Indrit Tuci

 DAMIR KRAJAC Cropix
INTERVJU ZA SN

‘Želim zabiti i pobijediti Hajduk, a onda na Europskom prvenstvu u Njemačkoj igrati protiv Hrvatske‘

Indit Tuci je postigao golove Dinamu, Rijeci i Osijeku, ali još nije zabio Splićanima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. prosinac 2023. 09:43

Indrit Tuci (23) imao je sjajan golgeterski niz od 29. listopada do 11. studenoga. U tom razdoblju je u tri uzastopne utakmice zabio Dinamu, Rijeci i Osijeku!

Međutim, Lokosi su u ta tri ogleda uzeli samo dva boda, budući da su u Maksimiru izgubili (1:2), dok su s Neverom s Kvarnera i Osječanima odigrali 1:1. Ali, napadač kluba s Kajzerice može se pohvaliti da je zabijao golove klubovima koje volimo nazivati “velikom četvorkom” hrvatskog nogometa. Kao što vidite, ove sezone od te četvorke nije zabio samo - Hajduku. Samo Majstor s mora nedostaje njegovoj golgeterskoj ogrlici.

Mogao i bolje

Splićani danas (17.30) dolaze u Kranjčevićevu. Eto prilike da zaokruži svoju priču s “velikom četvorkom”. Inače, ove sezone zabio je ukupno šest golova, dodao je i dvije asistencije.

- Zadovoljan sam s učinkom, ali mislim da sam mogao i bolje - kazat će nam Tuci na početku razgovora

Podsjetili smo ga na golove koje je zabio Dinamu, Rijeci i Osijeku, a on je samo nadodao...

- Sad je došlo vrijeme da u petak zabijem Hajduku!

Kad smo već kod Hajduka, Tuci je tri puta zabio Splićanima. Prvi puta u lipnju 2020. godine u pobjedi Lokomotive s 3:2 u Kranjčevićevoj, drugi put u porazu te iste godine (1:2) također u ulici pjesnika, te treći put opet u Kranjči, u neodlučenom rezultatu (2:2). Taj gol je zabio 30. listopada 2022. godine u petoj minuti sudačke nadoknade, strašnom volejčinom, bio je to jedan od najljepših golova cijele sezone.

- Pa, kad se radi o mom poentiranju, ispada da mi je Hajduk jedan od omiljenijih protivnika. Malo pobjeda imamo ove sezone, a igramo dobro. Mislim da moramo pokazati da dobre igre konačno možemo pretvoriti u dobar rezultat. Dobre prezentacije ništa na kraju ne znače ako ne pobjeđuješ. Makar, moram kazati da su svi u klubu zadovoljni s onime što pokazujemo na terenu. Kad se radi o utakmici u petak, svi ćemo dati sve što možemo kako bismo pobijedili Hajduk, baš sve.

image
GORAN MEHKEK Cropix

No, Majstor s mora djeluje jako dobro, pobjeđuje u nizu, teško prima golove. Kako mislite dobiti takvu momčad? Hoće li Lokomotiva morati odigrati savršenu utakmicu za eventualni trijumf?

- Nećemo trebati odigrati savršenu utakmicu da bismo dobili Hajduk. Istina jest da oni igraju jako dobar nogomet i pobjeđuju sve redom otkako ih je preuzeo Mislav Karoglan. Važno je, iznimno važno, da dobro uđemo u utakmicu. Protiv tako jake momčadi kao što je Hajduk, koji je prvi na ljestvici, odmah moraš pokazati zube i tako nastaviti. Da, naša momčad je mlada, ali to zaista ne znači da ih iz Kranjčevićeve ne možemo ispratiti kao poražene.

Znači, nema straha od Livaje, Sahitija i ostalih raspoloženih Splićana?

- Mi se ne plašimo nikoga, pa tako niti Hajduka, iako su na vrhu HNL-a. Veliki sam optimist, eto, kazat ću da mislim kako će Lokomotiva pobijediti.

Lokomotiva u petak može malo pomoći Dinamu ako otkine bodove Hajduku?

- Ne razmišljam na taj način. Mi prvo želimo pomoći sebi, budući da se s pobjedom nad Splićanima dižemo na ljestvici.

Doma, a kao u gostima

Na tribinama će biti mnogo više navijača Majstora s mora, vjerojatno 90 posto.

- Istina, igrat ćemo doma, a kao da ćemo igrati u gostima. Međutim, mi smo se naviknuli na tu priču. Da je obratno, bilo bi nam neobično. Uvijek kad nam dođe Hajduk, i istok i zapad navijaju za njih. Stoga, neće nam to biti problem jer znamo što nas čeka. Ima tu još jedna stvar... Mi mnogo bolje igramo protiv većih klubova, nego protiv manjih. To ste mogli i vidjeti u nedavnim okršajima s Dinamom, Rijekom i Osijekom. Samo smo izgubili od Dinama i to u sudačkoj nadoknadi. Baš mi je jako žao zbog tog poraza, da smo barem sačuvali tih 1:1 kad smo već primili gol u sudačkoj nadoknadi. Nije nam se smjelo dogoditi da primimo još jedan.

Tuci je, znaju svi, Albanac, igrao je sedam utakmica za mladu albansku vrstu. Albanija je u skupini s Hrvatskom na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

- Sjajno smo igrali u kvalifikacijama, novi izbornik je donio ogroman zamah, sjajnu atmosferu. Ali, Hrvatska je ista ona koju smo gledali u Rusiji i Kataru, u Ligi nacija. Nije blistala u kvalifikacijama, ali na Euru će Hrvatska opet biti odlična. Baš se veselim utakmici Hrvatska - Albanija.

Je li razmišljao o tome da bi mogao dobiti poziv Albanije za Euro?

- Naravno da sam o tome razmišljao, i sad razmišljam jer sam u dobroj formi. Čak sam i očekivao poziv. Nisam ga dobio. Jedan dan će doći. Ja ću pokušati napraviti sve da odem na Euro s Albanijom i zaigram protiv Hrvatske. To bi bilo nešto fantastično, ostvarenje mog nogometnog sna - zaključio je Indrit Tuci.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 20:48