Nenad Bjelica

 NK OSIJEK
POBJEDA JE IMPERATIV

Alarm u Osijeku, s četvrtim kiksom u nizu atmosfera bi dotaknula novo dno: ‘Nije važno s kim igramo‘

Situacija u slavonskom prvoligašu nije onakva kakvu su priželjkivali navijači prije početka sezone
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 15:00

Teška je atmosfera u Gradskom vrtu. Nikome nije do osmijeha nakon slabog ulaska u sezonu koji je kulminirao iznenađujuće ranim ispadanjem iz Europe i šokantnim porazom od Kizližara koji će još dugo "zvoniti".

"Nakon nedjeljne utakmice igračima smo dali dva slobodna dana da razbistre glavu nakon tjedna koji nam je bio dosta težak", kazao je Nenad Bjelica koji će morati pronaći način kako da podigne momčad do utakmice protiv Istre u Puli. S još jednim neuspjehom, četvrtim u nizu, atmosfera u i oko Gradskog vrta dotaknula bi novo dno.

Promjena u momčadi će biti, a ovisit će o tome na koga će Bjelica moći računati.

"Vidjet ćemo koji će igrači biti na raspolaganju budući da, u odnosu na zadnju utakmicu, sigurno neće biti Nejašmića i Kleinheislera. Out je i Leovac, upitni su Fiolić, Žaper i Mierez, ali bez obzira na to mislim da ćemo na terenu imati dobru i kvalitetnu momčad koja je spremna suprotstaviti se suparniku i pobijediti ga", rekao je u najavi iduće utakmice bijelo-plavih Nenad Bjelica.

O Istri se malo pričalo, osvrnuo se tek s rečenicom-dvije trener momčadi iz Gradskog vrta na idućeg protivnika s kojim su se u prošlosti bijelo-plavi znali namučiti i koji je, uostalom, prošle sezone protiv Osijeka osvojio više bodova nego Hajduk. U fokusu Nenada Bjelice isključivo je njegova momčad koja u posljednjih desetak dana igra bitno ispod svoje razine, bez samopouzdanja i energije koje su bile Osijekov "forte" posljednjih nekoliko sezona.

image

Bjelica će rotirati neke igrače

MARKO MRKONJIC Cropix

"Istra 1961 se ekipira, ima dosta novih igrača, u prve tri utakmice su mijenjali sustav i igrali na različite načine. Vidjet ćemo kako će nam se suprotstaviti, ali u ovom trenutku najvažnije je da podignemo samopouzdanje naših igrača i da se mi podignemo u svemu. I prethodne utakmice su pokazale da nije važno tko je s druge strane, već kakvi smo mi. Jer mi u prethodnim utakmicama nismo bili na potrebnoj razini i zbog toga smo polučili slabe rezultate. Fokusirat ćemo se na nas, svaki igrač pojedinačno na sebe, ja kao trener na sebe… Ukoliko budemo spremni preuzeti odgovornost svaki u svom dijelu kog radi onda ćemo doći i do kvalitetnog rezultata", veli trener bijelo-plavih.

Tri utakmice Osijek ne zna za pobjedu, u posljednjoj protiv Slaven Belupa bili su bliže porazu nego li trijumfu, a dvije uzastopne utakmice momčad iz Gradskog vrta nije zatresla protivničku mrežu. Nevjerojatno je zapravo koliko je Osijek neopasan s obzirom na napadački potencijal s kojim raspolaže. Bijelo-plavi u kadru imaju četvorica igrača (Caktaš, Lovrić, Mierez i Beljo) koji su zajedno zabili 186 prvenstvenih golova, dvojicu igrača koji su ne tako davno bili najbolji strijelci lige (Caktaš u sezoni 2018./19., Mierez 2020./21.), trećeg najboljeg strijelca prošle sezone (Beljo)... pa opet bijelo-plavi muku muče s realizacijom.

"Nema nekog pravila kako se izlazi iz ovakve situacije. Ono što možemo je raditi bolje i kvalitetnije, svaki preuzeti odgovornost za ono što radi na terenu. Naravno da nas je jako uzdrmalo ispadanje protiv kazahstanske momčadi i zbog toga smo svi razočarani, ali moramo dati potporu našim igračima, u dvije godine su postigli jako lijepe rezultate, navijači su uživali borbu za prvaka u koju je bio uključen i Osijek i zbog toga naši igrači zaslužuju respekt. Mi ćemo im ga dati, želimo ih podići, dovesti na razinu na kojoj su bili kada su najbolje igrali. Treba puno pozitivnih vibracija, pozitivne energije i razgovora, samo tako se može doći do pozitivnog rezultata", poručio je Bjelica.

Zbog potencijalno priličnog broja izostanaka standardnih igrača, ali i slabe forme dobrog dijela momčadi, Bjelica se možda okrene "mladim lavovima".

image

Trener Osijeka daje sve više šanse mladim igračima

MARKO MRKONJIC Cropix

"Bakić, Janjić, Barišić i Beljo su naši mladi igrači koji su kroz pripreme pokazali da mogu biti dio momčadi koja će igrati ove sezone. U ovoj situaciji kada je pritisak velik igramo i na iskustvo igrača, teško je mladog igrača gurnuti kada treba vaditi kestenje u vatru i očekivati da on bude taj. S tim nemamo problema i vjerojatno će ove sezone mladi igrači dobiti puno više prilike nego što je to bilo u prethodnoj sezoni. Bakić je na zadnjoj utakmici pokazao da se na njega može računati, pokazao je to i Janjić, dok za Barišića i Belju to znamo i u njima imamo četiri vrlo kvalitetna nogometaša koji će sigurno dobivati puno prilike", poručio je trener Osijeka.

Svlačionica će morati "povući" kako bi se napokon izašlo iz lošeg niza i slabe forme koja je kulminirala domaćim porazom i ispadanje.

image

Ivica Ivušić

TOM DUBRAVEC Cropix

"Sigurno da je težak tjedan iza nas, ali skupili smo glave, razgovarali među sobom, svi se pogledali u oči i rekli da moramo dati puno više za ovaj klub na treninzima i na utakmicama. Imamo dovoljno iskusnih igrača da bismo znali kako izaći iz ove situacije i siguran sam da ćemo već ovaj vikend okrenuti stvari na pozitivu", zaključio je jedan od najiskusnijih u momčadi Ivica Ivušić.

Nisam bio zadovoljan Žaperovom igrom

Osijekov dokapetan Mihael Žaper prošli tjedan je "nestao s mape", nije se našao u konkurenciji za posljednje dvije utakmice bijelo-plavih, ni protiv Kizližara u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, niti u prvenstvenom ogledu protiv Slaven Belupa. Kako u najavama tih utakmica nije bilo govora o tome da je ozlijeđen, špekuliralo se kako je završio "na ledu" nakon sastanka kojeg je delegacija nogometaša poslije poraza protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj imala s trenerom. Bjelica, međutim, tvrdi kako razlog Žaperova izostanka iz kadra u zadnje vrijeme nije "hlađenje".

"Nisam bio zadovoljan s njegovom igrom protiv Lokomotive i jednostavno sam se odlučio za druge igrače. Dobro je radio ovaj tjedan i vidjet ćemo hoće li biti na dispoziciji za Istru", kratko je odgovorio Bjelica na pitanje o Žaperu.

Ivušić: Ne razmišljam o transferu

Puno se u posljednje vrijeme špekuliralo oko transfera Ivice Ivušića. Talijanski mediji pisali su o interesu Napolija, dok su oni španjolski reprezentativnog vratara odnedavno "sele" u Getafe i Almeriju. "Jedinici" bijelo-plavih godi interes klubova iz Liga petice, međutim ponavlja ne razmišlja o tome što mu budućnost donosi.

"O tome se priča dva mjeseca, pokazao sam da sam maksimalno fokusiran na Osijek i to me jedino zanima. Lijepo je čuti kad te netko želi što je potvrda mog rada, ali ja sam maksimalno fokusiran na ovo što se događa ovdje", ponovio je Ivušić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 18:20