Emir Sahiti, Ivan Rakitić, Duje Čop

 RANKO SUVAR Cropix
TEŠKO GOSTOVANJE

Zagrepčani love iznenađenje: ‘Hajduk ne zna za poraz, ali mi praktički u Splitu nemamo što izgubiti‘

‘Recept je jednostavan: moramo odigrati dobru utakmicu i ne smijemo griješiti‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. listopad 2024. 14:54

Iako nisu upisali sva tri boda protiv Rijeke, nogometaši Lokomotive tim su 2:2 remijem spojili dvije utakmice bez poraza, budući da su kolo prije, podsjetimo, svladali Goricu (2:0). A dva su uzastopna pozitivna rezultata ove sezone ostvarili samo još jednom, na početku natjecanja, kad su nakon domaćeg 1:1 remija s Hajdukom u 2. kolu, osvojili bod u Koprivnici (2:2).

U subotu Lokosi gostuju u Splitu, dobre su se vibracije mogle osjetiti na Kajzerici uoči odlaska momčadi prema jugu. Uostalom, Lokomotiva tradicionalno dobro igra na Poljudu, u posljednje dvije sezone proljetnim je pobjedama naznačila prekid Hajdukovih šampionskih snova...

- Zakoračili smo na pozitivnu stazu, odigrali smo dvije utakmice bez poraza i to je svakako ojačalo samopouzdanje u svlačionici. Šteta je što smo protiv Rijeke primili taj pogodak u 90. minuti, tada bismo s još više optimizma otišli u Split, međutim i ovako se osjeća dobro raspoloženje. Respektiramo Hajduk, vodeća je momčad lige, nakon deset kola uspjeli su Splićani prikupiti četiri boda više od Dinama i Rijeke i to dovoljno govori o njihovoj snazi. Hajduk još nije poražen u prvenstvu, svjesni smo da nas čeka zahtjevna utakmica na Poljudu, međutim bit ćemo spremni za sva iskušenja. Praktički nemamo što izgubiti u Splitu, Hajduk je opipljivi favorit, a mi ćemo pokušati napraviti iznenađenje i vratiti se u Zagreb s pozitivnim rezultatom – kaže trener Lokosa, Silvijo Čabraja.

image
RANKO SUVAR Cropix

Proljetos je Lokomotiva svladala Splićane na Poljudu 2:1, no bila je to jedna druga momčad s Kajzerice. Klub su, naime, napustili Čavlina, Bartolec, Kalaica, Marić, Bubanja i Šotiček, oporavljeni Mersinaj "preskače" Poljud zbog žutih kartona, ozlijeđeni su Krivak i Žilinski...

- Da, svlačionica nam je tijekom ljeta još kako promijenila izgled, opet je došlo do velike smjene igrača i praktički smo ispočetka slagali momčad za ovu sezonu. No, stvari polako dolaze na svoje mjesto i vjerujem da ćemo se u Splitu opet predstaviti u dobrom izdanju. Hajduk je svakome igraču veliki motiv, svi vole igrati protiv Dinama i Hajduka, kako bi pokazali svoj potencijal na takvim dvobojima protiv autoritarnih suparnika. Vjerujem u svoje igrače, nadam se da su i oni samouvjereni, da će biti konkurentni domaćinu i odigrati dobru utakmicu, te ostvariti dobar rezultat.

Hajduk ne plijeni umjetničkim dojmom, ali uredno skuplja bodove...

- A to je najvažnije! Samo se rezultat pamti, samo se bodovi zbrajaju, na kraju je ljestvica pokazatelj vrijednosti. Igra se ne pamti, umjetnički je dojam malo kome važan, znamo to iz vlastitog primjera. Tijekom prošle jeseni, naime, svi su nas hvalili kako igramo možda i najljepši nogomet u Hrvatskoj, a bodovi su nas zaobilazili. Trenutačno je Hajduk vodeći, prednost od četiri boda ispred Dinama i Hajduka dovoljno govori o vrijednosti Splićana i tu sav razgovor prestaje. Jasno je da je Hajduk opipljivi favorit u subotu na Poljudu, ali mi ne dolazimo s bijelom zastavom.

Mnogo će se toga, kao i uvijek, odlučivati na sredini travnjaka. Imate najmlađi vezni red u ligi (Fetai, Smakaj, Vrbančić), dok su Hajdukovi veznjaci prepuni iskustva (Rakitić, Krovinović, Kalik)...

- Nije prijeporna igračka kvaliteta iskusnih Hajdukovih veznih igrača. Ali, mi, uz kvalitetu, imamo tu mladenačku energiju i bit će to zanimljiv okršaj na sredini travnjaka, nadamo se da će prevagnuti naša pozitivna energija.

image
RANKO SUVAR Cropix

Ostali ste bez brzih igrača, pa više ni igra vaše momčadi nije brza. Kakav će u subotu biti recept za dobar rezultat na Poljudu?

- Recept je jednostavan: moramo odigrati dobru utakmicu i ne smijemo griješiti. Svaka momčad ima svoje vrline i mane, pa tako i Hajduk. Detektirali smo neke njihove slabosti, ukazali smo igračima na te mane u igri Splićana i nadam se da ćemo uspjeti iskoristiti neke od tih slabosti.

A najveća je Hadukova vrlina opet raspoloženi Marko Livaja...

- Točno je, ove sezone opet nosi Splićane i od njega nam prijeti najveća opasnost. Jednom sam se u najavi dvoboja s Hajdukom malo zaletio i rekao sam da ćemo ga zaustaviti. A onda nam je dan kasnije zabio dva gola... Dakle, o Livaji možemo govoriti samo pohvalnim riječima, ali ima u Hajduku još kvalitetnih pojedinaca i ne budemo li odigrali utakmicu na željenoj razini, imat ćemo dosta problema. U suprotnom, bude li moja momčad dobro odigrala, Hajduk će biti u problemu – smatra Čabraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. listopad 2024 14:54