Marin Leovac, Mirko Marić

 DAMIR KRAJAC Cropix
GRADSKI DERBI

Zvijezda Lokomotive: ‘Sve ostaje u Zagrebu! Dinamo će biti prvak, a mi idemo u Europu‘

Marin Leovac i suigrači u dobrom raspoloženju očekuju nedjeljni gradski derbi s Dinamom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. travanj 2024. 00:26

Lijevi branič Lokomotive, Marin Leovac, velika je uzdanica trenera Silvija Čabraje. Iskusni 35-godišnjak igra vrlo dobru sezonu, jedan je od ključnih Lokosa, a nakon ozljede srednjeg braniča Branimira Kalaice, dobro se snašao i na stoperskoj poziciji. Hoće li u nedjeljnom gradskom derbiju protiv Dinama u Kranjčevićevoj (17 sati) biti srednji, ili lijevi branič?

- Ne znam, vidjet ćemo, trener o tome odlučuje. U svakom slučaju, spreman sam pokriti i jednu i drugu poziciju, čak se na stoperu i manje umorim, ha, ha. Veselimo se gradskom derbiju, koji je posljednjih sezona postao zagrebački El Clasico, u dobrom raspoloženju čekamo tu veliku utakmicu, pobjeda u Varaždinu podarila nam je krila i u ravnopravnoj smo borbi s Osijekom za četvrto mjesto koje vodi u Europu. Idemo utakmicu po utakmicu, sad je pred nama Dinamo i učinit ćemo sve da ostvarimo dobar rezultat. Dinamu bodovi trebaju u utrci za naslov, nama za Europu, ne bi, dakle, smjelo biti kalkulacija i očekujem pravu, borbenu utakmicu - kaže Leovac, koji je u bogatoj karijeri, prije dolaska na Kajzericu, odijevao dresove bečke Austrije, Rijeke, PAOK-a, Dinama i Osijeka.

Kranjčevićeva će opet biti puna, očekuje se oko 5000 gledatelja...

- Golemo je zadovoljstvo igrati pred punim stadionom! Posebno nama u Lokomotivi, pa mi smo zadovoljni kad nam na domaću utakmicu u Kranjčevićevoj dođe nekoliko stotina ljudi. A sad će opet sve biti ispunjeno, bit će to pravi nogometni ambijent. I nema veze što će velika većina navijati za Dinamo, svima nam je ljepše igrati pred punim tribinama. I stoga jedva čekamo nedjelju.

Modre ‘skratili‘ za pet bodova

“Skratili” ste Dinamo ove sezone za pet bodova, jesenas ste izgubili u gostima u sudačkoj nadoknadi (1:2), a onda ste u siječnju na Maksimiru održali Plavima pravu lekciju (3:0), da biste tri tjedna kasnije u Kranjčevićevoj remizirali (2:2), na toj ste utakmici dvaput vodili. Lokomotiva je ovosezonska “crna mačka” s Kajzerice za maksimirski klub...

- Da, može se tako reći. Sudeći na temelju prošle tri međusobne utakmice, izgleda da im baš i ne ležimo. Ne vjerujem da su nas Dinamovi nogometaši prije tih utakmica podcijenili, više sam dojma da je naša dobra igra najviše utjecala na zbivanja na terenu i na rezultate. Stvarno smo dobro izgledali, pogotovo u siječnju na Maksimiru. Tada nam se baš sve poklopilo, malo nas je i sreća pomazila, ali nadigrali smo Plave i zasluženo pobijedili. Nadam se još jednoj dobroj utakmici u nedjelju, zacijelo će opet biti neizvjesno i uzbudljivo, gledatelji će uživati u atraktivnom nogometu jakoga ritma.

Sve ostaje u Zagrebu

Očekujete li da će Dinamo, kao i na posljednjim utakmicama, u Kranjčevićevoj nastupiti s trojicom igrača u posljednjem obrambenom redu i s dvojicom napadača?

- Ne znam, ali znam da ćemo se prilagoditi i bit ćemo spremni za svaku njihovu taktičku inačicu. U svakom slučaju moramo biti agresivni, kao što smo bili i na dosadašnjim međusobnim utakmicama. I vjerujem da će naši mladi igrači biti na visokoj razini, utakmica protiv Dinama najbolji je poligon za dokazivanje, na tribini će biti dosta skauta i menadžera u lovu na talente. Bolji “izlog” ne postoji i to bi svakako trebao biti i dodatni motiv našoj kvalitetnoj mladosti.

Šest je kola do kraja - tko će biti prvak, Dinamo ili Rijeka? A tko će osvojiti četvrto mjesto - Lokomotiva ili Osijek?

- Sve ostaje u Zagrebu! Prvak će biti Dinamo, a Lokomotiva će kao četvrta dohvatiti plasman u Europu - jasan je Leovac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 00:29