AEK-om i Gentom, te poraz od Anderlechta, dosadašnja su bilanca Lokosa na pripremama u zemlji Tulipana, koje će Zagrepčani zaključiti u srijedu, 12. srpnja, protiv trećeg belgijskog suparnika. Ovog puta na suprotnoj strani stajat će - Charleroi.

LOKOMOTIVA - GENT 2:1

AXEL Teren VV Axela. Gledatelja 100.

STRIJELCI: 0:1 - Watanabe (19), 1:1 - Goričan (39-11m), 2:1 - Canjuga (90).

LOKOMOTIVA: Šubarić, Vranjković, Mašić, Mersinaj, Miličević, Bulatović, Smakaj, Mudražija, Bubanja, Goričan, Šotiček (još su igrali: Čavlina, Kalaica, Bičanić, Hanuljak, Fettai, Kanižaj, Canjuga).

TRENER: Silvijo Čabraja.

GENT: Roef, Okumu, Watanabe, Hong, Cuypers, De Saert, Samose, M. Fofana, Orban, Kums, N. Fofana (još su igrali: Abdulahi, Abhor, De Ridder, De Schrevel, Fortin, Henry, Ibokwe, Jelacic, Lagae, Munezero, Stevens).

TRENER: Hein Vanheazebrouck.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 02:49